Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A rendkívüli időjárás miatt kétszáz esetben vonultak a tűzoltók
2010. december 02.
Az ónos eső miatt adott ki az ország egész területére narancsszínű riasztást december 01-én az Országos Meteorológiai Szolgálat.
314 esethez vonultak a tűzoltók a havazással, ónos esővel kapcsolatban szerdán a kora reggeli óráktól ma reggelig országszerte. Ebből közel 170 alkalommal árokba csúszott, elakadt személygépkocsik, illetve kamionok műszaki mentését, a többi esetben kidőlt fákat távolítottak el, illetve a belvíz miatt a mélyebben fekvő területekről vizet szivattyúztak.
 
A legtöbb riasztás Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területéről érkezett.
Emberéletet követelő közlekedési baleset nem történt.
 
Rövid időre járhatatlan útszakaszok alakultak ki Komárom-Esztergom megyében, Zala megyében, illetve Pest megyében az ónos eső, illetve a keresztbe fordult gépjárművek miatt.
 
Folyamatosan együttműködve számolták fel az eseményeket a tűzoltóságok az illetékes közútkezelővel.
 
Az esti órákban az ónos eső miatt leszakadt vezetékek okozta áramkimaradások elhárítására az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt minden rendelkezésre álló alkalmazottját és a szerződéses hálózatszerelő vállalkozóit is mozgósította. illetve Jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 településrészen 10300 ügyfél, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3 településen közel 110 ügyfél maradt áramszolgáltatás nélkül.
 
Az üzemzavarok elhárítása ezekben a percekben is nagy erőkkel folyik.
 
Budapest, 2010. december 2.
 
Petróczi Tímea tű. szds.
szóvivő
06-20-669-3613


Vissza