Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi tájékoztató a december 5-i téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 05.
A hétfőn beköszöntött téli időjárás miatt a tegnapi napon is több helyen síkos útfelületek alakultak ki, és az ország számos pontján szükség volt a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek a segítségére.
 Kilenc megye – Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém – és a főváros területét fedte be hótakaró. A legtöbb csapadék, tizenöt centiméter hó Nógrád megyében esett. Beavatkozást igénylő hófúvás nem alakult ki.
 
Pest megyében két jármű akadt el jegessé vált útszakaszon, itt a szentendrei tűzoltóság egységei avatkoztak be.
 
A hőmérséklet is jelentősen csökkent, Bács-Kiskun megyében -7 C fokot is mértek.
 
A fővárosban december 4-én egy ember életét vesztette kihűlés miatt, tíz embert azonban sikerült a téli időjárás következményeitől megmenteni: két embert szén-monoxid-mérgezéstől, másik kettőt kihűléstől. Öten a síkos úton, illetve kisebb balesetekben szereztek sérülést, őket a helyszínen ellátták, kórházi ellátásban egy embert kellett részesíteni.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők és a közútkezelők december 4-én összesen 182 szakemberrel és 143 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő különböző káresetek felszámolásában.

Vissza