Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a tegnapi téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 19.
Az elmúlt héthez képest enyhe időjárás ellenére az ország számos pontján tegnap is szükség volt a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, a karitatív szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek a segítségére.
Jelenleg öt megye területét fedi hótakaró. A legvastagabb hóréteg jelenleg Heves megyében van, ott helyenként a 20 centimétert is eléri.
 
Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -2 fokot Hajdú-Bihar és Pest megyében mérték, de az ország nagy részén nem csökkent fagypont alá a hőmérséklet. Az időjárási és domborzati viszonyoktól függően az ország egyes pontjain hidegebb is lehet.
 
Tegnap összesen 63 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tizennégyet a kihűléstől. Harmincöt ember szenvedett különböző sérüléseket a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben. Tizenkét embert szállítottak a mentők orvosi ellátásra. Kedden ketten szenvedtek szén-monoxid-mérgezést.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 539 szakemberrel és 280 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.
 
Hétfő este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 2513. számú utat a közútkezelő lezárta Mályinka és a bánkúti elágazó közötti szakaszon, mert a kidőlt fák és a fákra lecsapódott jég súlya alatt belógó ágak veszélyessé tették a közlekedést. Az útszakaszt tegnap kora délutánra sikerült megtisztítani és ismét átadni a forgalomnak. 

Vissza