Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a tegnapi téli időjárás tapasztalatairól
2013. január 08.
A télies időjárás miatt az ország számos pontján tegnap is szükség volt a katasztrófavédelem, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek szakembereinek a segítségére.
Jelenleg hat megye területén található hótakaró, amely néhol eléri a 7 centiméteres vastagságot. Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -10 fokot Heves megyében mérték, az ország nagy részén fagypont alatti hőmérséklet volt.
 
Hétfőn összesen három embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük kettőt a kihűléstől, egy ember baleset során sérült meg.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 564 szakemberrel és 350 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.
 
A hideg időjárás miatt ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét a kihűléses balesetek és tragédiák megelőzésére, az embertársainkra való odafigyelésre. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben élő, magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is!


Vissza