Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a téli időjárással kapcsolatos eseményekről
2013. február 13.
Jelenleg az országban 17 megye és a főváros területén van hótakaró. A legvastagabb hóréteg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, ott helyenként a 30 centimétert is meghaladja. Kedden a legalacsonyabb hőmérsékletet, -13 fokot Nógrád megyében mérték.

A téli időjárás és az annak következtében történt balesetek miatt az ország számos pontján kedden is szükség volt a katasztrófavédelem, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek szakembereinek a segítségére. Összesen hatvanhárom embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük négyet a kihűléstől. Ötvennyolcan sérültek meg különböző közúti és egyéb balesetekben, egy ember pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 1367 szakemberrel és 733 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában. A Megyei Védelmi Bizottságok rendkívüli ülést tartottak a téli időjárással kapcsolatos feladatokról Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Hajdú-Bihar megyében. Továbbá rendkívüli Helyi Védelmi Bizottsági üléseket tartottak Celldömölkön, Keszthelyen, Körmenden, Kőszegen, Letenyén, Nagykanizsán, Sárváron, Szentgotthárdon, Szombathelyen, Vasváron és Zalaszentgróton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs riasztást adott ki hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye jelenleg összesen 22 kistérségére. Az utakon téliesek az útviszonyok, így minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak és mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról.


Vissza