Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Heroikus küzdelem
2013. március 15.
A katasztrófavédelem, a rendőrség, a terrorelhárítási központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében az országban kialakult helyzet normalizálása érdekében.
A hóban elakadt járművekben tartózkodók mentése folyamatos. A 2013. március 15. 20 óra 15 perckor rendelkezésre álló adatok szerint a mentő egységek országszerte 12.670 főt és 3.466 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, a katasztrófavédelem 692 műszaki mentést hajtott végre. Jelenleg 146 személy és 73 jármű mentése van folyamatban. Az elzárt utak száma 141.
 
Az úton rekedtek ideiglenes elhelyezésére 523 melegedő áll rendelkezésre, az ellátásban részesülők száma 7.946 fő.
 
A rendőrség továbbra is korlátozza számos település elhagyását, az áramszolgáltatási kimaradással érintett 129 településen a rendőri jelenlét folyamatos.
 
A rendőrség ismételten felhívja a még mentésre váró elakadt gépjárművek vezetőinek és utasainak figyelmét, hogy a gépjárműből ne szálljanak ki, a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak mentésükön. A rendőrség kéri, hogy az elakadt gépjárművek vezetői működtessék az elakadás jelzőt, ezzel is hívják fel magukra a figyelmet.
 
A rendőrség ismételten arra kéri az állampolgárokat, hogy saját biztonságuk érdekében ne induljanak útra, tájékozódjanak a meteorológiai körülményekről.
 
 
Meteorológiai figyelmeztető előrejelzés, riasztás
 
Riasztás (18:10 perc):
Magyarország területére az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megye (Fejér; Komárom-Esztergom; Somogy, Veszprém) 21 kistérségére piros riasztást adott ki hófúvás veszélye miatt. További hét megye (Bács-Kiskun; Borsod-Abaúj-Zemplén; Győr-Moson-Sopron; Pest; Szabolcs-Szatmár-Bereg; Tolna, Zala) 46 kistérségére narancs riasztást, négy megyére (Vas, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves), valamint a fővárosra citrom riasztást adott ki.
 
Figyelmeztető előrejelzés (19:08 perc):
2013. március 15. 24 óráig Magyarország területén négy megyére (Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém) piros előrejelzés, további hét megyére (Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala) narancs előrejelzés van érvényben hófúvás veszélye miatt.
 
2013. március 16-ára vonatkozóan Magyarország területén nyolc megyére (Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém) hófúvás miatt citrom színű figyelmeztető előrejelzés van érvényben.
 
 
 
OKF szóvivő
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Vissza