Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit
2013. március 22.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat megerősítette a prognózist, amely szerint az érintett térségekben a hajnali órákban megerősödik a szél és kisebb havazás is várható. A szolgálat ekkor várhatóan citrom riasztást ad majd ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes részeire hajnalra narancssárga figyelmeztetés várható. Ekkor a legerősebb széllökések már meghaladhatják a 70 km/h sebességet.
A közlekedés és a lakosság biztonsága érdekében az illetékes rendvédelmi szervek, illetve más hatóságok szükség szerint korlátozásokat vezethetnek be. Ezek érinthetik a közúti és a vasúti közlekedést egyaránt, ami hosszabb menetidőt vagy akár járatok, szerelvények törlését, utak lezárását is jelentheti.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.
 
Amennyiben a hatóságok azt kérik, ne induljanak útnak! Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!
 
A hajnali órákban ezekben a térségekben aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. Közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Vissza