Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Korlátozások a teherforgalomban
2013. március 25.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz sárga riasztása jelenleg Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye összesen hetven kistérségére van érvényben hófúvás kialakulásának veszélye miatt.
Az autópályák közül az M0 és az M1 szabadon járható, az M7 autópályán teljes kamionstopot rendeltek el.
 
Baranya megyében folyamatos az utak síkosságmentesítése, a 6-os számú főút Mecseknádasdi, a 66-os út pedig Mánfa és Árpádtető között szakaszán forgalomlassulás van. A 6-os főút 208-as kilométerszelvényénél, illetve a 66-os főút Oroszló külterületénél kamionok akadtak el, ott félpályán nem lehet közlekedni. A 6541-es úton Máza és Komló között teljes az útzár, itt is kamion vesztegel.
Tolna megyében a megyei katasztrófavédelem javaslatára a rendőrség több helyen forgalomkorlátozást vezetett be a 7,5 tonnánál nagyobb járművek számára.
Bács-Kiskun megyében is folyamatosan dolgoznak az utak megtisztításán, a megyében az áramellátásban vannak kisebb gondok, Csátalja és Vaskút között öt fogyasztónál szünetel a szolgáltatás.
Fejér megyében az autópályák sónedvesek, a síkosságmentesítés folyamatos, nagyobb fennakadás nincs.
Somogy megyében eddig 15 centiméter hó esett, az utak tisztítása folyamatos. A megyében működik a megyei védelmi bizottság és több település helyi védelmi bizottsága is ülésezik. 16 órától Somogy megye teljes területére forgalomkorlátozást rendeltek el a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek vonatkozásában. A horvát hatóságok Barcs határátkelőhelyen a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsik forgalmát korlátozták.
 
A meteorológiai előrejelzések alapján a délutáni, esti és éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekben senki ne induljon útnak, az úticélként is kerülendő.
 
A várható havazás miatt továbbra is narancs figyelmeztetés van érvényben Fejér, Tolna, Somogy és Baranya megye területére. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.
 
 
 
 
 
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.
 
Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Amennyiben a hatóságok azt kérik, ne induljanak útnak! Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

Vissza