Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2013. június 26.
A tavaly megalakult Országos Tűzmegelőzési Bizottság kiemelt feladataként kezeli a tüzek megelőzését. Tájékoztató kampányokkal, figyelemfelhívó programokkal igyekszik elérni a tüzek számának csökkenését, azok pusztító hatásából keletkező károk mérséklését. A tavalyi évben a tűzoltóknak mintegy 20 ezer alkalommal kellett szabadtéri tűzesetek miatt beavatkozniuk. A bizottság a szabadtéri tüzek megelőzésével, ezen belül a mezőgazdasági területen keletkező tüzek megelőzésével kapcsolatban konferenciát szervez, amelyet egy sajtótájékoztatóval nyit meg.
A rendezvény időpontja:         2013. június 27. (csütörtök) 09:30
 
A rendezvény helyszíne:          Jászberény, Jákóhalmi út 11.
                                                   Aranysas Rendezvényház
 
A sajtótájékoztatón Bérczi László tűzoltó dandártábornok, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke ad tájékoztatást a szabadtéri tüzek megelőzésének lehetőségeiről, valamint bemutatja az ennek kapcsán készült figyelemfelhívó kisfilmet.
 
A konferencián az érintett tárcák és hatóságok, valamint gazdasági társaságok egyaránt képviseltetik magukat. Az előadások révén a résztvevők betekintést nyernek a szabadtéri tűzeseteket érintő tudnivalókba és statisztikákba, tájékoztatást kapnak a mezőgazdasági tevékenység környezetvédelmi kérdéseiről, a nyári betakarítási munkák megelőző tűzvédelméről és a vonatkozó jogszabályi előírásokról. A konferencia helyszíne kapcsán a Jászság helyi sajátosságairól és a nagyobb tűzesetekről is hallanak, hiszen éppen ezek megelőzését célozza ez a konferencia is. Az előadások szüneteiben az érdeklődők a mezőgazdasági technikai eszközökből rendezett kiállítást tekinthetik meg.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza