Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Túlszagosítás miatt érezhetnek erős gázszagot Fejér és Veszprém megye lakosai
2013. szeptember 05.
Az E.ON tájékoztatása szerint a gáz szagosításához használt anyag a szokásosnál nagyobb koncentrációban került a rendszerbe, ezért a lakosság Székesfehérváron több helyszínen is erős gázszagot érzett, az esti órákban sokan el is hagyták lakóépületüket és egy ideig az utcán várakoztak. Az érintett helyeket a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakemberei együtt vizsgálják meg.
A székesfehérvári Seregélyesi út 95. szám alatti négyemeletes panelházból este kilenc előtt 160 főt telepített ki a katasztrófavédelem. A helyi gázszolgáltató (E.ON) szakemberei a helyszínen gázszivárgást mértek, de a levegőben lévő gáz mennyisége a határérték alatt volt. A lakók azóta vissza is térhettek lakásukba.
 
Az E.ON esti tájékoztatásából kiderül az is, nem zárható ki, hogy Fejér és Veszprém megye egyes településein is jelentkezik a probléma. A katasztrófavédelem azt kéri mindazoktól, akik gázszagot észlelnek, jelezzék a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjánál ezt. Fejér megye érintett részén jelenleg a gázszolgáltató és a katasztrófavédelem szakemberei együtt vizsgálják azokat a helyszíneket, ahonnan erős gázszagról érkezett bejelentés.
 

Vissza