Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. október 08.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. Az őrsprogram keretében Békés megye első őrseként jön létre a mezőberényi katasztrófavédelmi őrs.
A rendezvény időpontja:    2013. október 9. (szerda) 15:00
 
A rendezvény helyszíne:     Mezőberény, Liget tér 2.
 
Az őrs átadásán Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Tóth Tibor tű. ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Siklósi István, Mezőberény polgármestere mondanak beszédet.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 

Vissza