Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. december 06.
A téli ünnepek veszélyeire hívja fel a figyelmet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szombaton Budapesten, a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló kijáratánál tartott gyakorlaton, amelyen a lakástüzek kialakulását és eloltását mutatják be a szakemberek. A karácsonyi időszakban az adventi koszorú, a karácsonyfa, a karácsonyi hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor és izzó, csillagszóró, gyertya és a tűzhelyen felejtett étel mind-mind veszélyforrássá válhat.
A rendezvény időpontja:   2013. december 7. (szombat) 12:00
 
A rendezvény helyszíne:    Budapest, XIV. Puskás Ferenc Stadion metrómegálló kijárata (1-es villamos oldala), a Papp László Budapest Sportaréna feljáró lépcső területe
 
 
A bemutatón a katasztrófavédelem lakásként berendezett konténerében gyújtanak tüzet a szakemberek. A hétköznapi lakás bútoraival berendezett konténerben egy karácsonyfatüzet imitálnak a tűzoltók, amelyet aztán el is oltanak. A bemutatóval annak szemléltetése a cél, hogy akár egy égve felejtett gyertya miatt is néhány perc alatt teljesen kiéghet egy lakás. A szakemberek azt is demonstrálják, hogy mit okozhat egy tűzhelyen felejtett, olajjal teli edény.
 
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza