Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2014. március 04.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő.
Az őrsprogram keretében Baranya megye második őrseként jön létre a Sellyei Katasztrófavédelmi Őrs.
 
A rendezvény időpontja:    2014. március 5. (szerda) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:     7960 Sellye, Dráva utca 23.
 
Az ünnepségen részt vesz Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgatója, Mácsai Antal tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a megyei rendőrfőkapitány, továbbá a térség államigazgatási-, önkormányzati- és önkéntes szerveinek vezetői.
 
Az őrs létrejöttével a térség tűzbiztonsága nagymértékben javul, mivel az őrs működési területéhez 42 település tartozik, ahol több mint 16 ezer ember él.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban kezdődhet meg a beavatkozás.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza