Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2014. április 01.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. Az őrsprogram keretében Heves megye harmadik őrseként jön létre a Pétervásárai Katasztrófavédelmi Őrs.
A rendezvény időpontja:   2014. április 2. (szerda) 10:00 órától
 
A rendezvény helyszíne:    3250 Pétervására, Papláza út 10.
 
Az ünnepségen részt vesz Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, Csontos Ambrus tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Horváth László, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja és Eged István, Pétervására polgármestere.
 
Az őrs létrejöttével a térség tűzbiztonsága nagymértékben javul, 30 település válik gyorsabban megközelíthetővé, mintegy 688 négyzetkilométernyi területen csaknem 32 ezer ember él majd nagyobb biztonságban.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Illetékessége a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban kezdődhet meg a beavatkozás.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért hívhatja Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 06-20-669-36-13-as számon.

Vissza