Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2014. május 13.
A társszervek mellett a katasztrófavédelem is részt vesz a „Biztonságban a Tisza-tavon” elnevezésű sajtótájékoztatón, amelyen a Tisza-tó biztonságát és az ott kiépített viharjelzőrendszert mutatják be.
A sajtótájékoztató időpontja:          2014. május 14. (szerda) 11:00
 
Helyszíne:                                          Tisza-tavi Ökocentrum
Poroszló, Kossuth u. 41.
GPS:   N 47˚ 38.780’ E 020˚ 39.669’
 
A tavalyi évben fejeződött be a Tisza-tavi viharjelzőrendszer kiépítése. Az idei szezonban a rendszer a napokban kezdte meg a működését. Az öt viharjelző állomással működő szolgáltatásnak köszönhetően most már ezen a tavunkon is biztonságosan lehet fürdőzni, vízi sportokat űzni, mindez növeli a környék turisztikai vonzerejét.
 
A viharjelzők indítása kapcsán tartandó sajtótájékoztatón dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok, a katasztrófavédelem gazdasági vezetője ismerteti katasztrófavédelem lakosságtájékoztatási feladatait és beszél a viharjelzőrendszer megvalósításáról is. Tanka László tű. ezredes, a katasztrófavédelem informatikai szakterületének vezetője bemutatja a „VÉSZ”-t, a katasztrófavédelem okostelefonokra és táblagépekre kifejlesztett lakosságtájékoztató alkalmazását, valamint a TAVIHAR-t, a négy nagy tavunk viharjelző rendszerének applikációját.
 
A sajtótájékoztatón a katasztrófavédelem vezetői mellett részt vesz és megszólal Kovács Sándor, Tisza-tavi miniszteri biztos, dr. Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke és Busi László r. alezredes, a Tisza-tavi Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

Vissza