Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Zala megyében létrejött a Katasztrófavédelmi Régiós Irányító Törzs
2014. szeptember 15.
Az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű eső miatt elhúzódó árvízi védekezésre kell számítani a Murán és mellékfolyóin. A helyzet kezelésére, a Murán, a Dráván és ezek mellékfolyóin zajló védekezés koordinálására a katasztrófavédelem nagykanizsai központtal létrehozta a tábornoki irányítású Katasztrófavédelmi Régiós Irányító Törzset.
A vízügyi előrejelzések szerint a Mura vízállása eléri és meg is haladja az eddigi legnagyobb vízállást. A folyó által veszélyeztetett Alsószemenyén, Murarátkán, Letenyén, Tótszerdahelyen, Molnáriban és Murakeresztúron már megkezdődött a megelőző védekezés, itt folyamatosan magasítják és erősítik a védműveket. A védekezésben a katasztrófavédelem hivatásos erői mellett a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, a polgárőrség és önkéntesek is részt vesznek.
 
A töltések megerősítésén több mint 400 ember vesz részt 60-nál több munkagéppel, a védekezéshez mintegy 50 ezer homokzsákot használnak fel, amelyekbe nagyjából 800 köbméter homokot töltenek.

Vissza