Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Sajtótájékoztató
2014. október 13.
A fűtési szezon kezdetével egyre gyakrabban fordulnak elő szén-monoxid-mérgezések a tüzelő-, fűtőberendezések vagy az égéstermék-elvezető és szagelszívó rendszerek meghibásodása, valamint a helytelen műszaki megoldások miatt. A balesetek számának csökkentése és a megelőzés lehetőségeinek bemutatása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közös tájékoztatót tart.
A rendezvény kezdési időpontja:     2014. október 14. (kedd) 11:00
 
Helyszíne:                                           1181 Budapest, Nyerges utca 6.
 
A rendezvényen Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és dr. Kathi Attila kabinetvezető tájékoztatja a sajtó képviselőit a hatóságok intézkedéseiről. A szén-monoxid színtelen és szagtalan gáz, ezért csak megfelelő minőségű érzékelőkkel lehet kimutatni a levegőben. A hatóságok célja, hogy felhívják a figyelmet az eszköz helyes megválasztására és használatára, illetve a nem megfelelő színvonalú termékek kiszűrése.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

Vissza