Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2014. november 28.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. December első napján a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs átadására kerül sor.
A rendezvény időpontja:      2014. december 1. (hétfő) 09:40
 
A rendezvény helyszíne:        Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2.
 
Az átadáson ünnepi beszédet mond dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Csányi Kálmán Pusztaszabolcs polgármestere. A szertárkapu előtt dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő pohárköszöntő beszédet mond.
 
A Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs tíz Fejér megyei település 34 ezer lakosának fogja jelentős mértékben növelni a biztonságát.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 

Vissza