Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Az év utolsó napján is fontos a biztonság
2014. december 31.
A meteorológiai előrejelzések szerint az év utolsó napján, különösen szilveszter éjszakáján a hőmérséklet helyenként akár mínusz 20 Celsius fok alá is süllyedhet. Ez a hideg veszélyt jelenthet a szabadban tartózkodókra és a közlekedőkre egyaránt.
Idén szilveszter éjjelén nemcsak a szabálytalanul használt pirotechnikai eszközök, hanem a rendkívüli hideg időjárás is veszélyt jelenthet az ünneplők számára. A hideg miatt az emberek jobban fűtenek, valamint a meleg megőrzése érdekében kevesebbet szellőztetnek. Ez azonban a szén-monoxid-mérgezés kialakulásának veszélyét fokozhatja.
 
Jó tanácsok az év utolsó napjára:
  • az otthonokban biztosítsák a szükséges szellőzést és ellenőrizzék a szén-monoxid-érzékelőt a mérgezés megelőzése érdekében;
  • az autósok tankoljanak a szokottnál több üzemanyagot, hogy álló helyzetben is tudják fűteni a járművet;
  • a szabadban tartózkodók öltözködjenek rétegesen, előzzék meg a kihűlést;
  • a pirotechnikai eszközöket a használati útmutató szerint működtessék és tartsák be a csomagoláson feltüntetett védőtávolságot;
  • baj esetén segítséget kérhetnek a 105-ös és a 112-es segélyhívó számokon.
 
Továbbá kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.
 
Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!
 
További információért hívhatja Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 0620/669-36-13-as számon.
 

Vissza