Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2016. április 29.
Veterán tűzoltó szerkocsik – amelyeket látni kell! A tűzoltónapon, május 4-én tizenkilencedik századi egyenruhában, tűzoltó szekérrel oltanak majd tüzet Budapesten. A történelmi időket megidéző eseménnyel egyidőben a magyar jármű- és tűzoltó-történelemről szóló kiadványsorozat első darabját mutatják be a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában. A régi eszközök a főszereplői a Tűzoltó szerkocsik Magyarországon című albumnak, amely egy tűzoltó, egy történész és egy fotóművész szemüvegén keresztül mutatja be a kezdetektől a második világháborúig használt tűzoltójárműveket.

Időpont:                           2016. május 4. (szerda) 10:00

Helyszín:                           a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

                                          1105 Budapest, Martinovics tér 12.

                                           

A sajtóreggelivel egybekötött történelmi bemutatón lehet először megtekinteni dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, dr. Berki Imre múzeumigazgató és dr. Borsos Mihály fotóművész első közös könyvét. Az album egy trilógia első kötete, amely a tűzoltás kezdetétől egészen a második világháborúig 35 tűzoltójárművet és 19 olyan használati tárgyat mutat be művészi képeken, amelyek szorosan köthetők a tűzoltók életéhez. Az albumot a jövőben két újabb kiadvány is követi majd. A tervek szerint a második kötet a második világháborútól a rendszerváltásig, a harmadik pedig a rendszerváltástól napjainkig mutatja be a hazánkban rendszeresített tűzoltójárműveket, valamint a jövő gépjárműparkját.

 

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,

egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

 

Budapest, 2016. április 29.

                                                                      

                                                                       BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

                                                                                   Kommunikációs Szolgálata


Vissza