Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2016. június 23.
Az atomenergia területe az egyik legszigorúbban és legrészletesebben szabályozott szakterület az egész világon. A biztonságos felhasználást garantáló nemzetközi előírások következetesen jelennek meg az egyes országok vonatkozó szabályozási rendszerében, így Magyarországon is. Ahhoz, hogy az atomenergiához kapcsolódó biztonsági szabályok és intézkedések egyre magasabb szintet érhessenek el, nemzetközi szinten is elengedhetetlen a szakmai szervezetek és a szakemberek folyamatos együttműködése.

A Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság meghívására a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2016-ban az atomenergia békés célú alkalmazása biztonságának előmozdítása érdekében nemzetközi szakértői felülvizsgálatot (EPREV-misszió) végzett Magyarországon. A nemzetközi delegáció munkájában a NAÜ képviselői mellett kanadai, francia, holland és litván szakértők vettek részt.

 

A kéthetes program záróeseményén beszédet mond Juan Carlos Lentijo főigazgató-helyettes (NAÜ), Fichtinger Gyula főigazgató (OAH), dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató-helyettes (BM OKF) és Chris Dijkens misszióvezető (igazgató, Infrastruktúráért és Környezetvédelemért Felelős Minisztérium, Hollandia).

 

Időpont: 2016. június 24. (péntek) 10:30

 

Helyszín: Az Országos Atomenergia Hivatal székháza

1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.

 

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,

egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.


Vissza