Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ - Hajóbalesetet szimulálnak a Dunán
2016. október 12.
Személy- és áruforgalmát tekintve a Duna akár vízi autópályának is tekinthető, ennek ellenére még azok sincsenek teljesen tisztában a folyami hajózás és hajóforgalom veszélyeivel, akik a folyó parti településeken élnek, vagy nap mint nap átkelnek rajta. Éppen ezért fontos, hogy a baj esetén elsőként kiérkező mentőerők és hatóságok által a folyó kritikus szakaszain rendszeresen megtartott közös gyakorlatokat a sajtó képviselői is megtekinthessék.
Az átadás időpontja:                        2016. október 13. (csütörtök) 10:00
Helyszíne:                                        Budapest XIII. kerület, a Dráva utca végén lévő rakpart
 
A gyakorlat forgatókönyve szerint egy gázolajat szállító uszály tehetetlenül sodródni kezd el a Duna budapesti szakaszán, majd nekiütközik egy szórakozókkal teli hajónak, ahol tűz keletkezik. A kialakult helyzetet a katasztrófavédelem szárazföldi és vízi egységei mellett a vízi rendészet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei közösen számolják fel.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.
 

Vissza