Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2017. január 13.
Havazás, téli útviszonyok
Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint az ország túlnyomó részén nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani, helyenként eső, máshol pedig hó formájában.
 
Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra, lezárt útszakaszokra és csökkent látótávolságra kell készülni. Mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival szabad ilyenkor elindulni. Fel kell arra is készülni, hogy az autó elakadhat, az öltözetet ennek megfelelően tanácsos összeállítani. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.
 
Ahogy az év minden napján, jelenleg is csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben mintegy ötszáz technikai eszközzel. Ha az időjárási helyzet indokolja, a katasztrófavédelem megerősíti az ügyeletein dolgozók létszámát és megnöveli a bevethető tűzoltói állományt.
 
Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!
 
Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ)!
 
Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.
 
 

Vissza