Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Mentőcsapatok újraminősítése
2017. május 18.
A 2012-ben megszerzett minősítés után a HUNOR és a HUSZÁR mentőszervezet idén újra megmérette magát az ENSZ Nemzetközi Kutató és Mentési Tanácsadó Csoport (INSARAG) irányelvei szerinti minősítő gyakorlatán. A nemzetközi minősítés megszerzése mellett a kétnapos terep- és törzsvezetési gyakorlatnak az is célja volt, hogy a mentőszervezetek bemutassák azokat a mentési képességeiket, amelyeknek köszönhetően hazai és nemzetközi katasztrófahelyzetek során segíteni tudnak a bajbajutottakon.
Időpont:         2017. május 19. (péntek) 10:00
Helyszín:        Hajdúszoboszló, Katasztrófavédelmi Kiképző- és Raktárbázis
                        (4200 Hajdúszoboszló, Tessedik Sámuel út 6.)
 
A gyakorlat zárásaként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató köszöni meg a minősítők és a résztvevő állomány munkáját, illetve sajtónyilvános ünnepség keretében ismerteti az újraminősítés folyamatát és eredményét.
 
Az újraminősítésen átesett HUNOR Mentőszervezet Magyarország hivatalos, „nehéz” kategóriájú mentőcsapata, ami a 2012-ben megszerzett nemzetközi minősítés óta már számos éles helyzetben és gyakorlaton bizonyított itthon és külföldön egyaránt. A HUSZÁR Mentőszervezet „közép” kategóriával rendelkezik, önkéntesei hasonló speciális, a katasztrófahelyzetek felszámolása során jól alkalmazható szaktudással és tapasztalatokkal rendelkeznek.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk,
kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a +36206693613-as számon.
 

Vissza