Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Uniós projekt keretében fejleszti döntéstámogató rendszerét a katasztrófavédelem
2017. december 29.
A projekt keretében történő fejlesztések eredményeként a katasztrófavédelem olyan korszerű informatikai infrastruktúrával rendelkezik majd, amelynek használatával a kor színvonalának megfelelő módon lesz képes ellátni Magyarország lakosságának, valamint a nemzetgazdaság és a nemzeti örökség javainak védelmét célzó tevékenységét.
A tervek szerint 2019 végéig tartó fejlesztés célja a természeti és civilizációs katasztrófák megelőzése, illetve ezek bekövetkezése esetén a következmények mérséklése, valamint a kezelésükhöz szükséges reagálóképesség javítása. Ennek elérése érdekében a projekt több területet céloz meg, a fejlesztés különböző részekből áll: korszerű eszközök beszerzése éppúgy részét képezi, mint a szervezet informatikai rendszerének fejlesztése, továbbá szakmai képzésekre is sor kerül. Az informatikai objektumok biztonsági fejlesztése révén a beruházás végére országos és területi szinten egységesebb biztonsági szint jön létre.
 
A döntések megfelelő háttértámogatásához elengedhetetlen a gyors és hatékony kommunikáció. A jelenleg webes környezetben működő, térinformatikával támogatott alkalmazások a projektnek köszönhetően mobileszközökön is megjelennek majd. Ennek a fejlesztésnek az eredményeként a szükséges információk a terepen dolgozó döntéshozókhoz és a beavatkozó állományhoz egyaránt könnyebben eljutnak.
 
Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt révén elért eredmények a teljes katasztrófavédelmi szervezet tevékenységére pozitívan hatnak, az irányításban és a végrehajtásban tevékenykedők mindennapi munkáját támogatják. A beruházásnak köszönhetően korszerű katasztrófavédelmi informatikai rendszer jön létre, amely javítja a veszélyhelyzetekre való reagálóképességet és segíti a döntések meghozatalát.
 
A KEHOP-1.6.0-15-2016-00023 azonosítószámú projekt támogatási összege 850 millió forint.
 
 
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza