Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2018. június 15.
NYOLC ÚJ MAGYAR GYÁRTÁSÚ RÁBA TŰZOLTÓAUTÓT VEHETNEK BIRTOKBA A TŰZOLTÓK
Elkészült a száznyolcadik magyar tűzoltóautó, ezzel lezárult a Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése – tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása nevű, KEHOP-1.6.0-15-2015-00001 azonosítószámú projekt. A fejlesztés Európai Uniós forrásból, összesen 14 és félmilliárd forintból valósult meg.
 
2014 óta zajlik a tűzoltók gépjárműparkjának fejlesztése. A hazai tűzoltóautó-gyártás újraindításának köszönhetően összesen száznyolc tűzoltóautó készült el a BM Heros Zrt. üzemcsarnokában. A fejlesztés utolsó ütemeként elkészült nyolc jármű közül egyet dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a katasztrófavédelem főigazgatója ad át kedden Pécsett.
 
A nyolc új tűzoltóautó Kalocsa, Mezőberény, Csongrád, Lébény, Fehérgyarmat, Dombóvár és Ajka hivatásos tűzoltó-parancsnokságának és Sásd katasztrófavédelmi őrsének a járműparkját erősíti.
 
A gépjárművek rendszerbe állításával tovább erősödik Magyarország tűzvédelme, a korszerű eszközök használatával hatékonyabbá válnak a beavatkozások, nő az emberek biztonsága.
 
Időpont:                       2018. június 19. (kedd) 13:00
Helyszín:                     7621 Pécs, Dóm tér
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívom,
kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 

Vissza