Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2018. október 17.
A kötöttpályás közlekedés a közúti közlekedéshez hasonlóan számos kockázatot rejt magában. A tragédiák megelőzéséhez több szervezet összefogására van szükség. A tűzoltókat évente átlagosan száz, a vasúti közlekedéssel és a kötöttpályás áruszállítással kapcsolatos eseményhez riasztják. Az ilyen káresetek felszámolása speciális felkészültséget és együttműködést követel meg a közreműködőktől. A katasztrófavédelem és a vasúttársaság ennek elmélyítése érdekében sajtónyilvános katasztrófa-elhárítási gyakorlatot tart Sátoraljaújhelyen, a vasúti járműbontó területén.
A gyakorlaton a katasztrófavédelem és a MÁV egy olyan vasúti balesetet modellez, amely során két vasúti szerelvény összeütközik, egy személyszállító kocsi pedig felborul. A feltételezés szerint három ember a felborult kocsiba, kettő pedig az alá szorul. A feldőlt kocsi végén lévő elektromos vezetékek izzanak és füst képződik.
 
A gyakorlat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság és a MÁV Csoport szervezésében és részvételével zajlik.
A rendezvény sajtónyilvános, annak során mindvégig figyelemmel kísérhetők a műszaki mentés egyes mozzanatai. A komplex gyakorlaton az Országos Mentőszolgálat szakemberei is részt vesznek, ők a sérülteket osztályozzák, ellátják és elszállítják.
A rendezvény helyszíne:
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Sátoraljaújhely vasúti járműbontó
Sajtótájékoztató:
2018. október 18. (csütörtök) 1040
Gyakorlat megtekintése:
1100 órától
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 

Vissza