Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ - Adventi és karácsonyi tüzek megelőzését célzó tűzoltási bemutatóra
2018. november 27.
Évente 6000-7000, vagyis naponta átlagosan 15-20 lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Ez a szám ősszel és télen akár a duplájára is emelkedhet. A hideg időben többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, folyamatosan fűtünk, és a szabadidős tevékenységeink nagy részét is otthon végezzük. Ezek pedig mind-mind növelik a lakástüzek kialakulásának kockázatát. Télen napi átlagban két-három lakás válik lakhatatlanná lakástűz miatt, holott az ilyen esetek könnyen megelőzhetőek lennének.
Egy jó minőségű, szavatosságát tíz évig megőrző füstérzékelő időben felhívja a figyelmünket a tűz keletkezésére nyolcvan decibelnél is hangosabban sípoló hangjával. Erre még egy alvó ember is felébred, akár csukott ajtó mellett is. A közhiedelemmel ellentétben nem a lángok okozta hő miatt halnak meg az emberek egy tűzben, a tragédiák többségét a belélegzett mérgező füst okozza.
 
A rendezvény helyszíne: Budapest, Nyugati tér
A rendezvény ideje: 2018. november 29. (csütörtök) 11.00 óra
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza