Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2018. november 30.
Az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes mentőszervezetek pályázati forrásból beszerzett eszközeinek ünnepélyes átadására
Idén a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint értékű támogatásra pályázhattak az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek. Ebből az összegből hatszázmillió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek kapnak. A katasztrófavédelem nagy hangsúlyt helyez az önkéntes szervezetek munkájának támogatására, hiszen ők saját forrásukból, ráadásul szabadidejükben, önzetlenül segítik a bajba jutottakat, nagyban támogatva a hivatásos tűzoltók tevékenységét. Az önkéntesek mellett idén először az önkormányzati tűzoltóságok is pályázhattak támogatásra. A központilag beszerzett eszközöket elsőként a fővárosi és a Pest megyei egyesületek és mentőszervezetek vehetik át, ezt követően valamennyi megyében megtörténik az átadás.
 
 
A rendezvény helyszíne: BM OKF GEK Ferihegyi úti Raktárbázisa
1174 Budapest, Ferihegyi út 264.
A rendezvény ideje: 2018. december 3. (hétfő) 14.00 óra
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 

Vissza