Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Sajtómeghívó-370 MILLIÓ FORINTOS FEJLESZTÉS A KATASZTRÓFAVÉDELMI KUTATÓINTÉZETBEN
2019. június 28.
Új eszközökkel, megújult környezetben és infrastruktúrával működik tovább a katasztrófavédelem központi laborja. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak köszönhetően korszerűbb, magasabb színvonalú analitikai mérőeszközök állnak a tudományos munka szolgálatába. A KEHOP 1.6.0-15-2016-00010 azonosítószámú, „Központi labor fejlesztése” elnevezésű európai uniós projekt támogatási összege 370 millió forint.
A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet laboratóriuma olyan tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely munkájával elsősorban a katasztrófavédelmi mobil labor iparbiztonsági, veszélyesanyag-felderítési, valamint azonosítási feladatait támogatja, illetve szakértői bázisát biztosítja. Mindezen kívül képes arra is, hogy a tűzvizsgálati eljárások során összegyűjtött égési maradványok elemzésével elősegítse a tüzek keletkezési okainak feltárását.
A fejlesztés keretében sor került az intézet laboratóriumi helyiségeinek építészeti, gépészeti és elektromos felújítására, illetve átalakítására is. Emellett számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállító járművet is sikerült beszerezni a projekt által biztosított forrásból.  
A projekt eredményeit bemutató rendezvényt Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, a BM OKF főigazgató-helyettese nyitja meg.
A rendezvény időpontja: 2019. június 28. 10 óra
Helyszín: Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, Katasztrófavédelmi Kutatóintézet
   1033 Budapest, Laktanya u. 33.
PROGRAM:
10:00 -11:00             MEGNYITÓ, ESZKÖZBEMUTATÓ
11:00 -                       INTERJÚK
 
További információ kérhető Kisdi Máté tűzoltó százados, fővárosi katasztrófavédelmi szóvivőtől a +36-20-36-105-50-es telefonszámon.
 
Megtisztelő jelenlétére számítunk!
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata
 
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza