Szervezetünk hírei


Üdülési pályázat a katasztrófavédelemben dolgozóknak is
2012. június 11. 16:06
Üdülési pályázat a katasztrófavédelemben dolgozóknak is Ma, június 11-én nyílik meg és július 6-ig tart az a pályázati lehetőség, amelynek keretében a belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó szervezetek munkavállalói üdülési támogatást kaphatnak. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett pályázat keretösszege 400 millió forint.
A pályázatról tartott sajtótájékoztatón Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a tárca igyekszik a hozzá tartozó munkavállalók iránti megbecsülését minden lehetséges módon kifejezni. A nyár a pihenés, feltöltődés, a nyaralás ideje, mondta a politikus, ehhez kívánnak támogatást nyújtani a pályázattal. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-programon keresztül 400 millió forinttal támogatja a belügyi dolgozók – hivatásosok, kormánytisztviselők, közalkalmazottak, valamint a pályázóval közös háztartásban élők – pihenését.
 
Zsinka András, a minisztérium személyügyi főosztályának vezetője elmondta, négy kategóriában lehet benyújtani a pályázatokat, külön-külön kategóriába kerültek a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, valamint a katasztrófavédelem munkavállalói, illetve a többi belügyi szervnél dolgozók. A pályázat elbírálásakor előnyt élveznek azok, akiknek havi bruttó illetményük nem éri el a 300 ezer forintot, gyermeküket egyedül nevelik, illetve három vagy annál több gyermeket nevelnek, továbbá azok, akik munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A főosztályvezető hozzátette, az említett összeg körülbelül nyolcezer belügyi dolgozónak jelent támogatási lehetőséget. A tájékoztatón elhangzott: a pályázatok beadási határideje 2012. július 6., az elnyert üdülési szolgáltatást legkésőbb 2013. augusztus 31-ig lehet igénybe venni.
 
A pályázat összes információja megtalálható lesz a www.erzsebetprogram.hu oldalon. Ugyancsak innen lehet majd letölteni a benyújtandó pályázati adatlapot, valamint a mellékelendő munkáltatói igazolást és pályázói nyilatkozatot. A honlap tájékoztatást, segítséget nyújt a kitöltéshez, illetve az elektronikus úton történő benyújtáshoz is.
 
A MNÜA az eredményről legkésőbb július 13-ig küld e-mailben értesítést a pályázóknak. Annak, aki sikeresen elnyerte a támogatást, felnőtt, illetve 14 évesnél idősebb gyermek esetében fejenként 10 ezer forint, 3-14 év közötti gyermekek esetében 5000 forint önerőt kell előteremtenie. Arra is lehetőség van, mondta Zsinka András, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozó és családtagjai részére az önerőt a munkáltató megtéríti.
 
A tájékoztatón a büntetés-végrehajtást annak megbízott parancsnoka, Csóti András bv. vezérőrnagy, a katasztrófavédelmet Dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes, a rendőrséget Zsifkó Zita osztályvezető képviselte. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a körülbelül nyolcezer fős állomány nevében megköszönte a lehetőséget, mint mondta, arra igen nagy szükség van, hiszen a megnövekedett feladatok miatt mindannyiukra ráfér a pihenés. Csóti András elmondta, ami a jövedelmi viszonyokat illeti, náluk az állomány 85 százaléka megfelel a feltételeknek. Hozzátette, reméli, hogy a náluk dolgozók minél nagyobb arányban pályáznak, és családostól mennek majd nyaralni. A katasztrófavédelem főigazgató-helyettese a többi között azért nevezte fontosnak a pályázatot, mert a szervezet az idén az eddigi hivatásos önkormányzati tűzoltók állami irányítás alá kerülésével közel 12 ezresre növekedett. Tollár Tibor kijelentette, a tűzoltók felelősségét, terheit nem kell külön magyarázni, megfelelő rekreációjuk nagyon fontos.  Az ORFK osztályvezetője annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a kollégák minél szélesebb körben értesüljenek a támogatás lehetőségéről.
 


Kapcsolódó képek:
Üdülési pályázat a katasztrófavédelemben dolgozóknak is Üdülési pályázat a katasztrófavédelemben dolgozóknak is Üdülési pályázat a katasztrófavédelemben dolgozóknak is
További képek a galériában