Szervezetünk hírei


Nyolcszáz kilométert repült ma a magyar mentőhelikopter Szerbiában
2014. május 22. 20:53
Nyolcszáz kilométert repült ma a magyar mentőhelikopter Szerbiában A Magyarországról a HUNOR mentőszervezettel kiküldött mentőhelikopter csütörtökön háromszor szállt fel Belgrádból, hat óra alatt összesen nyolcszáz kilométert repült az árvízzel sújtott térség további felderítése érdekében.
A hatodik napja Szerbiában dolgozó HUNOR mentőszervezet tagjai Belgrádban töltötték utolsó napjukat árvízzel sújtott déli szomszédunknál. A Magyarországról múlt hét szombaton küldött mentőhelikopter ma háromszor szállt fel Belgrádból és mintegy nyolcszáz kilométert repült az árvízi területek felderítése érdekében. A helikopteren utaztak az Európai Unió polgári védelmi csapatának, valamint az ENSZ katasztrófabecslő és koordináló csoportjának (UNDAC) szakértői is, a felderítésen pedig Ivan Baras, a szerb belügyminisztérium veszélyhelyzet-kezelési szektorának nemzetközi kapcsolatokért felelős főigazgató-helyettese és a szerb vízügy szakértője is részt vett.
 
A HUNOR Szerbiában töltött utolsó napján Nikowitz Oszkár, Magyarország szerbiai nagykövete személyesen látogatta meg Belgrádban a mentőszervezetet. A HUNOR péntek reggel indul haza Magyarországra, várhatóan a délutáni órákban érkeznek meg Budapestre.

Kapcsolódó képek:
Nyolcszáz kilométert repült ma a magyar mentőhelikopter Szerbiában Nyolcszáz kilométert repült ma a magyar mentőhelikopter Szerbiában Nyolcszáz kilométert repült ma a magyar mentőhelikopter Szerbiában
További képek a galériában