Szervezetünk hírei


2016-ban is Dr. Balogh Imre Emlékpályázat
2016. január 14. 12:28
2016-ban is Dr. Balogh Imre Emlékpályázat Sorrendben a tizenhatodik emlékpályázat lesz az idén, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2001 óta írja ki olyan, a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók részére a pályázatot, akik úgy érzik, dolgozatukkal segíteni tudják a tűzvédelmi terület fejlődését.
A pályázat feltételei és céljai ebben az esztendőben sem változtak, továbbra is egyénileg lehet jelentkezni, a dolgozatok témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon, ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is. A bírálóbizottság a május 5-i határidőig elektronikus adathordozón és nyomtatott formában leadott dolgozatokat nem csak azok szakmai tartalma szerint értékeli, az ítészek a formai követelmények teljesítését és a stilisztikát is – bár kisebb súllyal – számításba veszik.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű. 

Kapcsolódó képek:
2016-ban is Dr. Balogh Imre Emlékpályázat   
Letölthető dokumentum(ok):