Szervezetünk hírei


Több nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban
2017. július 17. 13:49
Több nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban Július 9-16. között rendezte meg a CTIF (Nemzetközi Tűzoltószövetség) a Felnőtt és Ifjúsági Nemzetközi Tűzoltóversenyt az ausztriai Villachban. Magyarországot több csapat képviselte. A tíz hivatásos tűzoltóból álló versenycsapat mellett hat felnőtt és három ifjúsági önkéntes tűzoltócsapat is a rajtvonalhoz állt. A zsűriben pedig kilenc magyar versenybíró foglalt helyet.
A nagyszabású rendezvényen harmincöt ország kétezer-ötszáz versenyzője vett részt, a viadal zökkenőmentes lebonyolításáról pedig összesen ötszáz szervező és versenybíró gondoskodott. A csapatok a következő négy fő versenyszámban mérték össze erejüket: kismotorfecskendő-szerelés, százméteres akadályfutás, négyszer százméteres váltófutás, valamint horoglétramászás.
 
Hivatásos versenycsapatunk a kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a hetedik helyezést érte el. Az önkéntes tűzoltók erőpróbáján a Kőszeg Önkéntes Tűzoltó Egyesület hetvenhat csapat közül az ezüst minősítést jelentő harmincegyedik helyet szerezte meg. A Tótkomlós ÖTE a maga ötvenkettedik helyezésével a bronz minősítést vívta ki.
 
Az önkéntes tűzoltók B csoportos versenyében, ahol harminc év feletti tűzoltók álltak rajthoz, a Richter Gedeon dorogi csapata a harmincegyedik helyen futott be, amivel bronz minősítést szerzett.
 
A huszonhárom csapatból álló női mezőnyben a Vértessomló ÖTE az ezüst minősítést érő tizennegyedik helyet érte el, míg a Kőszeg ÖTE és a Tótkomlós ÖTE egyaránt bronz minősítést szerzett a maga tizenhetedik, illetve huszonharmadik helyezésével.
 
Ifjúsági versenyzőink is derekasan helytálltak a negyvenegy csapatból álló mezőnyben. A Vértessomló ÖTE fiúcsapata a tizenharmadik, míg a Pusztamonostor ÖTE fiúcsapata a harmincadik helyen végzett. A Pusztamonostor ÖTE lányai tizenhetedikek lettek a rangsorban.
Fotó: Potoczky Andrea c. tű. alezredes és Szilcsanov Zoltán tű. százados - BM OKF

Kapcsolódó képek:
Több nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban Több nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban Több nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban
További képek a galériában