Szervezetünk hírei


A Katasztrófavédelmi Intézet is ott van az EDUCATIO 2018 kiállításon
2018. január 19. 14:05
A Katasztrófavédelmi Intézet is ott van az EDUCATIO 2018 kiállításon A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a teljes képzési kínálatával várja az érdeklődőket a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelynek kapui csütörtöktől szombatig állnak nyitva a pályaválasztás előtt álló érdeklődők előtt, a HUNGEXPO G. pavilonjában.
A háromnapos szakkiállítás célja az, hogy a pályaválasztás előtt állók minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő lehetőségeket: az intézményeket, ösztöndíjakat, az egyes szakmákat, duális képzéseket, nyelviskolákat, valamint a hallgatói életet. Az idén huszonöt nemzetközi partner és mintegy ötven magyar felsőoktatási intézmény vesz részt a rendezvényen, amelyen a hagyományoknak megfelelően az Nemzeti Közszolgálati Egyetem is képviselteti magát. Az egyetem standjához látogató fiatalok megismerkedhetnek a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, az Államtudományi és Közigazgatási Kar, a Rendészettudományi Kar, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar, valamint a tavaly létrejött Víztudományi Kar képzéseivel. Rajtuk kívül nagy érdeklődés mellett mutatkozik be Katasztrófavédelmi Intézet is.
 
Már az első két napon nagy érdeklődés mutatkozott a katasztrófavédelem alapszak iránt, amelyen a 2018/2019-es tanévtől immáron hatodik alkalommal kezdhetik meg tanulmányaikat mindazok, akik sikeresen szerepelnek a felvételi eljáráson és felvételt nyernek. Népszerű a katasztrófavédelem mesterképzési szak is, amely elsősorban az alapszakon végzettek továbbtanulására és az iskolarendszerű vezetővé képzésre nyújt lehetőséget. Sok fiatal tájékozódik az előző évi felvételi pontokról, a felvételi eljárás menetéről, az elsajátítandó tantárgyakról, valamint a hivatásos katasztrófavédelemi szervezet nyújtotta elhelyezkedési lehetőségekről. A tűzvédelmi és mentésirányítási, az iparbiztonsági és a katasztrófavédelmi műveleti szakirányról tartott hallgatói bemutatók rengeteg diákot vonzanak. Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a NKE Katasztrófavédelmi Intézetének igazgatója úgy fogalmazott, hogy a Katasztrófavédelmi Intézet képzései iránt érdeklődők nagy száma alapján arra lehet számítani, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan többszörös túljelentkezés lesz a képzésekre.
 
A rendezvény második napján dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője is megtekintette az intézet kiállító pavilonját, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központot pedig dr. Papp Antal tű ezredes, igazgató képviselte.
 
 
 
Fotó: NKE / Szilágyi Dénes

Kapcsolódó képek:
A Katasztrófavédelmi Intézet is ott van az EDUCATIO 2018 kiállításon A Katasztrófavédelmi Intézet is ott van az EDUCATIO 2018 kiállításon A Katasztrófavédelmi Intézet is ott van az EDUCATIO 2018 kiállításon
További képek a galériában