Szervezetünk hírei


Vasárnap is gondokat okozhat a télies időjárás
2018. március 18. 09:10
Vasárnap is gondokat okozhat a télies időjárás Éjfél óta százharminc alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit az időjárással összefüggő esethez. Nyolcvanszor hóban elakadt vagy árokba csúszott járművet kellett menteni. A káresetek másik része kidőlt fák, forgalmat akadályozó faágak miatt következett be. Négy megyében jelenleg is érvényben a meteorológiai szolgálat által tegnap este kiadott harmadfokú (piros) riasztás hófúvás veszélye miatt.
Két komolyabb baleset történt vasárnap reggel a fővárosban. Oszlopnak ütközött egy babatermékeket szállító kisteherautó vasárnap reggel Budapest negyedik kerületében, a Váci út Megyer és Káposztásmegyer közötti szakaszán. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik az autót vezető férfit feszítővágó berendezéssel és speciális húzóláncok segítségével szabadították ki a vezetőfülkéből, majd átadták a mentőszolgálatnak. A munkálatok idejére a Váci út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Keresztbe fordult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz szintén vasárnap kora reggel a tizenegyedik kerületi Gazdagréti úton. A fővárosi tűzoltók a műszaki mentés keretében megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki nem sérült meg. A fővárosban 250 fővárosi tűzoltó, valamint 78 terepjáró képességű tűzoltó gépjármű áll készenlétben.
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elzárt település vasárnap reggel már nem volt, viszont több tanyabokor nehezen megközelíthető. A korábban áram nélkül maradt települések mindegyikén van már szolgáltatás, egyedül Kemecsén dolgoztak még vasárnap reggel a helyreállításon az áramszolgáltató munkatársai. Elakadt egy személygépkocsi vasárnap reggel Nyíregyháza-Nyírszőlősön, a Kótai elágazásnál, a műszaki mentést a megye tűzoltói végezték el.
 
Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén, összesen több mint 13 ezer fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás, a hibák megszüntetésén a szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak. A megye tűzoltóegységeit elsősorban kidőlt fák eltávolítása érdekében riasztották, emellett egy Mezőtúr és Nagylapos között meghibásodott vonat utasait segítették a Szolnokról érkezett mentesítő vonatra átszállítani.
 
Vas megyében egy személyautó csúszott meg a közúton, majd az árokba csapódva állt meg Kőszegszerdahely közelében vasárnap reggel. A balesetben nem sérült meg senki. A helyszínre a kőszegi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a járművet, majd a közútra helyezték az autót. A megyében elzárt település nincs, a közösségi közlekedés zavartalanul működik.
 
Pest megyében hajnal óta négy alkalommal riasztották a tűzoltókat az időjárással összefüggő esethez. Két esetben kidőlt fa miatt kellett vonulniuk az egységeknek, egy helyen egy felborult teherautót kellett menteni, egy jármű pedig a hóban akadt el.
 
Békés megyében csaknem hatezer fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás ma hajnalban, a szakemberek folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. Hajnalban a 46-os számú főúton, Gyomaendrőd és Csárdaszállás között egy kisteherautó lesodródott az útról és az út menti árokba hajtott. A káresethez a mezőberényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a műszaki mentés keretében áramtalanították a gépjárművet. Szintén hajnalban, Nagyszénás és Gádoros között egy személyautó lesodródott az úttestről és az árokba hajtott. A balesethez az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépjárművet. A mentők két sérültet szállítottak kórházba.
 
Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy - Bács- Kiskun MKI /Kőszeg ÖTP / Nyíregyháza HTP / FKI Videócsoport

Kapcsolódó képek:
Vasárnap is gondokat okozhat a télies időjárás Vasárnap is gondokat okozhat a télies időjárás Vasárnap is gondokat okozhat a télies időjárás
További képek a galériában