Szervezetünk hírei


Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat
2018. szeptember 17. 15:23
Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amellyel a cél elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire. Az egyhetes rendezvényhez idén is csatlakozott a katasztrófavédelem, a szervezet az ország huszonöt helyszínére települ ki sátrakkal, bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival. Minderről dr. Bérczi László tű. dandártábornok beszélt szeptember 17-én a Biztonság hetét útnak indító közös nyitó sajtótájékoztatón, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
Játékos kérdőívvel, szórólappal és számos jó tanáccsal készült a katasztrófavédelem arra a hétfői bemutató napra, amelyen tizenöt szervezet közösen szemléltette, hogy miként védhető meg az emberi élet, óvhatóak meg az értékek, és kerülhetőek el a veszélyes helyzetek. Mindez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előterében és udvarán ütközést szimuláló berendezéssel, füstsátorral és felkészült szakemberekkel együtt látványos nyitánya volt az egyhetes programsorozatnak, ami az ország több pontján hirdeti az emberi felelősségvállalás és a megelőzés fontosságát. 
 
A szeptember 22-ig tartó figyelemfelhívó program a 9-14 éves korosztályt célozza, erről Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai helyettes államtitkára beszélt a sajtótájékoztatón. Pandurics Andrea, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a KSH adatai szerint naponta kétszáz háztartási baleset történik, ezek egy része gyerekeket is érint. Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes kiemelte, idén eddig 432 ember vesztette életét közúti balesetekben, márpedig az Európai Unió 2050-re azt tűzte ki célul, hogy ne történjen halálos tragédia az utakon.
 
Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő azt hangsúlyozta, hogy a statisztikákból kiderül, hogy a balesetek száma a hétvégeken a legmagasabb, ezek közül is a legtöbb este nyolc és reggel hat óra között következik be. A tábornok hangsúlyozta, a szórakozóhelyekre vonatkozó előírások és szigorítások hatásosak voltak, de a figyelmeztetéseket és a megelőzést célzó tanácsokat folyamatosan felszínen kell tartani, éppen ezért lesz jelen szemléltető eszközeivel az ország huszonöt helyszínén a katasztrófavédelem is.
 
A Biztonság hete rendezvénysorozat keretein belül ügyességi versenyekkel és erőpróbákkal, szimulációs eszközök, tájékoztató filmek, játékos vetélkedők sorával találkozhatnak a fiatalok azért, hogy az év többi részében se felejtsék el, saját biztonságukért ők maguk is felelősek. 
 

Kapcsolódó képek:
Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat
További képek a galériában