Szervezetünk hírei


Díjátadó ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában
2019. február 18. 15:45
Díjátadó ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában Kihirdették „Az én tűzoltómúzeumom” elnevezésű rajzpályázat eredményeit. A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának pályázatára több száz alkotás érkezett, az ünnepélyes díjátadót február 18-án tartották meg.
Tizenkettedik alkalommal csiholta fel az alkotói szikrát a gyerekekben az a pályázat, amelynek témája idén egy elképzelt tűzoltómúzeum volt. A pályázat kiírói arra voltak kíváncsiak, hogy az általános iskolások milyennek képzelnek el egy izgalmas kiállítóhelyet, ahol a tűzoltók múltja tárul a látogatók szeme elé. A beérkezett alkotások a művészi eszköztár teljes palettáját felvonultatták. A rajzokon kívül fantáziadús, remek kivitelezésű makettek és kisplasztikák is érkeztek.
 
Megnyitó beszédében dr. Berki Imre múzeumigazgató áttekintetést adott a pályázat történetéről. Méltatta a beérkezett pályaműveket, amelyek nemcsak gyönyörködtettek, hanem ihletet is adtak a múzeum marketingjének új irányaihoz. Az igazgató megköszönte a kis művészek munkáit, szüleik és tanáraik támogatását.
 
Ezt követően a gyerekeket a pályázat további támogatói köszöntötték. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, majd R. Takács Richárd, a Center Színház igazgatója is kiemelte a jó kapcsolat fontosságát, amelynek különös ízt ad az, hogy e három intézmény egymástól teljesen különböző téma köré szerveződve tevékenykedik a mindennapokban.
 
A beérkezett alkotásokat Szász György, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tanára, a zsűri elnöke értékelte és méltatta, majd a díjátadás következett.
 
A díjakat dr. Horváth Jenő tű. ezredes, a tűzvédelmi és kéményseprőipari-szabályozási főosztály vezetője, dr. Nagyné dr. Rácz Edina tű. őrnagy, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ hivatalvezetője, Géczi Béla tű. ezredes, a közép-pesti katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, valamint Horváth Lajos tű. őrnagy, a tizedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka adta át.
 
Az ünnepélyes díjkiosztót követően a gyerekek Vargáné Galambos Éva múzeumpedagógus vezetésével játékos tárlatvezetésen vehettek részt. A felnőttek Peterman József Attila nyá. tű. ezredes, tárlatvezető segítségével ismerhették meg a múzeum kincseit, majd a tűzoltószertárt is megtekinthették.
 
Élményekben és ajándékokban gazdagon tértek haza a kis művészek, akiknek alkotásai májusig tekinthetőek meg a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában.
 

Kapcsolódó képek:
Díjátadó ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában Díjátadó ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában Díjátadó ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában
További képek a galériában
Letölthető dokumentum(ok):