Szervezetünk hírei


Országos tekeverseny Nyíregyházán
2019. február 20. 17:12
Országos tekeverseny Nyíregyházán Húsz csapat gurította a tekegolyót a Városi Stadionban szerdán, az immár hagyománynak számító versenyen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság meghívásos országos tekeversenyén nyolcvanan, egyéni és csapatversenyben mérték össze tudásukat az ország több katasztrófavédelmi igazgatóságáról érkezett versenyzők.
A színvonalas viadal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Nyíregyháza Megyei Jogú Város szervezésében valósult meg. A rendezvényt Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Az igazgató beszédében elmondta, öröm számára, hogy az országos szintű versenynek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ad otthont már évek óta. Kiemelte, egyre népszerűbb ez a sportág az országban, hiszen ennyi csapat, mint ebben az évben, még sosem jelentkezett a megméretésre.
 
A négy főből álló csapatok a sorsolást követően négy versenypályán kezdték meg a versenyt, minden játékos harmincszor guríthatta el a tekegolyót, minden leütött bábu egy pontot ért.
 
A szervezők értékelték az egyéni- és a csapatgurításokat is, ez alapján alakult ki a végső sorrend.
Varga Béla és Berecz György tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke serleggel és oklevéllel ismerte el a legeredményesebbeket.
 
A csapatversenyen Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata szerezte meg az elsőséget, a dobogó másodikra fokára a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a harmadikra a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata állhatott.
 
Az egyéni kategóriában a legtöbbet Makra György gurította, így az első helyen végzett, őt követte Rampold Tamás, a harmadik legeredményesebb játékos pedig Fábián Norbert volt.  
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség különdíját Gerebenics Károly tű. alezredestől, a szövetség elnökétől a „Legeredményesebb női csapat” kategóriában a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság csapata vehette át.
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség különdíjait Dombrády László ny. tű. ezredes adta át „Fair play” kategóriában a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának, valamint a „Legnevesebb csapat” címet elnyerőnek, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.
 
Különdíjakat adtak át még a rendezvény „Legtechnikásabb tekésének”, Varmuzsa Norbertnek, valamint a „Legkevesebbet tökölő tekésnek”, Elek Szabolcsnak.
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálatának különdíját és a „Természetbarát tekések” címet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kettes számú csapata nyerte el. 
Fotó: Várkonyi Edina - Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI

Kapcsolódó képek:
Országos tekeverseny Nyíregyházán Országos tekeverseny Nyíregyházán Országos tekeverseny Nyíregyházán
További képek a galériában