Hírek


Szakmai napot rendezett az iparbiztonsági főfelügyelőségSzakmai napot rendezett az iparbiztonsági főfelügyelőség
2015. augusztus 01. 12:53

Szakmai napot tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelősége munkatársainak július 31-én. Ennek során áttekintették és értékelték az idei első félévben elvégzett feladatokat, meghatározták a következő hat hónap teendőit, továbbá felkészítették az iparbiztonsági szakterület munkatársait a terület hatósági munkáját érintő jogszabályváltozásokra.

Egy jó ember távozottEgy jó ember távozott
2015. július 31. 16:12

Méltósággal viselt, súlyos betegség következtében július huszonegyedikén elhunyt Bujdosó János tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának igazgatóhelyettese. A barátok, a család, a pályatársak, kollégák, tisztelők július harmincegyedikén kísérték utolsó útjára. Bujdosó János ötvenkét éves volt, egy kislány édesapja…

Majdnem minden pályázó kap támogatástMajdnem minden pályázó kap támogatást
2015. július 30. 14:13

Négyszázmillió forintnyi támogatást kaphatnak ebben az esztendőben az önkéntes tűzoltó egyesületek. Az összegre négyszáznegyvenhárom pályázat érkezett, ezek közül öt nem felelt meg a feltételeknek, a többiek mind kapnak támogatást.

A rendelkezésre álló összeg majdnem két és félszeresére nyújtottak be igénytA rendelkezésre álló összeg majdnem két és félszeresére nyújtottak be igényt
2015. július 30. 13:43

Százmillió forintot biztosított az idén a központi költségvetés az önkéntes mentőszervezetek támogatására, a csapatok több mint kétszáznegyvenmillió forintnyi pályázatot nyújtottak be. Százharminc szervezet kap pénzt, a forrás majdnem kétharmadából technikai eszközöket szerezhetnek be.

Bemutatkozott az új gyorsbeavatkozó fecskendőBemutatkozott az új gyorsbeavatkozó fecskendő
2015. július 29. 18:32

Gyakorlat keretében mutatta be július huszonkilencedikén legújabb fejlesztésű, kisméretű, HEROS-AQUADUX-X 1500 elnevezésű, középkategóriájú gépjárműfecskendőjét a BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. A fecskendőt a cég konstruktőrei a szakmával együttműködve fejlesztették ki.

Elismerések a bátor tűzoltóknakElismerések a bátor tűzoltóknak
2015. július 29. 18:24

A szolgálati törvény változásával ezredesi rendfokozatba lépett kollégák az erről szóló dokumentumot, az elmúlt időszak káreseményeinél kiemelkedő helytállást tanúsító tűzoltók főigazgatói elismerést, a kerek születésnapjukat ünneplők pedig ajándéktárgyat vettek át július huszonkilencedikén.

Helytálltak a magyar csapatok a Nemzetközi Tűzoltószövetség idei ifjúsági versenyénHelytálltak a magyar csapatok a Nemzetközi Tűzoltószövetség idei ifjúsági versenyén
2015. július 29. 17:49

Az idén július 19-26. között rendezték meg Lengyelországban a Nemzetközi Tűzoltószövetség által életre hívott, immáron huszadik Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozót és Versenyt, amelyen a hazánkat képviselő csapatok a hatodik, illetve a huszadik helyen zártak.

Önállóan is beavatkozhatnak a sarkadi önkéntesekÖnállóan is beavatkozhatnak a sarkadi önkéntesek
2015. július 28. 18:58

Mérföldkőhöz érkezett Sarkad tűzoltó egyesülete: július 28-án az országos tűzoltósági főfelügyelő útnak indította az augusztustól önállóan is beavatkozó önkénteseket. A sarkadiak szakmai tudása, felszerelése, alázata és tettereje több mint tízezer ember biztonságát szavatolja, hiszen szombattól helyben lesz a segítség, nem pedig a tizenhét kilométerre lévő Gyuláról érkeznek a tűzoltók.