Hírek


A tűzoltók is gyászolják Dominikot
2014. augusztus 19. 20:24

A katasztrófavédelem munkatársait mélyen érinti a hír, hogy távozott az élők sorából Horváth Dominik. A hároméves kisfiú agydaganatban szenvedett, utolsó hónapjaiban szülei a "bakancslistáját" igyekeztek teljesíteni, ennek során jutott el két tűzoltóságra is, a győri és a repülőtéri tűzoltók is vendégül látták.

Szent István erős, egységes országot hozott létreSzent István erős, egységes országot hozott létre
2014. augusztus 19. 16:48

Egyebek mellett ezt mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében az állami ünnep alkalmából tartott rendezvényen. A minisztérium ünnepségén a katasztrófavédelem soraiból öten vehettek át elismerést.

Magyarország is részt vállal a humanitárius segítségnyújtásbólMagyarország is részt vállal a humanitárius segítségnyújtásból
2014. augusztus 19. 15:56

Magyarország az idén eddig mintegy 328 ezer euró értékben járult hozzá a természeti katasztrófák és a háborús konfliktusok áldozatainak megsegítéséhez. Segítettük szomszédainkat árvíz és háborús konfliktusok idején is, Irakba pedig mentőcsomagot indított útnak Magyarország. Az ENSZ 2008 óta augusztus 19-én ünnepli a Humanitárius Világnapot, jelenleg 26 országban 54 millió embernek nyújt segítséget a szervezet.

A katasztrófavédelem is készül az állami ünnepre
2014. augusztus 19. 10:30

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat fontos részét képezi az esti fővárosi tűzijáték és az országszerte megtartott szabadtéri rendezvények. Az ezekre látogatók biztonsága kiemelten fontos, ezért a katasztrófavédelem a szervezés és a lebonyolítás során egyaránt ellenőrzi, adottak-e ehhez a szükséges feltételek.

Majdnem négyszáz lakossági riasztó-tájékoztató végpont áll rendszerbe szeptembertőlMajdnem négyszáz lakossági riasztó-tájékoztató végpont áll rendszerbe szeptembertől
2014. augusztus 18. 13:49

A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek környezetében lévő vegyi monitoring és lakossági riasztó-tájékoztató rendszer budapesti, Komárom-Esztergom, Heves, valamint Zala megyei végpontokkal bővül szeptember elsejétől. Az erről augusztus tizennyolcadikán tartott sajtótájékoztatón kiderült, a hálózat bővítésével újabb negyedmillió ember kaphat azonnali riasztást, értesítést, ha baj van.

Utolsó hetébe lép a szúnyoggyérítési programUtolsó hetébe lép a szúnyoggyérítési program
2014. augusztus 15. 14:56

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által irányított szúnyoggyérítési program június 23-án kezdődött és augusztus 19-én fejeződik be. A rendkívül csapadékos nyár miatt a csípőszúnyogok az ország számos területén az egész szezonban jelentős számban voltak jelen. Ennek következtében a légi kémiai kezelésre tervezett 450 ezer, a földi kémiai gyérítésre számolt 350 ezer és a biológiai módszerrel való gyérítésre előirányozott 20 ezer hektáros kvóta teljes egészét felhasználják az elkövetkező hétig.

Nincs már narancs riasztás hazánkbanNincs már narancs riasztás hazánkban
2014. augusztus 14. 20:43

Feloldotta a meteorológiai szolgálat a korábban kiadott másodfokú riasztást.

Narancs riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségeireNarancs riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségeire
2014. augusztus 14. 18:46

Heves zivatar veszélye miatt adta ki a meteorológiai szolgálat a másodfokú riasztást.