Hírek


Két helyen is tűzvizsgálókat képeztek Két helyen is tűzvizsgálókat képeztek
2016. október 21. 12:42

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban október 10. és 21. között a tűzvizsgálók alapképzése, 17. és 21. között a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában pedig a tűzvizsgálók továbbképzésének harmadik modulja zajlott.

Budapesten ülésezett a vegyes bizottságBudapesten ülésezett a vegyes bizottság
2016. október 21. 08:51

Október huszadikán Budapesten tartotta ülését a Magyar-Ukrán Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság. A szomszédos ország katasztrófavédelmi főigazgatója által vezetett delegáció átfogó képet kapott a magyar rendszerről, a tűzvédelmi, polgári védelmi és hatósági szakterületről, illetve megismerkedett a bevetési járművekkel, a hazai katasztrófavédelem ügyeleti rendszerével, valamint a Létfontosságú Rendszerek és Létesítmények Informatikai Biztonsági Eseménykezelő Központjával.

„Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek”„Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek”
2016. október 20. 16:12

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon ünnepi műsorral, elismerések és a 2016-os Sajtó Nívódíjak ünnepélyes átadásával emlékeztek meg október 20-án az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A „tizenkét napon át tartó mennyország” hatvan évvel ezelőtti hőstettei előtt Ady Endre szavait felidézve hajtottak fejet a résztvevők.

Kettős ünnep a BelügyminisztériumbanKettős ünnep a Belügyminisztériumban
2016. október 20. 15:50

Ünnepséggel és elismerések átadásával tisztelgett a Belügyminisztérium nemzeti ünnepünk, október 23-a hatvanadik, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának huszonhetedik évfordulójára. A társszervek munkatársai mellett a katasztrófavédelem állományának több tagja is az elismerésre érdemesek között volt.

A SEVESO III. irányelv tapasztalatai
2016. október 20. 13:07

Az uniós kötelezettségeknek eleget téve Magyarország határidőre átültette a SEVESO III. irányelvet jogrendjébe. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettesi szervezetének koordinálásával a katasztrófavédelem felkészült a kapcsolódó feladatok maradéktalan végrehajtására. Az érintett üzemek üzemeltetői eleget tettek az irányelvben és a vonatkozó hazai szabályozásban meghatározott kötelezettségeiknek.

Feszültek a húrok Sötétvölgyben Feszültek a húrok Sötétvölgyben
2016. október 19. 15:27

Hagyományteremtő céllal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az országos íjászversenyt október 19-én.

Új tagja van a tábornoki karnakÚj tagja van a tábornoki karnak
2016. október 19. 12:43

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül október huszonharmadikai hatállyal kinevezte tűzoltó dandártábornokká Dányi Béla tűzoltó ezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét. A tábornok az erről szóló dokumentumokat október tizenkilencedikén vette át a Sándor-palotában.

Ülésezett a Tűzvédelmi Műszaki BizottságÜlésezett a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság
2016. október 19. 08:57

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartotta éves rendes ülését a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság október tizennyolcadikán. A 2014 decemberében megalakult testület jogszabályban meghatározott feladata, hogy olyan tűzvédelmi műszaki irányelveket dolgozzon ki, amelyek segítik a tervezőket az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tűzvédelmi követelményeinek teljesítésében.