Hírek


Elsőtisztek vették át kinevezésüketElsőtisztek vették át kinevezésüket
2017. január 19. 17:23

Az idén első alkalommal adott át elsőtiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, illetve kerek születésnapra adományozott ajándékokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Elektronikus VIZEK-en…Elektronikus VIZEK-en…
2017. január 18. 14:18

Szakmai napon tárgyalták meg a 2018 december végéig tartó „Mezőgazdasági vízhasználat információs és ellenőrzési keretrendszer” elnevezésű projekt részleteit a konzorcium képviselői a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A január 18-án megtartott rendezvényen – rövid nevén – VIZEK-projekt általános bemutatása mellett azokról a feladatokról esett szó, amelyek a főigazgatóság érintett munkatársai előtt állnak az elkövetkező két évben.

Fontos témák a humánszolgálat-vezetői értekezletenFontos témák a humánszolgálat-vezetői értekezleten
2017. január 16. 17:46

A rendvédelmi életpályamodell harmadik pillérének év eleji bevezetése állt a fókuszában annak a január 16-i tanácskozásnak, amelyen a belügyi és rendvédelmi területen működő szervezetek humánszolgálatának vezető szakemberei vettek részt. Ezen kívül még számos további, jelentős téma is terítékre került.

Megdolgoztatta a katasztrófavédelem erőit is a télMegdolgoztatta a katasztrófavédelem erőit is a tél
2017. január 14. 12:04

Az országot tegnap elérő havazás a fővárosban és több megyében is sok feladatot adott a katasztrófavédelem egységeinek. A főigazgatóságon és hat megyében részleges operatív törzs működött a kialakult helyzet hatékony kezelése érdekében. A tűzoltók jellemzően elakadt vagy balesetet szenvedett járművek mentésében vettek részt, de sok helyen kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítottak el. Egyes településeken az áramellátás is szünetelt hosszabb, rövidebb ideig, jelenleg még Baranyában és Szabolcs megyében dolgoznak a hibák kiküszöbölésén.

Operatív törzset működtet a katasztrófavédelem
2017. január 13. 17:50

Operatív törzset működtet a katasztrófavédelem

Biztonsági tanácsadók képzése a katasztrófavédelemnélBiztonsági tanácsadók képzése a katasztrófavédelemnél
2017. január 13. 11:22

December óta zajlik a veszélyes áruk vasúti szállítását felügyelő biztonsági tanácsadók képzése a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Norvég Alap finanszírozta, elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmazó képzéssorozat első szakasza csütörtökön vizsgával zárult. A projekt során összesen 51 tanácsadót képeznek ki.

A mínusz kilenc fok sem szegte kedvét a versenyzőknek SátoraljaújhelyenA mínusz kilenc fok sem szegte kedvét a versenyzőknek Sátoraljaújhelyen
2017. január 13. 09:13

Sátoraljaújhely adott otthont a Belügyminisztérium országos meghívásos sí- és snowboard versenyének. A Zemplén Kalandparkban január 12-én megtartott rendezvényen a minisztérium dolgozói, családtagjaik, valamint a külön meghívottak vettek részt.

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott a Nemzeti Fejlesztési MinisztériumKatasztrófavédelmi gyakorlatot tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
2017. január 12. 09:04

Lezárult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kétnapos katasztrófavédelmi felkészítése, amelynek fő témái a katasztrófavédelem közlekedési, energetikai és infokommunikációs ágazatokat érintő aktuális feladatai voltak.