Hírek


Eredményes, sikeres volt az idei esztendőEredményes, sikeres volt az idei esztendő
2016. december 09. 15:30

Így fogalmazott a belügyminiszter a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hagyományos év végi ünnepi állománygyűlésén. A december kilencediki rendezvényen, ahogy immár évek óta, a katasztrófavédelem, illetve az elődszervezetek nyugdíjas és aktív vezetői találkoztak.

Építészet vagy tűzvédelem? Építészeti tűzvédelem!Építészet vagy tűzvédelem? Építészeti tűzvédelem!
2016. december 09. 13:59

Két nappal azután, hogy aláírták együttműködési megállapodásukat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Építész Kamara (MÉK) december 8-án közös szervezésű szakmai napot tartott az Építészek Házában. A rendezvényen a tűzvédelmi tervezők mellett építész tervezők, felelős műszaki vezetők és műszaki ellenőrök is részt vettek.

Lezárult a tűzoltósági főfelügyelők és felügyelők továbbképzésének első szakaszaLezárult a tűzoltósági főfelügyelők és felügyelők továbbképzésének első szakasza
2016. december 09. 08:11

A BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelősége által szervezett továbbképzés december 7. és 9. között zajlott Balatonföldváron, azon a megyei tűzoltósági főfelügyelők és a megyei kirendeltségi tűzoltósági felügyelők vettek részt. A két szakaszból álló képzés első üteme már befejeződött, a résztvevők a mentő tűzvédelem ellátásához kapcsolódó aktuális témákat tekintették át. A második szakaszban a tűzvizsgálat és a műveletelemzés kérdéseivel foglalkoznak, a hallgatóság az igazgatóságok katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának egy-egy tagjával és a műveletelemzésben résztvevők egy-egy képviselőjével is kibővül.

Jól teljesített a katasztrófavédelem a rendvédelmi szervek pontszerző bajnokságábanJól teljesített a katasztrófavédelem a rendvédelmi szervek pontszerző bajnokságában
2016. december 08. 15:13

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendészeti Szervek Kiképző Központja szervezésében december 8-án hirdették ki a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2016. évi országos pontszerző bajnokságainak eredményeit. A rendezvényen a rendészeti szervek állományából a kiemelkedő kiképzési és sportszervezési tevékenységet végzők, valamint sporteredményt elérők is elismeréseket kaptak.

Cél: a hatékony elsősegélynyújtásCél: a hatékony elsősegélynyújtás
2016. december 08. 08:01

A katasztrófavédelem és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésének köszönhetően többlépcsős felkészítésen vesz részt a beavatkozó állomány. A képzés célja, hogy a tűzoltók hatékonyan és szakszerűen legyenek képesek elsősegélyt nyújtani a kárhelyszíneken.

Elismerés a szolgálatteljesítés során megsérülteknekElismerés a szolgálatteljesítés során megsérülteknek
2016. december 08. 07:42

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese adta át december 7-én az elismerési okmányokat a szolgálatellátás közben megsérült száztizenkét rendvédelmi munkatársnak, köztük negyvennégy tűzoltónak a Belügyminisztérium márványaulájában.

Új végrehajtási rendeletek is pontosítják a katasztrófavédelem működésétÚj végrehajtási rendeletek is pontosítják a katasztrófavédelem működését
2016. december 07. 12:18

Számos, a katasztrófavédelem működését befolyásoló jogszabályt módosítottak idén – törvényeket és azok végrehajtási utasításait tartalmazó kormányrendeleteket egyaránt. Ezek a változások november 29-én jelentek meg a Magyar Közlönyben, ám zömük csak jövő év január 1-jén, illetve 13-án lép hatályba.

Rendfokozati vizsga először Rendfokozati vizsga először
2016. december 07. 12:16

Elsőként a Pest és Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgára kötelezett zászlósi és tiszthelyettesi állománya adott számot tudásáról. A felkészítéssel és a vizsgákkal egyidőben megkezdődött a jövő évi rendfokozati vizsgák előkészítése is.