Hírek


A szén-monoxid-mérgezés megelőzhetőA szén-monoxid-mérgezés megelőzhető
2014. szeptember 23. 09:12

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idén ősszel is felhívja a lakosság figyelmét a fűtési szezonnal összefüggő káresetek megelőzésének lehetőségeire és módszereire. A tüzelő-, fűtőberendezések, az égéstermék-elvezető és szagelszívó rendszerek meghibásodása, valamint a helytelen műszaki megoldások tűzesetet, robbanást, füstmérgezést vagy szén-monoxid-mérgezést okozhatnak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ülésezett a Humánszolgálat Tanácsadó TestületeA Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ülésezett a Humánszolgálat Tanácsadó Testülete
2014. szeptember 22. 19:30

A megbeszélésen szóba kerültek a katasztrófavédelem alapszak és a Katasztrófavédelmi Intézet működésének eddigi tapasztalatai, továbbá bemutatták az új módszertani kézikönyvet, amelyet a vezetői, alparancsnoki és oktatói állomány után a katasztrófavédelem alapszakon és a védelmi igazgatási mesterszakon tanuló, támogatott képzésében résztvevő hallgatók is el fognak sajátítani. Zárásként a speciális képzési célokról is szót ejtettek a jelenlévő testületi tagok.

Fel kell ébreszteni az emberek önvédelmi készségétFel kell ébreszteni az emberek önvédelmi készségét
2014. szeptember 22. 16:33

Így fogalmazott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság társelnökeinek látogatásakor a grémium elnöke, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. A találkozón elhangzott: az országos és területi bizottságok munkája pozitív megítélésű, eredményük tapintható.

Speciális berendezésekkel ismerkedett a HUNOR legújabb generációjaSpeciális berendezésekkel ismerkedett a HUNOR legújabb generációja
2014. szeptember 22. 14:11

Befejeződött a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet harmadik toborzása során kiválasztott állomány képzése, a csapatba beválogatott tűzoltók egy hétig a speciális műszaki berendezésekkel ismerkedtek elméleti és gyakorlati képzés keretében.

Apad a Dráva, megszűnik a Régiós Irányító TörzsApad a Dráva, megszűnik a Régiós Irányító Törzs
2014. szeptember 21. 16:53

A vízügyi szakemberek tájékoztatása szerint a helyenként esős időjárás ellenére is folyamatosan apad a Dráva. Ebből következően vasárnap déltől a Régiós Irányító Törzs befejezte a működését, a további árvízvédelmi feladatokat, a figyelőszolgálat koordinálását a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzse végzi.

Magyarország segítségére minden esetben számíthatnak a szomszédos államokMagyarország segítségére minden esetben számíthatnak a szomszédos államok
2014. szeptember 20. 18:20

A szomszédos és a visegrádi országok tűzoltószövetségeinek delegációi, valamint a határon túli magyarlakta területek, a Felvidék, Székelyföld és a Vajdaság önkéntes tűzoltóságainak képviselői vettek részt a Nemzetközi Tűzoltószövetség elnöki találkozóján, a magyar tenger partján szeptember huszadikán.

Szerbiában ülésezett a Nemzetközi Tűzoltó SzövetségSzerbiában ülésezett a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség
2014. szeptember 20. 13:12

Szeptember 18-án megtartotta idei küldöttértekezletét a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség Belgrádban, amelyen huszonnyolc ország száz képviselője vett részt.

Figyelőszolgálat, készenlét a Dráván és a Fekete-vízenFigyelőszolgálat, készenlét a Dráván és a Fekete-vízen
2014. szeptember 19. 15:06

A Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében zajló védekezési feladatokat továbbra is a Sellye központtal működő Régiós Irányító Törzs koordinálja. Baranya megye kivételével már mindenhol figyelőszolgálat működik, a Dráván a katasztrófavédelem drónnal folytatott felderítést.