Hírek


Országos horgászverseny Ózdon Országos horgászverseny Ózdon
2016. május 28. 16:28

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt május 27-28-án.

Lezajlott 2016 első ADN-akciójaLezajlott 2016 első ADN-akciója
2016. május 27. 13:33

Május 24-26. között tartották az idei esztendő első DISASTER 2016 ADN akcióját. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezetének koordinálásával lezajlott ellenőrzéssorozat három napja alatt összesen százhuszonöt vízi járművet és négy telephelyet vontak kontroll alá a szakemberek.

Fociról – kicsit másképpenFociról – kicsit másképpen
2016. május 26. 18:42

A magyar-francia belügyi együttműködés alapján nukleáris, radiológiai, biológiai és vegyi fegyverek elleni tematikus felkészülési képzést tartottak francia szakemberek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A szakértők egyebek mellett tájékoztatást adtak arról, hogyan készülnek fel azokra a fenyegetésekre, amelyek a június elsején kezdődő és egy hónapig tartó labdarúgó Európa-bajnokságot érheti.

Nemzetközi körben is osztatlan sikert aratott Kabos, a drótszőrű tűzvizsgáló vizslaNemzetközi körben is osztatlan sikert aratott Kabos, a drótszőrű tűzvizsgáló vizsla
2016. május 26. 17:32

A katasztrófavédelem szakemberei május 26-án egy váci laktanya előre berendezett helyiségében mutatták be tizennégy ország képviselőinek a szervezet komplex tűzvizsgálói gyakorlatát. A csütörtöki bemutató sztárja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgáló kutyája, Kabos volt, amelynek munkáját kiemelt figyelemmel követték a meghívott vendégek.

Sikeres auditon van túl a katasztrófavédelem
2016. május 26. 10:05

A Magyar Szabványügyi Testület május 2-17. között hajtotta végre a katasztrófavédelem minőségirányítási rendszerének okirat-megújító szabványtanúsítási auditját, amelynek elsődleges célja annak ellenőrzése volt, hogy a vizsgált irányítási rendszerek teljesítik-e az alkalmazott MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány, valamint a jogszabályok és a saját belső szabályozók által előírt követelményeket.

Tűzvizsgálat Európában és a tengerentúlon Tűzvizsgálat Európában és a tengerentúlon
2016. május 25. 14:46

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nemzetközi tűzvizsgáló konferenciát tart május 25-26-án Budapesten, tizenhárom európai ország és az Amerikai Egyesült Államok szakértőinek részvételével. A rendezvényen minden ország bemutatja hazája tűzvizsgálati rendszerét, nyomozati eljárásait, a legjobb gyakorlatokat és a bevált módszereket. A kétnapos konferencia első napján az elméleti tudnivalók hangzanak el, a második napon pedig gyakorlati bemutatókon tájékozódhatnak a külföldi szakemberek a tűzvizsgálat magyar rendszeréről. Csütörtökön a hazai tűzvizsgálók egy váci laktanya kiégett helyiségében mutatják be keresőkutyákkal a nyomozás és a mintavételezés menetét, az itthon alkalmazott módszereket.

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehetEgy napra minden gyerek tűzoltó lehet
2016. május 24. 15:32

Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget.

Tizenkilenc új tiszt tett fogadalmatTizenkilenc új tiszt tett fogadalmat
2016. május 23. 13:00

Hét megyei igazgatóság és a főigazgatóság állománya gazdagodott új tisztekkel, miután május huszonharmadikán összesen tizenkilencen vették át elsőtiszti kinevezésüket és tettek fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az ünnepségen a hagyományokhoz híven olyan hivatásos kollégák és civil állampolgárok is elismerést vehettek át, akik a közelmúltban kiemelkedő helytállásról tettek tanúbizonyságot.