Hírek


Újabb tizennyolc kéményseprő vette át szakmunkás-bizonyítványát
2017. február 27. 12:03

A kéményseprőiparban korábban betanított munkásként foglalkoztatott huszonegy jelentkezőből tizennyolc vehette át a kéményseprő szakképzettséget igazoló bizonyítványát február 27-én a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ által szervezett oklevélátadó ünnepségen. A rendezvénnyel éppen egy időben kezdődött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett kéményseprőmester-vizsgára felkészítő második tanfolyam is, amelyre ez alkalommal húsz, a katasztrófavédelemnél július óta dolgozó szakmunkás jelentkezett.

Elindult Észtországba a HUSZÁR
2017. február 27. 12:02

Vasárnap reggel kapták a riasztást az országos rendeltetésű önkéntes mentőszervezet tagjai, alig több mint huszonnégy óra elteltével pedig már el is indultak a 7,2-es erősségű földrengés sújtotta „Faultland”-be. A HUSZÁR közepes kategóriájú városi kutató-mentő csapat negyvenkét fővel és négy keresőkutyával február 27. és március 2. között Észtországban vesz részt egy nemzetközi gyakorlaton.

Rengeteg szabadtéri tűz adott munkát a tűzoltóknakRengeteg szabadtéri tűz adott munkát a tűzoltóknak
2017. február 27. 11:41

A jó idő beköszöntével az ország több megyéjében is drasztikusan megemelkedett a szabadtéri tüzek száma, jellemzően a száraz fű, az avar és gaz égett, de több helyen tervezett égetés miatt keletkezett nagyobb kiterjedésű tűz. Olyan esethez is vonulni kellett, ahol engedély nélkül végzett munkálatok vezettek tűzhöz. Csak a tegnapi napon több mint kétszáztíz ilyen esethez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit.

Már négy önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület van Győr-Moson-Sopron megyében Már négy önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület van Győr-Moson-Sopron megyében
2017. február 25. 15:50

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 25-én rendezte meg Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének útnak indító ünnepségét. Március elsejétől önállóan, tehát a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is olthat tüzet és végezhet műszaki mentéseket az egyesület, miután teljesítette az önálló beavatkozáshoz szükséges feltételeket.

Ülésezett a Tűzoltóparancsnokok TanácsaÜlésezett a Tűzoltóparancsnokok Tanácsa
2017. február 24. 14:39

A Tűzoltóparancsnokok Tanácsa és a Kirendeltségvezetők Fóruma mostantól rendszeresen ülésezik, mindkét testület évi két alkalommal találkozik majd. A megbeszélések sorát február huszonnegyedikén a tűzoltóparancsnokok nyitották. A tanács napirendjén a tűzoltók napi képzése, a gyakorlatok módja, a rendvédelmi egészségkárosodási ellátás rendszere, illetve a mobil ellenőrzés tavalyi tapasztalatai szerepeltek, és szóba kerültek az állományt aktuálisan foglalkoztató kérdések is.

Újabb felkészülést tartott a HUNOR és a HUSZÁR mentőszervezet Újabb felkészülést tartott a HUNOR és a HUSZÁR mentőszervezet
2017. február 24. 14:10

Kétnapos elméleti képzésen készültek az idén májusban esedékes, ENSZ INSARAG elvek szerinti újraminősítésükre a HUNOR és a HUSZÁR mentőszervezet tagjai Pécelen, a katasztrófavédelem oktatási központjában. A mentőszervezetek tagjait Per-Anders Berthlin svéd mentor készítette fel az ENSZ INSARAG új irányelveiből, amelyek szerint a nemzetközi újraminősítésük megtörténik majd. Ezzel párhuzamosan a HUSZÁR mentőszervezet tagjai rakodással készültek hétfőn kezdődő észtországi gyakorlatukra.

Ismét egy asztalhoz ült a magyar és a szlovén katasztrófavédelmi főigazgató-helyettesIsmét egy asztalhoz ült a magyar és a szlovén katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes
2017. február 23. 17:19

Február 23-án immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg Zalakaroson a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a szlovén Polgári Védelmi és Katasztrófa-segítségnyújtási Igazgatóság főigazgató-helyettesi találkozóját. A rendezvényen a Vas és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is részt vett.

Találkozó a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökével
2017. február 23. 16:27

A katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenységét irányító szervezeti egység vezetője február 23-án délután bemutatkozó látogatáson fogadta Vámos Csabát, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökét.