Hírek


Központi szakmai továbbképzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói részéreKözponti szakmai továbbképzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói részére
2015. szeptember 03. 14:22

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálata a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet oktatói részére szeptember másodikán szakmai napot tartott a főigazgatóságon. A cél az oktatók szakmai ismeretanyagának felfrissítése, naprakésszé tétele volt.

Felbőgtek a motoros fűrészek RopolypusztánFelbőgtek a motoros fűrészek Ropolypusztán
2015. szeptember 02. 18:29

Tizenkilenc csapat mérte össze motorfűrész-használat terén szerzett ismereteit a Somogy megyei Ropolypusztán, a III. Országos Tűzoltó Favágó Versenyen. Az ország minden pontjáról érkeztek hivatásos tűzoltók, hogy egyéni szerelésben és fadöntésben, valamint a kombinált versenyszámban bizonyítsák ügyességüket.

„Kívánom, hogy mindannyian legyenek tűzoltó tiszthelyettesek!”„Kívánom, hogy mindannyian legyenek tűzoltó tiszthelyettesek!”
2015. szeptember 02. 16:52

Ezt üzente az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola tűzoltó tanulóinak Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ma délelőtt, a 2015-2016-os tanév ünnepélyes megnyitóján. A leendő rendőrök és tűzoltók néhány hétig együtt tanulnak a korábban bevezetett moduláris képzés keretein belül. A közös képzés célja, hogy a különböző hivatásos szerveknél dolgozók egységes tudásra, valamint személyes kapcsolatokra támaszkodva szolgáljanak a jövőben.

Macedóniai tapasztalatok, jövőbeni tervekMacedóniai tapasztalatok, jövőbeni tervek
2015. szeptember 02. 16:48

Az Európai Unió Polgári Védelmi Mechanizmusának keretén belül Macedóniának nyújtott vízügyi segítségről, illetve a Fővárosi Vízművek által az uniónak felajánlani tervezett polgári védelmi víztisztító modul technikai részleteiről esett szó azon a találkozón, amelyet szeptember másodikán tartottak a vízművek központjában. A tárgyaláson az országos polgári védelmi főfelügyelőség főosztályvezetője és főreferense, valamint a Fővárosi Vízművek vezető tisztségviselői vettek részt.

A szeptember idén is a tűzmegelőzés hónapjaA szeptember idén is a tűzmegelőzés hónapja
2015. szeptember 01. 12:40

A tavalyi eseménysorozatot követően az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ebben az esztendőben ismét meghirdeti a tűzmegelőzés hónapját. A legnagyobb kiállításokon, vásárokon, jeles napokon, ünnepségeken tizenhét területi tűzmegelőzési bizottság jelenik meg kiállítói standdal.

Tizenegyedik, egyben utolsó hetébe lépett a szúnyoggyérítésTizenegyedik, egyben utolsó hetébe lépett a szúnyoggyérítés
2015. augusztus 31. 16:21

A múlt hétre tervezett gyérítési program, vagyis a mintegy 6600 hektár légi kémiai és mintegy 19 ezer hektár földi kémiai kezelés megvalósult.

Felpörgött a szív és kitágult a tüdő, Orosháza a tűzoltókért dobogottFelpörgött a szív és kitágult a tüdő, Orosháza a tűzoltókért dobogott
2015. augusztus 29. 21:05

Ismét az alföldi város, Orosháza adott otthont a legerősebb, legkitartóbb tűzoltók népszerű viadalának, a TFA (Toughest Firefighter Alive) versenynek. Augusztus 29-én magyar, román, szerb és szlovák izmok feszültek meg, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az „Őrizd a lángot” Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ugyanis ezúttal nemzetközi bajnokságon adott teret a nem mindennapi erőpróbának.

Ismét kánikula: az idén már ötödik alkalommal ad ki hőségriasztást az országos tisztifőorvos
2015. augusztus 27. 15:38

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. augusztus 29. (szombat) 00.00 órától szeptember 1. (kedd) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.