Hírek


Őriszentpéter, Nagyrákos, Ispánk, Szalafő, Kondorfa és Szatta is nagyobb biztonságbanŐriszentpéter, Nagyrákos, Ispánk, Szalafő, Kondorfa és Szatta is nagyobb biztonságban
2016. június 24. 19:00

Hosszúpereszteg és Jánosháza példáját követve Őriszentpéter önkéntes tűzoltó egyesülete is teljesítette az önálló beavatkozáshoz szükséges szigorú feltételeket, és július 1-jétől önállóan is végezhet tűzoltási és műszaki mentési feladatokat az általa vállalt hat településen. Ettől a naptól elsőként riasztják őket az Őriszentpéter, Nagyrákos, Ispánk, Szalafő, Kondorfa, Szatta környezetében történő tűzesetekhez és egyéb káresetekhez. Ennek köszönhetően a jövőben ezekre a „fehér folton” található településekre is hamarabb érkezik a szakszerű tűzoltói segítség. Az útba indító ünnepséget június 24-én tartotta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Magyarország jól felkészült a nukleáris és radiológiai veszélyhelyzetekreMagyarország jól felkészült a nukleáris és radiológiai veszélyhelyzetekre
2016. június 24. 15:42

Egy mondatban így lehet összegezni annak a kéthetes felülvizsgálatnak az eredményét, amely során a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szakértői azt vették górcső alá, hogy az érintett magyar hatóságok és létesítmények hogyan szervezik a nukleáris és radiológiai veszélyhelyzetekre való felkészülést és milyen elhárítási képességekkel rendelkeznek.

Átvehették diplomájukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős hallgatói Átvehették diplomájukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős hallgatói
2016. június 24. 14:03

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika kápolnájában június 24-én, pénteken délelőtt tartották a diplomaátadó ünnepséget. Több mint kétszáz hallgató vehette át oklevelét, közülük harmincketten katasztrófavédelmi szakon végezték el az egyetemet.

Árvíz és földrengés ModulisztánbanÁrvíz és földrengés Modulisztánban
2016. június 24. 13:59

Az EU Polgári Védelmi Mechanizmus keretében június 18. és 20. között nemzetközi törzsvezetési gyakorlatot tartottak a romániai Kolozsváron. A gyakorlaton Magyarország és a HUNOR Mentőszervezet képviseletében Endrődi Tamás és Cseh-Szakál Tímea tű. őrnagy, összekötő tiszt vett részt.

Jól előkészített fesztiválok, biztonságos szórakozásJól előkészített fesztiválok, biztonságos szórakozás
2016. június 24. 09:21

Idén eddig csaknem 250 szórakozóhelyen és szabadtéri rendezvényen tartott ellenőrzést a katasztrófavédelem. A szervezet hatósági szakemberei folyamatosan egyeztetnek a fesztiválok szervezőivel annak érdekében, hogy ne csak jó hangulatban, hanem biztonságban is szórakozhassanak az ilyen rendezvényre érkezők.

Százöten vették át diplomájukat Százöten vették át diplomájukat
2016. június 24. 07:47

Először osztottak diplomát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének új katasztrófavédelem alapszakán. A levelező hallgatókkal együtt összesen százöt alap- és mesterszakos hallgató vette át oklevelét az egyetem rektorától. Az intézet 2012-es megalapítása óta ezerötven, vagyis egy egyetemi kar képzési kapacitásának megfelelő számú diplomát adott ki.

Csehországban mutatták be tudásukat a HUNOR kutyás mentőiCsehországban mutatták be tudásukat a HUNOR kutyás mentői
2016. június 23. 18:31

A HUNOR hivatásos mentőszervezet K9-es egységének kétfős kutyás csapata is részt vett azon a nemzetközi kutyás gyakorlaton és versenyen, amelyet június 16-19. között tartottak meg a csehországi Kaznějov településen. A Cseh Tűzoltósági Mentőtestület által szervezett VI. Nemzetközi Városi Kutató és Mentőkutyás Verseny fő célja az volt, hogy segítse a nemzetközi kutyás csapatok közötti együttműködést, illetve annak során felmérjék a résztvevők felkészültségét és a képzettségét. Mindemellett a verseny a különböző nemzetek csapatai és szakemberei közötti kapcsolatra is jótékony hatással volt.

Bács-Kiskun megye nyerte az első országos ADR-szakmai vetélkedőtBács-Kiskun megye nyerte az első országos ADR-szakmai vetélkedőt
2016. június 22. 17:35

Szombathelyen, június 20-22. között rendezték meg a katasztrófavédelmi ADR-ellenőrök első országos szakmai vetélkedőjét. A veszélyes áruk közúti szállításának kontrollját végző kollégák között a Bács-Kiskun megyei páros lett az első, megelőzve a Somogy megyei és a fővárosi versenyzőket.