Hírek


Szlovén állami elismerés a magyar segítségértSzlovén állami elismerés a magyar segítségért
2015. március 02. 13:17

A szlovén polgári védelmi hatóság március elsején tartotta megemlékezését a Nemzetközi Polgári Védelem Napja alkalmából, amelyre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője is meghívást kapott.

Külföldi hallgatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében
2015. március 02. 11:07

Az Erasmus-program keretében öt lengyel és egy belga hallgató érkezett Magyarországra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézeténél katasztrófavédelmi tárgyú ismereteket tanuljon angol nyelven.

Nyolcvankétezer liter ivóvíz Albániában Nyolcvankétezer liter ivóvíz Albániában
2015. március 02. 07:38

Több mint egy hete üzemel a hazánkból küldött víztisztító berendezés az albán Selenice külterületén felállított táborban. Ha a település határában lévő fúrt kút munkálatai befejeződnek, a mai lehet az utolsó üzemelési nap a magyar kontingens és a berendezés számára.

Köszöntő a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából
2015. március 01. 08:08

Ma a Polgári Védelem Világnapját ünnepeljük, egy világszerte ismert intézményét, egy nagyon is reális eszméét, amely létrejötte óta folyamatosan fejlődik, változik, és alkalmazkodik azokhoz a kihívásokhoz, amelyek elé modern korunk állít bennünket.

Több mint egy hete dolgozik Albániában a Magyarországról küldött víztisztító berendezésTöbb mint egy hete dolgozik Albániában a Magyarországról küldött víztisztító berendezés
2015. február 28. 08:56

Immáron több mint egy hete dolgozik Selenice település külterületén a Magyarországról Albániába küldött víztisztító berendezés. A magyar küldöttség eddig több mint 57 ezer liter ivóvizet állított elő az ott élők számára a közeli Vjosa folyó vizéből.

Ünnepség a Polgári Védelem Világnapja alkalmábólÜnnepség a Polgári Védelem Világnapja alkalmából
2015. február 27. 14:06

A modern világban növekszik a polgári védelmi szervezetek szerepe, ezért folytatni kell a nemzeti veszélyhelyzet-kezelési szervek fejlesztését, ezeket még professzionálisabbá kell tenni – egyebek mellett ez hangzott el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén, amelyen több mint harminc civil vehetett át elismerést.

Roma származású fiataloknak hirdet pályázatot a katasztrófavédelem
2015. február 27. 14:04

A támogatásra a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében tanuló fiatalok pályázhatnak. A húszezer forintos hozzájárulással tizenöt diák tanulmányait tudja segíteni a szervezet.

Stratégiai együttműködés az infokommunikáció és a távközlés terénStratégiai együttműködés az infokommunikáció és a távközlés terén
2015. február 27. 07:47

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve munkaműhely megtartását kezdeményezte február 26-ára a hazai jogszabályokban meghatározott hivatásos katasztrófavédelmi szerveket és az infokommunikációs-távközlési szektor képviselőit érintő feladatok összehangolása, az ágazat résztvevőivel való kapcsolattartás erősítése, valamint az ezen ágazatot szabályozó új létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmével összefüggő szabályozás áttekintése céljából.