Hírek


Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése
2017. július 21. 10:15

MAGASABB SZINTŰ IPARBIZTONSÁGI BEAVATKOZÁSOK KAPACITÁSFEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ PROJEKT

Hátrányos helyzetű fiatalok ismerkedtek a repülőtéri tűzoltók munkájávalHátrányos helyzetű fiatalok ismerkedtek a repülőtéri tűzoltók munkájával
2017. július 20. 10:48

A Belügyminisztérium idén is megszervezte hátrányos helyzetű fiatalok részére a rendvédelmi szerveket népszerűsítő táborát. A diákok július 18-án a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságát látogatták meg, ahol kis időre birtokba vették a speciális gépjármű- és eszközparkot.

Miskolcon nyílik majd meg az ország nyolcadik ellátó központjaMiskolcon nyílik majd meg az ország nyolcadik ellátó központja
2017. július 19. 12:09

Az év második felében a budapesti, csornai, kaposvári, szegedi, debreceni, egri és székesfehérvári után Miskolcon megnyílik a nyolcadik területi egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági ellátó központ. Ezzel jelentősen csökken az északkeleti régiót eddig ellátó debreceni és egri egység leterheltsége.

Több nemzet tűzoltói versenyeztek VillachbanTöbb nemzet tűzoltói versenyeztek Villachban
2017. július 17. 13:49

Július 9-16. között rendezte meg a CTIF (Nemzetközi Tűzoltószövetség) a Felnőtt és Ifjúsági Nemzetközi Tűzoltóversenyt az ausztriai Villachban. Magyarországot több csapat képviselte. A tíz hivatásos tűzoltóból álló versenycsapat mellett hat felnőtt és három ifjúsági önkéntes tűzoltócsapat is a rajtvonalhoz állt. A zsűriben pedig kilenc magyar versenybíró foglalt helyet.

Intenzív szúnyoggyérítés várható a hétenIntenzív szúnyoggyérítés várható a héten
2017. július 17. 13:27

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, összesen 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében fogják gyéríteni a vérszívókat, mintegy 60 ezer hektáron.

Villachban ülésezett a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség Villachban ülésezett a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség
2017. július 17. 12:36

Harminc ország részvételével múlt héten megtartotta idei ülését a CTIF (Nemzetközi Tűzoltó Szövetség) az ausztriai Villachban. Az ülésen a CTIF Magyar Nemzeti Bizottság háromfős küldöttséggel – dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok elnök, dr. Bleszity János nyugalmazott tűzoltó altábornagy alelnök, Potoczky Andrea tűzoltó alezredes titkár – vett részt.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek komoly támogatást jelentenekAz önkéntes tűzoltó egyesületek komoly támogatást jelentenek
2017. július 13. 13:22

A katasztrófavédelem évről évre szorosabban működik együtt az önkéntes tűzoltó egyesületekkel (ÖTE), az idei évben eddig bekövetkezett káresetek 12 százalékának felszámolásában működtek közre. Az önkéntes egyesületek között 45 olyan van jelenleg, amelyik már önállóan, vagyis a hivatásos tűzoltóegységek jelenléte nélkül is beavatkozhatnak. Munkájukhoz természetesen évről évre több támogatást is kapnak.

Tűzoltóörsök kialakítása-hagyományos szerkezetű örsök (Tolcsva, Villány) elnevezésű projekt
2017. július 12. 09:48

A projekt célja a hazai tűzvédelem erősítése új, a katasztrófavédelmi feladatok ellátását szolgáló ingatlanok megépítésével. Az ilyen beruházások révén jelentősen javul a szervezet reagálóképessége és így az állampolgárok biztonsága is.