Hírek


Ellenőrzési akcióval a szabadtéri tüzek ellen
2015. március 27. 15:12

Az idei évben már február végén megkezdődött a szabadtéri tüzek időszaka, ami szinte egész márciusban folytatódott. A katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek országszerte szinte minden nap munkát adnak a száraz fűben, avarban keletkezett kisebb-nagyobb tüzek. Az ilyen esetek megelőzése érdekében e hónap első felében egy csaknem két héten át tartó ellenőrzés-sorozat indult, amelynek során a katasztrófavédelem hatósági munkatársai más hatóságok és szervezetek bevonásával ellenőrizték a tűzvédelmi szabályok betartását.

„DISASTER RID” – az idén először„DISASTER RID” – az idén először
2015. március 27. 11:10

Március 24-26. között tartotta idei első országos DISASTER RID ellenőrzési akcióját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság iparbiztonsági főfelügyelősége. A háromnapos művelet alatt majdnem kétezer-négyszáz járművet ellenőriztek, az akció elsődleges célja és feladata a vasúti közlekedés biztonságának növelése mellett az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítése, a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítás feltárása volt.

Három éves a Nemzeti Közszolgálati EgyetemHárom éves a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2015. március 26. 17:18

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem március 26-án ünnepli megalakulásának harmadik évfordulóját. Az Egyetem Napját fotókiállítás megnyitásával, elismerések átadásával és doktoravatással ünnepelték.

Huszonegy hadnaggyal bővült a katasztrófavédelem tiszti karaHuszonegy hadnaggyal bővült a katasztrófavédelem tiszti kara
2015. március 26. 11:28

Ennyi tűzoltó hadnagyot avattak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március 26-án, rajtuk kívül nyolcan vehettek át elismerést az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól, mert munkájuk ellátása vagy éppen szabadidejükben hősies helytállást tanúsítottak. Az ünnepségen a főigazgató hét olyan kollégát köszöntött, akik ötvenedik, illetve hatvanadik születésnapjukat ünneplik a napokban.

Önálló katasztrófavédelmi kutatási terület alakult a közszolgálati egyetemenÖnálló katasztrófavédelmi kutatási terület alakult a közszolgálati egyetemen
2015. március 25. 17:45

Új, önálló katasztrófavédelmi kutatási terület alakult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskola (KMDI) keretében. Az egyetem vezetése az NKE Doktori Tanácsának jóváhagyását követően dr. habil. Grósz Zoltán egyetemi docenst bízta meg a kutatási terület irányításával. Korábban a katasztrófavédelemmel kapcsolatos kutatási témák a védelmi igazgatási kutatási területhez tartoztak, amelyek átkerültek az újonnan létrehozott kutatási területhez.

Budapesten tartották a magyar-osztrák katasztrófavédelmi főigazgatói találkozótBudapesten tartották a magyar-osztrák katasztrófavédelmi főigazgatói találkozót
2015. március 25. 17:41

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató meghívásának eleget téve héttagú küldöttség élén Budapestre érkezett Ausztria polgári és katasztrófavédelmi főigazgatója. A tárgyaláson áttekintették a határ menti együttműködés kérdéseit, illetve szó esett a két ország aktuális szakmai ügyeiről is.

Zeneszótól volt ma hangos a belvárosZeneszótól volt ma hangos a belváros
2015. március 24. 15:48

Akik a ma déli órákban az ötödik kerületben sétáltak, különös, de szemnek és fülnek egyaránt élvezetes akciónak lehettek részesei. Az egy hónap múlva, a Városligetben megrendezendő Rendőr- és Tűzoltónap promóciója érdekében ugyanis flashmobot szerveztek.

Német vendégek a főigazgatóságonNémet vendégek a főigazgatóságon
2015. március 24. 12:56

Frank Henkel, Berlin belügyekért felelős szenátora és kísérete március huszonharmadikán érkezett Magyarországra, látogatásának célja a belbiztonsággal kapcsolatos tapasztalatcsere. A német főváros főpolgármesterének helyettese huszonnegyedikén elsőként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra látogatott, ahol a magyar katasztrófavédelem rendszerével ismerkedett.