Hírek


Megkezdte működését Veszprém megye első önállóan beavatkozó egyesületeMegkezdte működését Veszprém megye első önállóan beavatkozó egyesülete
2016. április 29. 21:16

Első önálló vonulására riasztotta a szirénaszó a tótvázsonyi önkéntes tűzoltókat, akik a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén az első olyan önkéntes tűzoltó egyesület, amely önállóan is beavatkozhat. Az önkéntes tűzoltók április 29-én, ünnepélyes keretek között kezdték meg az önálló munkát, amelynek keretén belül Tótvázsony település mentő tűzvédelmét biztosítják a jövőben.

Új oktatási technikákat hozott a katasztrófavédelem és a rendőrség együttműködése
2016. április 29. 09:07

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelősége és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola közösen kidolgozta annak az oktatássorozatnak a tematikáját, amelyet a veszélyesáru-szállítást ellenőrző és hatósági eljárásokat végző katasztrófavédelmi állomány számára hirdettek meg.

Összetett katasztrófahelyzet Nyugat-MagyarországonÖsszetett katasztrófahelyzet Nyugat-Magyarországon
2016. április 28. 16:22

„Kihívás 2016” Dél-dunántúli földrengés elnevezéssel katasztrófavédelmi komplex együttműködési gyakorlat zajlott április 28-án, az abban résztvevők egy földrengés szerteágazó következményeinek mielőbbi felszámolását gyakorolták. Egyebek mellett azt szimulálták, hogy egy nagyvárosban és egy kisebb településen, illetve környékén milyen módon lehet a lehető leghamarabb kezelni az energiahiányos krízishelyzetet és biztosítani a szükséges szolgáltatásokat. A két megyét érintő gyakorlatot a BM OKF hatósági főigazgató-helyettese mellett Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áram- és Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója és Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársa mindvégig figyelemmel kísérte.

Habilitált doktori cím a Katasztrófavédelmi IntézetbenHabilitált doktori cím a Katasztrófavédelmi Intézetben
2016. április 28. 15:55

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott megelőzési és hatósági szolgálatvezetője, dr. Vass Gyula tűzoltó ezredes PhD. egyetemi docens habilitációs eljárásának nyilvános vitáját és előadását tartották meg az egyetemen április 28-án.

Grúz delegáció ismerkedett a hazai katasztrófavédelem rendszerével Grúz delegáció ismerkedett a hazai katasztrófavédelem rendszerével
2016. április 28. 07:35

Grúz delegáció látogatott április 27-én, szerdán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A vendégek megismerkedtek a hazai katasztrófavédelmi szervezet felépítésével, feladataival és különleges járműveivel is.

Közép-Európa legnagyobb újkori erődjében álltak rajthoz a terepfutókKözép-Európa legnagyobb újkori erődjében álltak rajthoz a terepfutók
2016. április 27. 17:20

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen megszervezett országos terepfutó bajnokságnak idén a komáromi Monostori Erőd adott otthont. Bajnokot egyéniben és csapatversenyben is hirdettek, utóbbi kategóriában Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el az elsőséget.

Idén is megtartották a katasztrófavédelem országos ellenőrzési konferenciáját Idén is megtartották a katasztrófavédelem országos ellenőrzési konferenciáját
2016. április 27. 17:14

Negyedik alkalommal szervezték meg a katasztrófavédelem ellenőrzési szakterületének országos konferenciáját, a rendezvény április 25-26. között, Balatonföldváron zajlott. Az ellenőrök a kétnapos program során egyeztették az aktuális ellenőrzési feladatokat, feldolgozták a katasztrófavédelem szervezetét és szakmai tevékenységét érintő főbb változásokat, illetve folytatták az ismerkedést a társszervek hasonló területen szerzett tapasztalataival.

Működésbe lépett a veszélyhelyzet-kezelési központMűködésbe lépett a veszélyhelyzet-kezelési központ
2016. április 27. 14:41

Mindez csupán egy előre megtervezett gyakorlat keretében, április 27-én történt meg. A forgatókönyv szerint minden eddigi vízszintet meghaladó történelmi árhullám vonult le a Rábán és Körösökön. A hirtelen jött árvíz kiváltó oka az a mediterrán ciklon volt, amely az ország két részét is elérte.