Hírek


Százhúsznál is több tűzvizsgálót képeztek már tovább Dunakeszin
2014. július 23. 09:38

Hetedik alkalommal indult az Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központjában tűzeseti helyszínelő képzés kéthetes időtartamban. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálattól érkező tizenhat résztvevő a tűzoltósági felügyelők, valamint a kirendeltségek hatósági osztályán szolgálatot teljesítők közül került ki.

Visszavonták a másodfokú riasztást Baranya megyében
2014. július 22. 20:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a felhőszakadás veszélye miatt korábban kiadott másodfokú (narancs) riasztását Baranya megye egyes kistérségeire, egyúttal alacsonyabb, elsőfokú riasztási fokozatra redukálta azokat.

Másodfokú riasztás Baranya megyében a várható felhőszakadás miatt
2014. július 22. 19:13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki Baranya megye bizonyos kistérségeire a várható felhőszakadás miatt.

Érdemes figyelni a számlákatÉrdemes figyelni a számlákat
2014. július 22. 17:36

A napokban kapják meg a korábban önerőként már befizetett pénzt a hivatásos katasztrófavédelmi szervek azon dolgozói, akik pályáztak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány üdülési, rekreációs pályázatára.

Visszavonta a meteorológia a két megyére kiadott narancs riasztást
2014. július 21. 19:41

Alacsonyabb riasztási fokozatra redukálták a korábban kiadott másodfokú riasztást.

Narancs riasztás Heves és Nógrád megye térségeire felhőszakadás veszélye miatt
2014. július 21. 19:17

Ötven millimétert meghaladó csapadék hullhat az érintett területeken.

A legöregebb négy hónapos, a legfiatalabb háromhetes – munkában az önkéntes tűzoltóságokA legöregebb négy hónapos, a legfiatalabb háromhetes – munkában az önkéntes tűzoltóságok
2014. július 21. 18:08

Jelenleg kilenc olyan önkéntes tűzoltó egyesület van az országban, amely megkapta az önálló beavatkozás lehetőségét. Pest megyében öt, Vas, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megyében pedig egy-egy önkéntes tűzoltóság működik. Az indulásuk óta eltelt időszakban összesen tizenöt tűzesethez és hetvenegy műszaki mentéshez riasztották őket.

Több ellenőrzés, biztonságosabb szórakozóhelyekTöbb ellenőrzés, biztonságosabb szórakozóhelyek
2014. július 18. 09:16

A katasztrófavédelem az év első felében szórakozóhelyeken 232, szabadtéri rendezvényeken 81 alkalommal tartott hatósági ellenőrzést, hiányosságokat 69 esetben tapasztaltak. Elsősorban a szórakozóhelyek befogadóképességét és a vendégek számát, valamint a menekülési feltételek meglétét vizsgálták. A leggyakrabban eltorlaszolt, illetve bezárt vészkijáratokra hívták fel a figyelmet a szakemberek.