Hírek


Magyar szakember az uniós szakértői csapatbanMagyar szakember az uniós szakértői csapatban
2016. augusztus 30. 11:31

Két héten át háromfős uniós szakértői delegáció méri fel a Macedón Köztársaság polgári védelmének állapotát, hogy aztán javaslatokat tegyenek annak rendszerszintű jobbítására. A két holland mellett egy magyar szakember is helyet kapott a csapatban, öt ország kilenc pályázója közül választották őket ki.

Elsejétől Füzesgyarmat is önállóElsejétől Füzesgyarmat is önálló
2016. augusztus 29. 14:47

Szeptember elsejétől hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is beavatkozhat a Békés megyei város önkéntes tűzoltó egyesülete. Az erről szóló dokumentumot augusztus huszonkilencedikén vették át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelőségének képviselőjétől.

Véget ért a legerősebb tűzoltók versenyeVéget ért a legerősebb tűzoltók versenye
2016. augusztus 27. 21:09

Harmadszor adott otthont Békés megye a TFA (Toughest Firefighter Alive) nemzetközi tűzoltó sportbajnokságnak. A harminc év alattiaknál a cseh Haderka Jan bizonyult a legjobbnak, a harminc és negyven év közöttiek versenyét szintén egy cseh induló, Moles Petr nyerte, a negyven év felettieknél pedig a Zala megyei Ugranyecz Miklós tű. főtörzsőrmester futotta a legjobb időt. A magyar abszolút győztes címet a Somogy megyei Horváth Dániel tű. törzsőrmester nyerte el.

Reggel óta „erősködnek” a tűzoltók OrosházánReggel óta „erősködnek” a tűzoltók Orosházán
2016. augusztus 26. 10:56

Harmadszor ad otthont augusztus 26-27-én a legerősebb tűzoltók versenyének a Békés megyei város. A Toughest Firefighter Alive viadalon hagyományosan a legerősebb és a határaikat legszívesebben feszegető tűzoltók vesznek részt. A két nap alatt a több mint száznegyven versenyző egy tucatnyi, válogatottan nehéz feladatot old meg.

Már több ezer kérdésre válaszolt a kéményseprőipari ügyfélszolgálati csoportMár több ezer kérdésre válaszolt a kéményseprőipari ügyfélszolgálati csoport
2016. augusztus 25. 13:54

A kéményseprőipari tevékenység működésének támogatására létrehozott ügyfélszolgálat naponta több száz, telefonon és írásban beérkező kérdésre válaszol. Július elsején a kéményseprési közfeladat átvételének napja óta állja a telefonhívások folyamatos rohamát a Diósy Lajos utcai épületben működő központi kéményseprő ügyfélszolgálat. A működés első két hónapja alatt több mint kilencezer kérést, kérdést oldottak meg.

Főleg a tűztávolság okoz gondot az ipari létesítményeknél
2016. augusztus 24. 10:34

A katasztrófavédelmi kirendeltségek az év hetedik hónapjában összesen kétszáztizenkét hatósági ellenőrzést tartottak ipari létesítmények területén. Az ellenőrök azt vizsgálták, hogy a cégek betartják-e az Országos Tűzvédelmi Szabályzat raktározási, tárolási tevékenységgel összefüggő előírásait.

Új vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi IntézeténekÚj vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének
2016. augusztus 23. 12:40

Az augusztus tizenkilencedikén hatvanötödik életévét betöltött prof. dr. Bleszity János ny. tű. altábornagyot az igazgatói poszton megbízottként dr. Endrődi István tű. ezredes, az intézet katasztrófavédelmi műveleti tanszékének vezetője követi. Bleszity János azonban nem szakad el az intézménytől, professor emeritusként továbbra is részt vesz az egyetem munkájában.

Lezárult a szúnyoggyérítési programLezárult a szúnyoggyérítési program
2016. augusztus 22. 13:08

Az országos szúnyoggyérítési program tizedik, egyben utolsó hetében 189 települést érintően, összesen 73 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat. A teljes program során összesen 908 településen zajlottak munkálatok: 430 ezer hektáron légi kémiai, 320 ezer hektáron pedig földi kémiai módszerrel. A nagyobb, összefüggő lárvatenyészőhelyeket több mint 15 ezer hektáron kezelték biológiai módszerrel, ezzel is csökkentve a szúnyogok utánpótlását.