Hírek


Életet ment a viharjelzésÉletet ment a viharjelzés
2014. október 30. 16:58

Befejeződik a szezonális vihar-előrejelző és viharjelző szolgáltatás tavainkon október 31-én – hangzott el a csütörtökön délután, Balatonföldváron megtartott sajtótájékoztatón. A viharjelzési szezonban a Balatonon 31 viharjelző állomás és további 15 mobil, veszélyre figyelmeztető készülék, a Velencei-tavon három, a Tisza-tavon öt, míg a Fertő-tó hazai szakaszán egy viharjelző állomás gondoskodott az állampolgárok biztonságáról.

Új szekció alakul az Iparbiztonsági Tanácsadó Testületen belülÚj szekció alakul az Iparbiztonsági Tanácsadó Testületen belül
2014. október 30. 15:16

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartotta együttes értekezletét október 30-án az Iparbiztonsági Tanácsadó Testület Veszélyes Szállítmány és Veszélyes Üzem Szekciója.

Prágai vendégek BudapestenPrágai vendégek Budapesten
2014. október 30. 13:34

Szerdán érkeztek a magyar fővárosba, a csütörtöki napot pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon töltötték a cseh-magyar főigazgatói találkozóra látogató vendégek. A cseh Belügyminisztérium Tűzoltási és Mentési Szolgálatok Főigazgatóságának vezetője és kollégái aktuális szakmai kérdésekről cseréltek eszmét a magyar vendéglátókkal, illetve átfogó tájékoztatást kaptak a hazai katasztrófavédelmi rendszerről.

Újabb hősökkel és tisztekkel gyarapodott a katasztrófavédelemÚjabb hősökkel és tisztekkel gyarapodott a katasztrófavédelem
2014. október 29. 12:34

Első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, valamint a rendészeti mestervezetővé képző tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket adott át október huszonkilencedikén az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Végéhez ért a katasztrófavédelem informatikai rendszerét korszerűsítő projektVégéhez ért a katasztrófavédelem informatikai rendszerét korszerűsítő projekt
2014. október 28. 13:35

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretein belül valósult meg az a projekt, amelynek célja a katasztrófavédelem informatikai és térinformatikai rendszerének fejlesztése és egységesítése, az elavult eszközök és technológiák kiváltása, a döntési képesség javítása, valamint a katasztrófavédelem reagálásának gyorsítása volt. A projektet záró sajtótájékoztatón a folyamatot, az elért eredményeket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese mutatta be.

Kritikus infrastruktúráról és polgári védelemről az északról érkezett vendégeknekKritikus infrastruktúráról és polgári védelemről az északról érkezett vendégeknek
2014. október 27. 18:25

Finn-magyar veszélyhelyzet-kezelési szemináriumot tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon október huszonhetedikén. A találkozón, amelynek megszervezésében a skandináv ország magyarországi nagykövetsége fontos szerepet vállalt, a finn kormányzati tisztviselők a hazai katasztrófavédelem szervezetével, azon belül is elsősorban az iparbiztonság, a kiberbiztonság, valamint a polgári védelem területével ismerkedtek.

Felavatták Kövecs Gergő síremlékétFelavatták Kövecs Gergő síremlékét
2014. október 27. 15:59

A posztumusz hadnagy síremlékét halálának első évfordulója közeledtével, október 27-én délután avatták fel megemlékezés keretében.

Tábornoki vezetés Vas megyében Tábornoki vezetés Vas megyében
2014. október 27. 14:36

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 58., valamint a köztársaság kikiáltásának 25. évfordulója alkalmából tűzoltó dandártábornokká nevezte ki dr. Takács Árpádot. A Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója a kinevezési okmányt október 27-én vette át a Sándor-palotában.