Hírek


„Más emberként megyünk haza…tűzoltók lettünk!”„Más emberként megyünk haza…tűzoltók lettünk!”
2016. február 11. 18:07

Így fogalmazott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén a hallgatói válaszbeszédet mondó tűzoltó őrmester, aki társaival együtt sikeresen elvégezte a tűzoltószakképzés második modulját. Február tizenegyedikén hatvanheten tettek tiszthelyettesi esküt, az újoncok a napokban meg is kezdik munkájukat új szolgálati helyükön.

Bekövetkezett esetek feldolgozásával mélyítették el tudásukat a tűzvizsgálókBekövetkezett esetek feldolgozásával mélyítették el tudásukat a tűzvizsgálók
2016. február 10. 20:10

Balatonföldváron, a Hotel Jogarban zajlott a tűzvizsgálatot végzők kétnapos továbbképzése, amelyen a megyei igazgatóságok tűzoltósági főfelügyelői mellett a hatósági osztályok képviselői, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatban tevékenykedő kollégák vettek részt.

Egyetemisták a főügyeletenEgyetemisták a főügyeleten
2016. február 10. 09:47

Tizenkét harmadéves, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének katasztrófavédelmi műveleti szakán tanuló diák járt február kilencedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi főügyeletén. A hallgatók az itt szerzett ismeretekkel a záróvizsgán is találkozhatnak majd, hiszen előfordulhat, hogy a katasztrófavédelem ügyeleti rendszerét taglaló tételt húzzák a nagy megmérettetésen.

Metróbejárással, metróemeléssel folytatódott a HUNOR londoni felkészüléseMetróbejárással, metróemeléssel folytatódott a HUNOR londoni felkészülése
2016. február 05. 17:28

Folytatta felkészülését a február-márciusi, metróbalesetet szimuláló londoni gyakorlatra Magyarország hivatásos mentőszervezete, a HUNOR. A csapat kiválasztott tagjai a részletes elméleti felkészítés után a gyakorlatban is ismereteket szereztek a metrókocsik megemeléséről - erre a tudásra nagy szükségük lesz az angliai gyakorlat során. A BKV szakembereinek bevonásával megtervezett csütörtöki felkészülésen a Deák téri metróállomás elzárt területeit is bejárták a tűzoltók.

Megtartotta idei első ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó TestületMegtartotta idei első ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2016. február 05. 14:30

Az előző esztendőben elvégzett feladatokat, a 2016-os teendőket vette számba február ötödikén, idei első ülésén a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület. A grémiumot a katasztrófavédelem tavalyi tűzvédelmi tevékenységéről az országos tűzoltósági főfelügyelő tájékoztatta.

Weblap, villanyújság, VÉSZWeblap, villanyújság, VÉSZ
2016. február 05. 09:35

A szervezet kommunikációja 2015-ben is esemény- és megelőzés-centrikus volt. A katasztrófavédelem a lakosság konkrét eseményekkel, esetekkel kapcsolatos tájékoztatása mellett a veszélyhelyzetek tudatos és tervszerű megelőzése, a társadalmi és a személyes felelősségvállalás, illetve az öngondoskodás fontosságának tudatosítása terén kezdeményező kommunikációt folytatott, a bekövetkezett eseményekről folyamatosan tájékoztatta a közvéleményt.

Roma fiatalok képzését támogatja a katasztrófavédelem
2016. február 04. 10:48

Egyszeri támogatással kívánja elősegíteni az egységes rendvédelmi moduláris szakképzésben résztvevő, tűzoltónak készülő, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű roma fiatalok tanulmányait a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A húszezer forintos egyszeri támogatásra április 29-ig pályázhatnak az arra jogosultak.

Nyolcadik alkalommal indul az új típusú tűzoltó szakképzésNyolcadik alkalommal indul az új típusú tűzoltó szakképzés
2016. február 04. 07:49

Február harmadikán tartották az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában a Tűzoltó II. tanfolyam megnyitóját. A hónap elejétől az ország négy rendészeti szakközépiskolájában, vagyis Körmenden, Miskolcon, Szegeden és Adyligeten összesen kilencvenegy leendő tűzoltó kezdte meg tanulmányait a moduláris tűzoltó szakképzés keretein belül, ők a szakmai vizsgák sikeres teljesítése után, júliusban kerülnek majd a katasztrófavédelem hivatásos állományába.