Hírek


Szorosabb együttműködést javasol a magyar-horvát vegyes bizottságSzorosabb együttműködést javasol a magyar-horvát vegyes bizottság
2015. május 29. 20:26

Tizenkettedik ülését tartotta május 29-én Zalakaroson a Magyar-Horvát Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság. A Zala megyei településen megrendezett találkozón számos téma szóba került, a fontosabbak között említendő a két ország közti még szorosabb együttműködés kialakításnak lehetősége, tekintettel arra, hogy 2013 óta már Horvátország is tagja az Európai Uniónak.

Az iparbiztonságról a vegyipari vezetőknek
2015. május 29. 16:03

Budapesten tartotta éves közgyűlését a Magyar Vegyipari Szövetség, a május huszonkilencediki rendezvényen a magyar vegyipar termelővállalatainak vezetői, valamint a vegyipari piacon tevékenykedő disztribútor és importőr társaságok képviselői vettek részt. A közgyűlés nyitó előadását a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelője tartotta, a találkozón részt vett a veszélyes üzemek főosztályának vezetője is.

Szorosabb együttműködés a szlovák tűzoltókkalSzorosabb együttműködés a szlovák tűzoltókkal
2015. május 29. 15:15

Május 28-29-én nemzetközi tűzvédelmi konferencia és kiállítás zajlott a szlovákiai Trencsénben, ahol a szakemberek a fával mint természetes anyaggal, valamint a természetes és épített környezetben keletkező tüzek kezelésével kapcsolatos szakmai ismereteiket bővíthették. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot a rendezvényen háromfős delegáció képviselte.

Országos akcióban ellenőrizték a veszélyes áruk vízi szállításátOrszágos akcióban ellenőrizték a veszélyes áruk vízi szállítását
2015. május 29. 15:12

Két napon át ellenőrizte a veszélyes áruk vízi szállítását a Duna teljes hazai szakaszán a katasztrófavédelem, közösen a munkába bekapcsolódó társhatóságok szakembereivel. A május 27-28-a között megrendezett akciót a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság iparbiztonsági főfelügyelősége koordinálta. Az ellenőrzésben részt vevő szakemberek összesen hatvanegy vízi járművet vizsgáltak át a „DISASTER 2015 ADN I.” akció keretében.

Elismerés a legsportosabb tűzoltó-parancsnokságnakElismerés a legsportosabb tűzoltó-parancsnokságnak
2015. május 29. 08:15

A május 20-i Kihívás Napja sportrendezvényen tizennégy jelentkező közül a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyerte el az ország legsportosabb tűzoltó-parancsnokság címet. A győztesnek járó díjat május 28-án vehette át a tűzoltóparancsnok a budapesti Művészetek Palotájában.

Célegyenesben a Seveso-III. irányelv hazai végrehajtásával kapcsolatos felkészülésCélegyenesben a Seveso-III. irányelv hazai végrehajtásával kapcsolatos felkészülés
2015. május 28. 15:13

Hamarosan lezárul az a szakmai képzéssorozat, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelősége áprilisban és májusban szervezett a Seveso-III. irányelv hazai átültetése kapcsán módosuló jogi szabályozási előírások eredményes végrehajtása érdekében. Ennek során a katasztrófavédelem hatósági területen dolgozó szakemberei, a veszélyes üzemek üzemeltetői, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés területén dolgozó szakértők és a veszélyes ipari védelmi ügyintézők készültek fel az irányelv bevezetésével kapcsolatos hatósági és üzemeltetői feladatokra.

Tovább bővült a tiszti karTovább bővült a tiszti kar
2015. május 27. 15:17

Harmincnégyen vettek át elsőtiszti kinevezést május huszonhetedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az immár hagyományos rendezvényen huszonheten hősies helytállásukért kaptak elismerést a főigazgatótól.

Hét településért vállaltak felelősséget a szőkedencsi tűzoltók Hét településért vállaltak felelősséget a szőkedencsi tűzoltók
2015. május 26. 19:04

A hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is olthat tüzet és végezhet műszaki mentést június elsejétől a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület. Feladataikat hét településen látják el. Az útnak indító ünnepséget május huszonhatodikán tartották, amelyen az egyesület tagjai átvették az önálló beavatkozásra feljogosító igazolást az országos tűzoltósági főfelügyelőtől. A szőkedencsi önkéntesek Somogy megyében a másodikként teljesítették a szigorú szakmai feltételeket.