Hírek


Nyugodt ünnepre készülnek a készenléti szervek Nyugodt ünnepre készülnek a készenléti szervek
2018. augusztus 17. 13:25

A katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és a meteorológiai szolgálat képviselői közös sajtótájékoztatón ismertették az augusztus 20-i ünnepségekkel kapcsolatban eddig elvégzett és a még hátralévő feladatokat. Egyebek mellett elhangzott: országosan 359 tűzijátékot jelentettek be a hatóságoknak.

Elismerések a főigazgatóságon az állami ünnep alkalmábólElismerések a főigazgatóságon az állami ünnep alkalmából
2018. augusztus 16. 15:24

Augusztus tizenhatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket adott át a központi szervezet épületében.

Ünnepség a BelügyminisztériumbanÜnnepség a Belügyminisztériumban
2018. augusztus 16. 14:57

Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából elismeréseket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztériumban augusztus 16-án megtartott ünnepségen. A katasztrófavédelem több munkatársa is elismerést vehetett át.

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter
2018. augusztus 15. 15:09

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. A vízgazdálkodásért felelős tárcavezető ezt a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével tette meg. A tartósan vízhiányos időszakban a vízkészletjárulékkal kapcsolatosan speciális szabályok vannak érvényben.

Augusztus 20-a előtt is gyérítik a szúnyogokatAugusztus 20-a előtt is gyérítik a szúnyogokat
2018. augusztus 13. 13:39

Ezen a héten több mint háromszáz településen és öt fővárosi kerületben (III., IV., XI., XXI., XXII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek mintegy százezer hektáron terveznek beavatkozni a vérszívók számának csökkentése érdekében.

Lejár a digitális szolgáltatók regisztrációs határideje
2018. augusztus 08. 11:16

Három szektorban – online piactér, keresőszolgáltatás, felhőalapú számítástechnikai szolgáltatás – 2018. augusztus 8-áig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (BM OKF) e-Papíron benyújtva kell teljesíteniük adatszolgáltatási, regisztrációs kötelezettségüket a digitális szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak. Kivételt a mikro- és kisvállalkozások képeznek.

Százezer hektáron permeteznek a hétenSzázezer hektáron permeteznek a héten
2018. augusztus 06. 14:08

Ezen a héten 283 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek összesen százezer hektárt terveznek kezelni.

Huszonharmadszor is TűzkakasHuszonharmadszor is Tűzkakas
2018. augusztus 05. 19:38

Augusztus első hétvégéjén zajlott a Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület rendezésében. A hagyományoknak megfelelően a paksi ürgemezei strand forró homokján rúgták a bőrt a csapatok. A cél a vándorkupa elhódítása volt a tavalyi győztes jászberényiektől, ami végül a pécsieknek sikerült.