Hírek


Évet értékelt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület Évet értékelt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület
2018. november 21. 16:23

Az év végéhez közeledve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Tanácsadó Testülete a szakmai kérdések megvitatásán túl ez évi tevékenységét is értékelte november 21-i ülésén, amelyet ezúttal a Magyar Polgári Védelmi Szövetség székházában tartottak meg.

A hétköznapokat érintő kérdések a Tűzoltóparancsnokok TanácsánA hétköznapokat érintő kérdések a Tűzoltóparancsnokok Tanácsán
2018. november 21. 13:35

Idei második értekezletét tartotta meg november 21-én a Tűzoltóparancsnokok Tanácsa a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A testület napirendjére tűzött előadások egytől-egyig a beavatkozói állományt érintő aktuális kérdésekkel foglalkoztak, amelyekre azonnal választ is kaphattak a tűzoltó-parancsnokságok képviselői.

Idei utolsó ülését tartotta a Tűzvédelmi Tanácsadó TestületIdei utolsó ülését tartotta a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2018. november 19. 15:28

A grémium tájékoztatót hallgatott meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tevékenységéről, foglalkozott a légi tűzoltás új módszereivel, illetve azzal, mennyire vált be a tűzoltók új képzési rendszere.

Rövidfilmmel a hosszú életértRövidfilmmel a hosszú életért
2018. november 16. 12:47

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság.

Pécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrökPécelen vizsgáztak a veszélyes áruk vízi szállítását vizsgáló ellenőrök
2018. november 16. 10:15

A veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrző szakemberek képzésével folytatódott Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ őszi képzéssorozata. A november 12-én, hétfőn indított négynapos kurzus végén tizenöt hallgató tett sikeres vizsgát.

Hetedik alkalommal tartott tudományos fórumot a Nemzeti Közszolgálati EgyetemHetedik alkalommal tartott tudományos fórumot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2018. november 15. 15:42

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként november tizenötödikén Veszélyes tevékenységek biztonsága címmel nemzetközi iparbiztonsági tudományos konferenciát tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Nyílt nap a társasházak számára fontos tűzvédelmi kérdésekről Nyílt nap a társasházak számára fontos tűzvédelmi kérdésekről
2018. november 15. 15:36

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Közös Képviselők Napját és az ehhez kapcsolódó Társasház Expo 2018. elnevezésű rendezvényt november 15-én Budapesten. A Lurdy házban megtartott, nagy érdeklődést kiváltó fórum nyitóelőadása a társasházak biztonságával foglalkozott. A rendezvény egy többnapos akciósorozat záróakkordja volt, az elmúlt héten három napon keresztül álltak nyitva a katasztrófavédelmi kirendeltségek minden érdeklődő előtt, aki a társasházak tűzvédelmét érintő kérdéseire szeretett volna választ kapni. A lehetőséggel idén nagyjából annyian éltek, mint a tavalyi évben.

Két napon át a veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrizték Két napon át a veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrizték
2018. november 15. 12:46

DISASTER 2018 RID II. néven kétnapos vasúti (RID) ellenőrzéssorozat zajlott le november 13-14-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet Veszélyes Szállítmányok Főosztály koordinálása mellett a katasztrófavédelem, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereinek részvételével.