Hírek


Az aratáshoz kötődő tüzek megelőzéséről KeszthelyenAz aratáshoz kötődő tüzek megelőzéséről Keszthelyen
2018. június 21. 15:54

A kora tavaszi időjárás a kalászosok érésének is kedvezett, így a szokásosnál korábban megkezdődött a korai érésű búza, árpa, valamint a repce aratása egyes megyékben. A mezőgazdasági betakarítási munkákkal összefüggő káresetek megelőzése című, június huszonegyedikén, Keszthelyen megtartott országos tűzmegelőzési konferencián több aspektusból is áttekintették a szakemberek az ilyenkor szokásos munkálatok főbb tűzvédelmi vonatkozásait és megelőzésük lehetőségeit.

Győr-Moson-Sopron megye nyerte az idei tűzoltósport-versenytGyőr-Moson-Sopron megye nyerte az idei tűzoltósport-versenyt
2018. június 20. 16:06

A XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-verseny befejező napján a négyszer százméteres váltófutást és a kismotorfecskendő-szerelést tartották meg. Az eredmények összesítése után kiderült: az összetett csapatversenyt Győr-Moson-Sopron megye tűzoltói nyerték, egyéni összetettben pedig Kupás Gergő tűzoltó törzszászlós, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzője érte el a legjobb eredményt.

A HUNOR készen áll a hazai és külföldi bevetésekreA HUNOR készen áll a hazai és külföldi bevetésekre
2018. június 20. 15:31

Az ENSZ INSARAG képességek szinten tartásához szükséges logisztikai felkészülését tartotta meg június 20-án a HUNOR mentőszervezet kijelölt állománya. Az egynapos tréning során egyebek mellett egy összetett feladatokat ellátó tábort kellett kialakítaniuk a csapattagoknak.

Lezárult a katasztrófavédelem fecskendőgyártási projektjeLezárult a katasztrófavédelem fecskendőgyártási projektje
2018. június 19. 17:25

Ezen a héten nyolc új magyar gyártású Rába tűzoltóautót vehetnek birtokba a tűzoltók. A hazai tűzoltóautó-gyártás újraindítása, 2014 óta összesen száznyolc tűzoltóautó készült el a BM Heros Zrt. üzemcsarnokában. Az utolsó széria egyik darabját június 19-én Pécsett adták át, a hét folyamán pedig további hét városban állítják szolgálatba az uniós programból finanszírozott gépjárműveket, ezzel lezárul a katasztrófavédelem egyik legnagyobb fejlesztési projektje.

Tizennegyedszer állnak rajthoz Széchenyi Ödön kései utódaiTizennegyedszer állnak rajthoz Széchenyi Ödön kései utódai
2018. június 19. 15:04

Június tizennyolcadikán ünnepélyesen elkezdődött a XIV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósport-verseny. A háromnapos rendezvény során az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. Kedden a horoglétra-mászás és a százméteres akadályfutás volt terítéken.

Negyvenöt ezer hektáron gyérítik a szúnyogokatNegyvenöt ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
2018. június 18. 11:58

A permetezések 125 település és hat budapesti kerület belterületét érintik. A Balaton mellett Békés megyében, a Csepel-szigeten és Budapest III., IV., XVI., XVII., XXII., XXIII. kerületében lesznek kezelések. Április 23-a óta eddig 849 településen, összesen 266 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat.

Elkészült hazánk katasztrófakockázat-kezelési képességeinek értékeléseElkészült hazánk katasztrófakockázat-kezelési képességeinek értékelése
2018. június 14. 12:50

Továbbra is a vizek kártételeire és a szélsőséges időjárásra kell leginkább felkészülnie Magyarországnak. Ez derült ki annak a tárcaközi munkacsoportnak az értekezletén, ami június 14-én fejezte be ülését Isaszegen. A veszélyhelyzetek értékelése, és a felszámoláshoz szükséges erőforrások felmérése uniós feladat. A hazánkat érintő valós veszélyekről az Európai Bizottságot kell tájékoztatnia a testületnek.

Megvédték címüket a szabolcsiakMegvédték címüket a szabolcsiak
2018. június 13. 16:36

Június 12-13-án bonyolították le a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának egyik részét képező kispályás labdarúgótornát Budapesten, a BKV Előre sportpályán. A kétnapos kemény küzdelem a szabolcsiak győzelmével és címvédésével zárult.