Hírek


Ünnepség a BelügyminisztériumbanÜnnepség a Belügyminisztériumban
2019. augusztus 16. 14:37

Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmet, valamint belügyminiszteri elismeréseket adott át az állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepségen.

Nemzetközi minősítést szereztek a műszakimentési-versenyek bírói Nemzetközi minősítést szereztek a műszakimentési-versenyek bírói
2019. augusztus 16. 07:51

Különleges feladatra képezték ki a kollégákat Tatán. A műszakimentő-versenyek leendő bírái nemcsak nemzetközi szintű képzésen vettek részt augusztusban, hanem egyúttal nemzetközi műszakimentő-bírói minősítést is szereztek. A hónap végén Karcagon megrendezendő országos tűzoltó vetélkedőn már ennek a tudásnak a birtokában értékelhetik a tűzoltók munkáját a frissen kiképzett versenybírók.

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében
2019. augusztus 15. 10:06

Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Hatásos volt a kampányHatásos volt a kampány
2019. augusztus 14. 14:00

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza, amellyel a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében. Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma, és ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott.

Folytatódik a szúnyoggyérítésFolytatódik a szúnyoggyérítés
2019. augusztus 12. 11:47

Az elmúlt hetekben átlagos mértékű volt a szúnyogártalom, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozniuk a szakembereknek. A következő napokban a kiemelt turisztikai régiókban, a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein fognak fellépni a vérszívók ellen. Részleges földi gyérítés lesz a Dráva mentén, a Dunakanyarban, Debrecenben, Dunaújváros és Komárom térségében, a Szigetközben és a szekszárdi régióban.

4,1-es erősségű földrengés volt Heves megyében
2019. augusztus 12. 02:23

A földrengést a lakosság is érzékelte.

Tengerpart, napsütés, fényes sikerekTengerpart, napsütés, fényes sikerek
2019. augusztus 09. 09:51

Gyönyörű tengerparti környezetben rendezték meg augusztus elején a horvátországi Tisnóban az FCC (Firefighter Combat Challenge) Croatia elnevezésű tűzoltósportversenyt. Jász-Nagykun-Szolnok megyékből három tűzoltó vállalta a megméretést, az eredmények pedig ezúttal is azt igazolták, hogy a szolnoki fiúk a legjobbak között vannak.

Fesztiválon is biztonságbanFesztiválon is biztonságban
2019. augusztus 07. 14:07

Ma nyitja meg kapuit a Sziget fesztivál, amelynek mind az előkészítése, mind a lebonyolítása során számos szabályt szem előtt kell tartani azért, hogy az odalátogatók biztonságban szórakozhassanak. A katasztrófavédelem szakemberei számára a rendezvény számos feladatot ad már jóval a kapunyitás előtt, és annak ideje alatt is. A szervezők és a különböző hatóságok mellett azonban a rendezvényen résztvevőknek is ügyelniük kell saját biztonságukra.