Hírek


Két perc alatt kiégett egy lakás az 56-osok terén
2015. november 27. 17:52

Adventi koszorú okozta azt a péntek délutáni balesetet, amelynek egy lakás esett áldozatául Budapesten, az 56-osok terén. Személyi sérülés, sőt még anyagi kár sem keletkezett, hiszen a lakás valójában a katasztrófavédelem bemutató konténere volt, amelyet egy hétköznapi lakás nappalijaként rendeztek be a tűzoltók.

Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat
2015. november 27. 16:38

A 2015. évi Katasztrófavédelmi Díjakat november 27-én a Belügyminisztériumban, a Belügyi Tudományos Tanács ülésén, az egyetemi elismerések ünnepélyes programjának keretei között adták át az alapítók képviselői.

Tizennyolc új tűzoltótiszt a katasztrófavédelemnélTizennyolc új tűzoltótiszt a katasztrófavédelemnél
2015. november 27. 16:14

A katasztrófavédelem vezetője, dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy tizennyolc újdonsült tűzoltótisztnek gratulálhatott péntek délelőtt, miközben átnyújtotta kinevezési okmányukat és tiszti rendfokozati jelzésüket.

Mangó százszázalékos sikere a nemzetközi minősítő vizsgánMangó százszázalékos sikere a nemzetközi minősítő vizsgán
2015. november 27. 16:10

Mentőkutyák bevethetőségi vizsgáját tartotta november 23-25. között a Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet az ausztriai Tritolwerkben, ahol a HUNOR Mentőszervezet kutyavezetője, Pinkóczi Diána és Mangó nevű keresőkutyája sikeresen megújította nemzetközi minősítését.

Újabb szakemberekkel bővült a veszélyes áruk légi szállítását ellenőrző állományÚjabb szakemberekkel bővült a veszélyes áruk légi szállítását ellenőrző állomány
2015. november 27. 11:03

November 23-26. között átfogó továbbképzés zajlott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában a veszélyes áruk légi szállításának ellenőrzésével kapcsolatban. A tanfolyamot az oktatási központ polgári és iparbiztonsági szakcsoportja szervezte meg.

Katasztrófavédelem 2015Katasztrófavédelem 2015
2015. november 26. 16:21

A fenti címmel tartottak tudományos konferenciát november huszonhatodikán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A Katasztrófavédelmi Intézet szervezésében létrejött rendezvényen a tűzvédelem, az iparbiztonság, az önkéntesség kérdései kerültek terítékre.

Véget ért a brit szakemberek vezette kurzusVéget ért a brit szakemberek vezette kurzus
2015. november 25. 13:45

November 17-25-e között a HUNOR mentőszervezet kijelölt állománya alá-, ki- és megtámasztási gyakorlaton vett részt Budapesten. A hat napon át tartó tréning egy olyan módszertani felkészítés volt, amely egy romosodott területen segítheti az áldozatok felkutatását, a megrongálódott épületelemek elmozdulás elleni védelmét, illetve a már meglévő hasonló ismeretek továbbfejlesztését. A brit oktatók az Európai Unió Szakértőcsere-programja keretében érkeztek Magyarországra.

Az önkormányzati tűzoltóságokról tárgyaltakAz önkormányzati tűzoltóságokról tárgyaltak
2015. november 24. 17:15

Az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok működésének javítása, stabilabbá tétele érdekében korábban megalakult munkacsoport november 24-én tartotta soron következő ülését, amelyen a tagok megvitatták az egyes albizottságok javaslatait.