Hírek


Szudáni rendvédelmi szakemberek PécelenSzudáni rendvédelmi szakemberek Pécelen
2017. szeptember 19. 07:34

Szeptember 18-22. között szudáni rendvédelmi szervezetek delegáltjainak egyhetes szakmai képzése zajlik a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában.

Megtartotta őszi ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó TestületMegtartotta őszi ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2017. szeptember 18. 15:16

A grémium szeptember tizennyolcadikán ülésezett, a testület tagjai a kéménysepréssel és gázszolgáltatással kapcsolatos előírásokkal és a vonatkozó szabályokkal, valamint az ügyeleti munkával és a műveletirányítással foglalkoztak.

Versenyfutás a nagyerdőbenVersenyfutás a nagyerdőben
2017. szeptember 18. 11:22

A helyi futók által szívesen látogatott debreceni nagyerdőben rendezték meg vasárnap délelőtt a Nagyerdei Terepmaraton elnevezésű futóversenyt, amelyre az ország több pontjáról érkeztek a katasztrófavédelem munkatársai is. A versenyzők három távon mérték össze erejüket.

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon – még nem késő ellenőriztetni a fűtőeszközét!
2017. szeptember 16. 09:39

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Újabb eszközök segítik a tűzoltók felkészülésétÚjabb eszközök segítik a tűzoltók felkészülését
2017. szeptember 15. 14:56

Négymillió forint értékben vehettek át füstgépet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok. A forrást a Generali a Biztonságért Alapítvány biztosította, a támogatásból az Országos Tűzmegelőzési Bizottság vásárolt húsz füstgépet. A berendezéseket szeptember tizenötödikén adták át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Tisztes helytállás az első nemzetközi megmérettetésenTisztes helytállás az első nemzetközi megmérettetésen
2017. szeptember 15. 09:17

Hagyományteremtő szándékkal, a Visegrádi csoport tagországai közötti jó kapcsolatok elmélyítése érdekében, megalakulásának tizenöt éves évfordulója alakalmából rendezett eseménysorozat részeként, szeptember 12-13. között barátságos labdarúgó tornát rendezett a Szlovák Belügyminisztérium Tűz és Mentőszolgálata. A barátságos verseny a magyar csapat számára az első nemzetközi megmérettetés volt, ahol a csaknem ezerfős szlovák szurkolótábor előtt játszott mérkőzés a házigazdák győzelmét hozta.

Országos íjászversenynek adott otthont a sötétvölgyi rengetegOrszágos íjászversenynek adott otthont a sötétvölgyi rengeteg
2017. szeptember 14. 08:19

Második alkalommal rendezte meg idén az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben. A megmérettetésre a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, illetve a vízügytől is érkeztek versenyzők.

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!
2017. szeptember 12. 12:28

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.