Hírek


Veszélyhelyzeti tevékenység elméletben és gyakorlatbanVeszélyhelyzeti tevékenység elméletben és gyakorlatban
2017. március 30. 18:22

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában március 30-án elméleti és gyakorlati képzést tartottak a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ (KKB NVK)kijelölt állományának.

Vihar idején is felkészülten Vihar idején is felkészülten
2017. március 29. 15:01

Ezzel a címmel tartott közös szezonnyitó sajtótájékoztatót március huszonkilencedikén Siófokon, a BAHART kikötőjében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Balaton Fejlesztési Tanács. Magyarország tavain hagyományosan április elsején indul a viharjelzés, a szezon október végéig tart.

A hallgatói szervezeti szocializáció volt a témaA hallgatói szervezeti szocializáció volt a téma
2017. március 29. 09:57

A hallgatók szervezeti szocializációjának tapasztalatai címmel tartottak oktatói továbbképzést március 28-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében.

Elsőtisztek, kiválóan teljesítők, születésnaposokElsőtisztek, kiválóan teljesítők, születésnaposok
2017. március 28. 12:04

Március huszonnyolcadikán immár hagyományosan elsőtiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket és kerek születésnapi ajándéktárgyakat adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Ismét alkotói pályázatot hirdet az Országos Tűzmegelőzési BizottságIsmét alkotói pályázatot hirdet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
2017. március 27. 09:44

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A felmenő rendszerű pályázatra óvodások, illetve az iskolások 6-10 éves, 11-14 éves, valamint 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat. A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

Hatósági szakmai napHatósági szakmai nap
2017. március 24. 15:17

Az idei első negyedévének értékelése volt a központi téma a katasztrófavédelem hatósági főigazgató-helyettesi szervezetének március 24-én délelőtt megtartott szakmai napján. Azon valamennyi szakterület részletesen bemutatta az aktuálisan legfontosabb feladatait és a végrehajtás főbb mozzanatait.

Új laktanyában a szarvasi tűzoltókÚj laktanyában a szarvasi tűzoltók
2017. március 24. 15:07

A Békés megyei város hivatásos tűzoltói több mint hatvan évig egy polgári háznak készült épületben voltak elhelyezve, az ingatlan már semmilyen szempontból nem felelt meg a kívánalmaknak. Március huszonnegyedikén avatták fel a négyszáznegyvenmilliós beruházással épült új laktanyát, az önkormányzat által biztosított telken felépített ingatlan funkcionális, energiatakarékos épület.

Életet mentettek a sárvári tűzoltókÉletet mentettek a sárvári tűzoltók
2017. március 24. 12:40

Sikeres újjáélesztést hajtott végre március huszonnegyedikén reggel a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója: a laktanya mellett lévő buszpályaudvaron lett rosszul egy idős ember, a segítségére siető testvérpár a parancsnokságon elhelyezett félautomata defibrillátorral mentette meg a férfi életét.