Hírek


Gyermeknevetéstől voltak hangosak a tűzoltólaktanyák
2017. május 28. 21:45

Ritkán adatik meg a tűzoltók életében, hogy örömmel kapcsolják be a szirénát, csúsznak le a tűzoltócsúszdán, majd ugranak a csizmájukba, nadrágjukba, veszik fel sisakjukat, miközben „mutatványukat” csillogó szemű gyerekek tapssal fogadják. Ma az ország szinte minden laktanyájában ez történt, hiszen a gyermeknaphoz idén is csatlakozott a katasztrófavédelem. A „Nyitott szertárkapuk 2017” elnevezésű katasztrófavédelmi gyermeknapon több mint tízezer gyermek döntötte el, hogy ő bizony tűzoltó szeretne lenni.

„DISASTER ADR”„DISASTER ADR”
2017. május 26. 13:26

Országos DISASTER ADR közúti ellenőrzési akció zajlott május 23-25. között. A szakemberek a három nap alatt több mint négyezer-háromszáz járművet ellenőriztek, ezek közül a veszélyes áruk közúti szállításának szabályai, vagyis az ADR alá eső kocsik száma meghaladta a kilencszázat.

„Autóbusz-baleset az M70-esen”„Autóbusz-baleset az M70-esen”
2017. május 25. 16:15

„Összeütközött egy személykocsi és egy autóbusz május 25-én délután az M70-es autóúton, Letenyétől nem messze. A busz rá is borult az autóra, a balesetet szenvedett járművekbe egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi is belerohant. A karambolnak egy halálos áldozata volt, nyolcan megsérültek. A műszaki mentést a nagykanizsai, a lenti, a pacsai, a zalakarosi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók végezték, a munkálatokban részt vettek LE-KO Különleges Műszaki Mentők Kft. munkatársai is, azt a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mobil labor méréseket végzett.” – így szólna a hír egy valódi eset kapcsán. Ma azonban mindez egy gyakorlat feltételezése volt, amelyet a nyáron megnövekedő tranzitforgalomra való felkészülés jegyében tartottak az M70-esen Letenyénél.

Tűzesetek, szén-monoxid, stressz, ifjúságnevelésTűzesetek, szén-monoxid, stressz, ifjúságnevelés
2017. május 25. 13:59

A dél-lengyelországi Czestochowa-ban rendezték meg május 22-24. között a V4 országok katasztrófavédelmi főigazgatóinak ülését, amelyen egyebek mellett a címben szereplő kérdésekkel is foglalkoztak a résztvevők.

Atlétika – belügyi szintenAtlétika – belügyi szinten
2017. május 24. 15:56

Sikerrel vettek részt a hivatásos katasztrófavédelmi szervek a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Továbbképzési és Rehabilitációs Központja által szervezett 2017. évi BM Országos Atlétikai Bajnokságon.

Vihar adott munkát a tűzoltóknakVihar adott munkát a tűzoltóknak
2017. május 24. 08:09

A meteorológia által jelzett vihar tegnap délután az ország több pontján is lecsapott, a legtöbb kárt a fővárosban és Pest megye egyes részein okozta. A legtöbb helyen a nagy mennyiségben felgyűlt víz és a kidőlt, vagy meglazult gyökérzetű fák okozták. A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba hatszáznál is több bejelentés érkezett, beavatkozni azonban ennél kevesebbszer kellett.

Katasztrófavédelmi gyermeknapKatasztrófavédelmi gyermeknap
2017. május 23. 14:10

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt.

Szakmai továbbképzés a katasztrófavédelem tudományos kutatása terénSzakmai továbbképzés a katasztrófavédelem tudományos kutatása terén
2017. május 23. 07:16

A katasztrófavédelmi tudományos kutatás és a doktori képzés fejlesztése címmel tartottak oktatói továbbképzést május 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében.