Hírek


Heves zivatarra figyelmeztet a meteorológia
2015. július 07. 17:14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján heves zivatarral érkezik a hőséget követő enyhülés. Az előrejelzések szerint helyenként erős, akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések, illetve intenzív, nagyméretű jégeső, továbbá felhőszakadás is várható.

Tovább folytatódik a központi szúnyoggyérítés
2015. július 07. 08:23

A június 29. és július 5. közötti időszakra tervezett 84 ezer hektár légi kémiai, a 35 ezer hektár földi kémiai és a 3400 hektár biológiai módszerrel történő szúnyoggyérítés lezajlott. A légi kémiai gyérítés 534 települést, a földi kémiai eljárás pedig 529 települést érintett a központi gyérítési program második hetében. A tervek szerint a központi szúnyoggyérítési program harmadik hetében 45 ezer hektár légi kémiai, mintegy 29 ezer hektár földi kémiai és ezer hektár biológiai kezelése fog megvalósulni.

A levelezősök is átvették diplomájukatA levelezősök is átvették diplomájukat
2015. július 03. 16:55

Tizenkét, a katasztrófavédelmi szakirányán levelező tagozaton végzett hallgató vehette át oklevelét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorától július harmadikán. A Ludovika kápolnájában tartott ceremónián részt vett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is.

Tűzgyújtási tilalom az egész országban
2015. július 03. 15:16

Fokozott tűzveszély alakult ki Magyarországon a kánikula és a csapadékmentes időjárás miatt, ezért az erdőkre, a fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre 2015. július 3-án általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter.

Arany jelvény díj a főosztályvezetőnekArany jelvény díj a főosztályvezetőnek
2015. július 03. 10:06

Kimagasló tevékenysége elismeréseként a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Arany jelvényét vehette át július elsején a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai főosztályának vezetője.

Ötven szál fehér rózsa…Ötven szál fehér rózsa…
2015. július 02. 16:32

Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornokot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját tűzoltói tiszteletadás mellett református szertartás szerint helyezték végső nyugalomra lakóhelye, Cégénydányád temetőjében. Utolsó útjára a család és a barátok mellett a katasztrófavédelem és a társszervek vezetői kísérték el. A néhai igazgató életének negyvenötödik évében rövid, súlyos betegség következtében június huszonnegyedikén hunyt el, két gyermeket hagyott maga után. Sírjába ötven szál fehér rózsát helyeztek…

Hőhullám érkezik - harmadfokú hőségriasztás lesz szombattól
2015. július 02. 16:00

Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását – 2015. július 4. (szombat) 0:00 órától július 8. (szerda) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Klórgáz áramlott egy repülőgépbőlKlórgáz áramlott egy repülőgépből
2015. július 01. 17:52

Iparbiztonsági témájú gyakorlatot tartottak július elsején a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: egy utasszállító kirakodásánál megsérült két kanna, a bennük lévő anyagok keveredéséből klórgáz fejlődött. Az együttműködési gyakorlaton többek között a repülőtéri tűzoltók, a főváros katasztrófavédelmi mobil laborja, a repülőtér kényszerhelyzeti egysége dolgozott együtt.