Hírek


A mai naptól ezerkétszáz ember hatósági továbbképzése zajlikA mai naptól ezerkétszáz ember hatósági továbbképzése zajlik
2014. szeptember 01. 15:46

A veszélyhelyzetek megelőzésének legfontosabb eszköze a katasztrófavédelem hatósági tevékenysége. A kellő hozzáértéssel, odafigyeléssel és határozottsággal végzett megelőző munkával nagymértékben csökkenthető a balesetek, veszélyhelyzetek kialakulásának esélye.

Új világrekord született!Új világrekord született!
2014. szeptember 01. 14:57

Új Guinness-rekord született Dunaújvárosban: elhivatott szervezők és lelkes önkéntesek majdnem kilenc napon át, összesen kétszáz órán keresztül végezték az alapszintű újraélesztést (Basic Life Support, BLS). A korábbi rekordot a szegedi Mentő-Öv Csoport Alapítvány szervezésében állították fel, akkor egyhuzamban 168 órán át tartott az újraélesztés-folyam.

Kipirult arcok, aranyló érmek, kék lámpák – Orosházán a legerősebb tűzoltókKipirult arcok, aranyló érmek, kék lámpák – Orosházán a legerősebb tűzoltók
2014. augusztus 29. 19:58

Nagyszerű tűzoltók, kiváló sportolók sorakoztak fel Orosháza Fő terén ― hangzott el Zalai Mihály alpolgármester köszöntőjében, augusztus 29-én, a TFA (Toughest Firefighter Alive, azaz a Legerősebb Tűzoltó) verseny reggelén tartott ünnepi megnyitón. Tóth Tibor mk. tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató kiemelte, a Békésben élők számára nagy öröm, hogy Kanada, Nyugat-Európa és Budapest után idén egy alföldi város ad otthont a legerősebb, legkitartóbb tűzoltók népszerű viadalának.

Megújul az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, létrejönnek a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek
2014. augusztus 29. 15:18

Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatot, ismertebb nevén az OTSZ-t bejelentés és elbírálás céljából meg kellett küldeni az Európai Bizottsághoz, amely megvizsgálta, az összhangban áll-e az európai uniós jogszabályokkal. A katasztrófavédelem által kidolgozott szabályzat a napokban módosító javaslatok nélkül érkezett vissza Brüsszelből, vagyis annak notifikációs eljárása zökkenőmentesen lezárult. A szabályzat kihirdetése szeptember elején történhet meg, hatályba lépése pedig azt követően kilencven nappal.

A kormánytisztviselőket képviselő szakszervezetekkel találkozott a miniszteri biztosA kormánytisztviselőket képviselő szakszervezetekkel találkozott a miniszteri biztos
2014. augusztus 29. 15:10

Újabb szakértői egyeztetést tartottak a Belügyminisztériumban a közszolgálati életpálya kidolgozásával kapcsolatban. A koordinációért felelős miniszteri biztos ez alkalommal a közszolgálatban dolgozó kormánytisztviselőket képviselő szakszervezetek vezetőivel találkozott.

Szeptember a tűzmegelőzés hónapja
2014. augusztus 28. 19:28

Szeptemberben országszerte összesen mintegy félszáz kiállításon, vásáron és ünnepi rendezvényen találkozhat a lakosság a tűzmegelőzési bizottságok kiállítói standjaival.

Első tisztek, hősiesen helytállók, születésnaposokElső tisztek, hősiesen helytállók, születésnaposok
2014. augusztus 28. 14:47

Kilencen vehették át első tiszti kinevezésüket augusztus huszonnyolcadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A hadnagyok Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megyében teljesítenek szolgálatot. Hősies helytállásáért tizenhatan vehettek át elismerést.

Szakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásárólSzakértői egyeztetés a közszolgálati életpálya kidolgozásáról
2014. augusztus 27. 20:36

A közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére megbeszélés zajlott augusztus huszonhetedikén a rendvédelem, a honvédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területén tevékenykedő szakszervezetek vezetőivel. A tájékozódó találkozón azokról a prioritásokról és célokról esett szó, amelyeket az érdekképviseletek az életpályamodell kapcsán fontosnak tartanak.