Hírek


Hétfőn kezdődik a központi szúnyoggyérítésHétfőn kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2018. április 22. 09:55

Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődik az országos szúnyoggyérítési program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken lépnek fel egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással.

Mindkét vándorserleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe került a huszonötödik ifjúsági versenyenMindkét vándorserleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe került a huszonötödik ifjúsági versenyen
2018. április 21. 16:32

Immár hagyományosan az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon rendezték meg a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség által szervezett megmérettetés végén az általános iskolások között a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola, a középiskolások között pedig a Zemplén Térségi Katasztrófavédelmi és Polgári Védelmi Szövetség csapata szerezte meg az elsőséget.

Sok család látogatott ki a VárosligetbeSok család látogatott ki a Városligetbe
2018. április 21. 16:17

Nyolcadik alkalommal harsantak fel április 21-én a szirénák a Városligetben, hogy hirdessék, szombat reggeltől Rendőr- és Tűzoltó majálisra várják az egyenruhások az érdeklődőket. A hagyományos rendőr- és tűzoltónap alkalmat teremtett arra, hogy barátságos, nyílt és közvetlen kapcsolatba lépjenek egymással hivatásosok és civilek, és hogy egy napra valóságos gyerekparadicsommá váljon a park.

Modern nyilvántartás készül a VIZEK projektnek köszönhetőenModern nyilvántartás készül a VIZEK projektnek köszönhetően
2018. április 21. 08:11

Április huszadikán a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) keretében megvalósuló Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és Ellenőrzési Keretrendszeréről (VIZEK) tartottak szakmai értekezletet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Püspökladányi győzelem a kismotorfecskendő-szerelő versenyenPüspökladányi győzelem a kismotorfecskendő-szerelő versenyen
2018. április 20. 17:56

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata diadalmaskodott az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április huszadikán, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

Elismert szolgálatElismert szolgálat
2018. április 20. 17:48

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Az ünnepségen kiderült az is, hogy kik lettek az év tűzoltói.

Háromnapos veszélyesáru-szállítási ellenőrzési akció a közutakonHáromnapos veszélyesáru-szállítási ellenőrzési akció a közutakon
2018. április 20. 14:55

A korábbi évekhez hasonlóan közös országos, közúti veszélyesáru-szállítási ellenőrzési akciót tartott áprilisban a katasztrófavédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság a területi és helyi szervek részvételével. Az idei első, 17-19. között lebonyolított akció során több mint négyezer-kétszáz járművet vizsgáltak a hatóságok.

Elismerést kapott a katasztrófavédelem munkatársa az országos rendőrfőkapitánytólElismerést kapott a katasztrófavédelem munkatársa az országos rendőrfőkapitánytól
2018. április 20. 14:48

A rendőrség napja, Szent György-nap alkalmából Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, a rendőrség és a katasztrófavédelem között, a közúti közlekedés biztonságának növelése érdekében, a veszélyesáru-szállítás ellenőrzésének területén meglévő kitűnő együttműködésre tekintettel, szolgálati beosztásában hosszú ideje nyújtott kimagasló teljesítményéért elismerésben részesítette Szitás Albert tű. alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet Veszélyes Szállítmányok Főosztály munkatársát.