Hírek


Forgalomkorlátozásra készüljenek a kamionosok Szlovéniában és több határátkelőnél
2015. január 30. 12:13

A rédicsi határátkelőt Mariborral összekötő útszakaszon fél tizenegytől nem közlekedhetnek a pótkocsis tehergépjárművek.

Készíthetik a felszerelést a téli sportok szerelmesei
2015. január 30. 12:13

A tervek szerint február tizenkilencedikén tartják a tűzoltó síversenyt a Mátrában. A szervezők a hóról és a lejtőről gondoskodnak Kékestetőn, a felszerelést azonban mindenkinek magával kell hoznia. Síelés mellett snowboard-verseny is lesz.

Több mint nyolcvan baleset a télies utakonTöbb mint nyolcvan baleset a télies utakon
2015. január 30. 07:50

A tegnap óta tartó havazás miatt a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek valamivel több, mint nyolcvan esetben kellett országszerte beavatkozniuk. A legtöbbször Veszprém és Fejér megyében, valamint Budapesten kellett elsősorban az úton keresztbe fordult vagy elakadt járművet menteni, jellemzően a nehézgépjárművek kerültek bajba. Pénteken szintén sok csapadék lesz, főleg a Dunántúlon.

A Dunántúlon havazás lassítja a közlekedéstA Dunántúlon havazás lassítja a közlekedést
2015. január 29. 15:42

Az ország egyes régióban órák óta változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó és havas eső hullik, ezeken a területeken téliessé váltak az útviszonyok. A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökön az ország északnyugati, északi harmadán havazás, átmenetileg intenzív havazás is várható, de nyugat, délnyugat felől fokozatosan megszűnik majd a csapadék. Legtovább az Északi-középhegység térségében eshet még az éjszaka. Elsősorban a Dunántúli-középhegységben, illetve Pest megye északi, északnyugati részén haladhatja meg az 5 centimétert a lehulló friss hó mennyisége.

Az idei a tizenötödik emlékpályázatAz idei a tizenötödik emlékpályázat
2015. január 29. 12:49

Ahogy 2001 óta minden évben, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idén is kiírja a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot. A tűzvédelmi terület fejlődését elősegítő, aktuális témákat feldolgozó műveket május 5-ig lehet beküldeni a főigazgatóságra.

Budapesten üléseztek a DARIF-projekt országaiBudapesten üléseztek a DARIF-projekt országai
2015. január 29. 11:04

A projekt hazai koordinátora, a Belügyminisztérium adott otthont a DARIF-projekt második nemzetközi munkacsoportülésének, amelyet Budapesten tartottak január 27-28. között. Az Európai Unió Duna Régió Stratégia 11. prioritási területéhez kapcsolódóan 2013 júniusában indult az „A dunai folyami fórum struktúrájának létrehozása” (Setting up the Structure of a Danube River Forum – DARIF) elnevezésű projekt.

A 2014-es feladatok elvégeztettek, az ideiek végrehajtásához minden feltétel adottA 2014-es feladatok elvégeztettek, az ideiek végrehajtásához minden feltétel adott
2015. január 28. 16:27

Január huszonnyolcadikán megtartotta éves értékelő és feladatszabó értekezletét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen megjelent a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a Honvéd Vezérkar főnöke, az országos rendőrfőkapitány, az Állami Számvevőszék, az ügyészség, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Magyar Rendvédelmi Kar, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetője, a társszervek és együttműködő partnerek képviselői.

Névadó ünnepség a katasztrófavédelem székházábanNévadó ünnepség a katasztrófavédelem székházában
2015. január 28. 15:30

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy régi adósságát rótta le, amikor a Mogyoródi úti központi épület földszintjén lévő öt tanács- és tanterem nevet kapott. A katasztrófavédelem három fő szakterületének – polgári védelem, tűzoltóság és iparbiztonság – nagy magyar elődeire, illetve a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjére, Szent Flóriánra emlékezve kaptak nevet a termek.