Hírek


Összemérték tudásukat az ország ellenőreiÖsszemérték tudásukat az ország ellenőrei
2016. szeptember 28. 13:04

Szeptember 26-28. között rendezték meg a veszélyes áruk vasúti szállításának ellenőrzését végző katasztrófavédelmi szakemberek országos szakmai vetélkedőjét. A versenynek egy zalai olajfinomító és a zalaegerszegi vasútállomás adott otthont.

Kínai delegáció látogatott Magyarországra Kínai delegáció látogatott Magyarországra
2016. szeptember 27. 09:35

A Sanghaji Földrengésügyi Hivatal munkatársai kifejezetten azért érkeztek Magyarországra, hogy megismerhessék az ENSZ INSARAG irányelvei szerint minősített HUNOR mentőszervezet tudását és képességeit.

Lezárult az információbiztonsági tudatosító kampány
2016. szeptember 26. 17:33

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – a rendvédelmi szervek közül elsőként – széleskörű információbiztonsági tudatosító kampányt szervezett az állománya részére. A gazdasági és a hatósági főigazgató-helyettesi szervezet felkészítése a megyei iparbiztonsági főfelügyelők, a kirendeltségi felügyelők, valamint az informatikai szakemberek részvételével szeptember 19-től 26-ig tartott.

Ismét megmérettek a tájfutó tűzoltókIsmét megmérettek a tájfutó tűzoltók
2016. szeptember 25. 08:24

Immáron harmadik alkalommal szervezte meg az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók tájfutó versenyét. A szeptember 24-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze a több megyéből érkező tűzoltók.

Megint elromlott a lift a SOTE-nMegint elromlott a lift a SOTE-n
2016. szeptember 25. 08:14

Természetesen nem mindenkinek, csak annak a több mint kétszáz tűzoltónak, aki benevezett az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett országos lépcsőfutó bajnokságra. Az egyéni abszolút kategóriát Pauska Krisztián, a tiszaújvárosi FER Tűzoltóság tűzoltója nyerte 2 perc 29 másodperces időeredménnyel. A párosok abszolút versenyében pedig Pandur Csaba és Molnár Máté, a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói bizonyultak a leggyorsabbnak, 3 perc 6 másodperces eredménnyel.

Együttes erővel a szén-monoxid-mérgezések ellenEgyüttes erővel a szén-monoxid-mérgezések ellen
2016. szeptember 23. 10:36

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége egyeztetést szervezett a szén-monoxid-mérgezések megelőzésével, a levegő-utánpótlás biztosításával, valamint a gáztüzelésű berendezések engedélyezésével kapcsolatos eljárások, feladatok meghatározása érdekében. A megbeszélésen a Kéményjobbítók Országos Szövetsége, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft., a Főldgázelosztói Együttműködés Fórum és a BM OKF Tűzmegelőzési Főosztály képviselői is részt vettek.

Tizenhat csapat, negyvennégy mérkőzés a labdarúgó bajnokságonTizenhat csapat, negyvennégy mérkőzés a labdarúgó bajnokságon
2016. szeptember 23. 09:53

Esőben indulva, de végül szikrázó napsütésben játszották le szeptember 22-én a mérkőzéseket a Belügyminisztérium 2016. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokságán. A rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem csapatai reggel kilenc órától délután négyig rúgták a bőrt az algyői műfüves futballpályán.

Környezetbarát mobilgáttal a gyors árvizek ellenKörnyezetbarát mobilgáttal a gyors árvizek ellen
2016. szeptember 23. 09:00

Lezárult a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósult „Mobilgátas védekezés az árvízzel sújtott területeken” elnevezésű projekt, amelynek szeptember 22-i, budapesti zárókonferenciáján szakemberek mutatták be a program keretén belül beszerzett, vízzel feltölthető mobilgátat.