Hírek


Kisebb, alig érezhető földmozgás volt Keszthely közelébenKisebb, alig érezhető földmozgás volt Keszthely közelében
2014. október 24. 05:34

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint október 23-án a késő esti órákban, 22 óra 14 perckor a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földrengés volt Zala megyében.

Megemlékezés és elismerések a katasztrófavédelemnél Megemlékezés és elismerések a katasztrófavédelemnél
2014. október 22. 16:34

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya is megemlékezett az 1956-os szabadságharc és forradalom 58. évfordulójáról. Az ünnepi rendezvényen többen elismeréseket, ajándéktárgyakat vehettek át, míg másokat soron kívül előléptettek.

Gyakorlat az M6-os autópálya alagútjábanGyakorlat az M6-os autópálya alagútjában
2014. október 22. 11:25

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. szervezésében együttműködési gyakorlatot hajtottak végre az esetleges veszélyhelyzetek elhárításában résztvevő szervezetek az M6-os autópálya C alagútjában, október 21-én késő este. A feltételezés szerint az autópálya egyik alagútjában egy nagy mennyiségű veszélyes anyagot szállító tartálykocsi a vezető rosszulléte miatt az alagút falának hajt, amelynek következtében több gépjármű is összeütközik, a veszélyes anyag pedig szivárogni kezd. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot a gyakorlaton Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Fülep Zoltán tű. ezredes, a tűzoltósági főosztály vezetője képviselte.

Az országban sehol nincs már narancs riasztás
2014. október 22. 07:54

Minden megye valamennyi járásáról visszavonta a narancs riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az elsőfokú riasztás viszont ezeken a helyeken is érvényben maradt.

Budapesten és több dunántúli megyében sincs már narancs riasztás
2014. október 22. 06:09

Budapesten és több dunántúli megyében is megszűnt a narancs riasztás. Az elsőfokú riasztás azonban továbbra is érvényben maradt.

Már nincs narancs riasztás Zala megyében
2014. október 22. 05:17

A széllökés veszélye miatti narancs riasztás megszűnt Zala megyében, az elsőfokú riasztás azonban tovább él.

Csongrád megyében is számítani lehet viharos széllökésekre
2014. október 22. 05:05

Csongrád megye egyes járásaiban is életbe lépett a széllökések veszélye miatti másodfokú (narancs) riasztás.

Két dunántúli megyében megszűnt a narancs riasztás
2014. október 22. 03:32

Győr-Moson-Sopron és Vas megye területén megszűnt a széllökés veszélye miatti másodfokú riasztás. Továbbra is érvényben maradt viszont az elsőfokú riasztás.