Hírek


Kreativitásban  nem volt hiány Kreativitásban nem volt hiány
2014. szeptember 30. 16:14

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által májusban meghirdetett, „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” elnevezésű pályázat díjátadó ünnepségét. A megyei és országos szinten lebonyolított alkotópályázaton 10-18 év közötti fiatalok vehettek részt ötletes munkáikkal, amelyekkel a katasztrófavédelem tűzmegelőzési kommunikációjának lehetséges új megoldásaira tesznek javaslatot.

Rómában a katasztrófavédelem aktuális kérdéseirőlRómában a katasztrófavédelem aktuális kérdéseiről
2014. szeptember 30. 16:10

Az Európai Unió olasz elnökségének szervezésében tartották meg szeptember 29. és 30. között az uniós katasztrófavédelmi főigazgatók 33. ülését Rómában. A rendezvény első napján a világban zajló katasztrófahelyzetek megvitatása mellett a nyugat-balkáni országokkal való szorosabb együttműködésről is szó esett.

Huszonkét tűzoltó lépett ringbe a hétvégénHuszonkét tűzoltó lépett ringbe a hétvégén
2014. szeptember 29. 16:35

Sorozatban harmadik alkalommal rendezték meg idén a Budo Gála névre keresztelt BM Karate Bajnokságot, amelynek a SYMA sportcsarnok adott otthont szeptember 28-án. A rendezvény keretein belül több mint negyven szerv kétszázötven versenyzője lépett a szorítóba, öt kategóriában.

Egyéniben Sárvár, csapatban pedig Bács-Kiskun megye nyert Egyéniben Sárvár, csapatban pedig Bács-Kiskun megye nyert
2014. szeptember 29. 16:35

A tűzvizsgálókhoz hasonlóan a tűzmegelőzési szakterületen dolgozók is második országos vetélkedőjüket tartották, a szeptember huszonkilencediki döntőn kiderült, hogy a legjobb eredményt a sárvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályvezetője, Németh Zoltán százados érte el, a csapatok közül pedig a Bács-Kiskun megyeiek lettek az elsők.

Újabb generáció készül felÚjabb generáció készül fel
2014. szeptember 29. 13:58

A HUNOR Hivatásos Mentőszervezet harmadik generációjának tagjai vesznek részt azon a tanfolyamon, amelynek során szeptember 29. és október 3. között elsajátítják az ENSZ INSARAG ismeretanyagát. Az első két nap az elméleté, a másik hármat terepgyakorlaton töltik az újoncok.

Püspökladányi hivatásos tűzoltók és becsehelyi önkéntesek nyerték az idei bajnokságotPüspökladányi hivatásos tűzoltók és becsehelyi önkéntesek nyerték az idei bajnokságot
2014. szeptember 27. 19:22

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zalaszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen rendezte meg a IV. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság nyolcadik, egyben záró fordulóját szeptember 27-én Zalaszentivánon. Az összesített eredmények alapján a végső elsőséget modern kategóriában a püspökladányi hivatásos tűzoltók, retro férfi és retro női kategóriában pedig a becsehelyi csapatok hódították el.

Sokan voltak méltóak az elismerésreSokan voltak méltóak az elismerésre
2014. szeptember 26. 14:58

Elismerések átadásával, születésnapi köszöntéssel, első tiszti kinevezéssel zárult szeptember huszonhatodikán a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban a megyei katasztrófavédelmi igazgatók értekezlete.

Újabb lépéssel közelebb a biztonság, katasztrófavédelmi őrs SoltonÚjabb lépéssel közelebb a biztonság, katasztrófavédelmi őrs Solton
2014. szeptember 25. 17:26

Az elsők között, hét évvel ezelőtt ebben a városban jött létre egy kihelyezett őrs. Ennek régi épülete sem elhelyezési, sem technikai szempontból nem felelt meg a modern katasztrófavédelmi őrsökkel szemben támasztott követelményeknek, így 2012-ben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság új épületet vásárolt, azt felújította, így mostantól méltó körülmények között, magasabb színvonalon végezheti el feladatait az itt dolgozó állomány.