Kapcsolódó hírek


Utolsó hetébe lép a szúnyoggyérítési programUtolsó hetébe lép a szúnyoggyérítési program
2014. augusztus 15. 14:56

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által irányított szúnyoggyérítési program június 23-án kezdődött és augusztus 19-én fejeződik be. A rendkívül csapadékos nyár miatt a csípőszúnyogok az ország számos területén az egész szezonban jelentős számban voltak jelen. Ennek következtében a légi kémiai kezelésre tervezett 450 ezer, a földi kémiai gyérítésre számolt 350 ezer és a biológiai módszerrel való gyérítésre előirányozott 20 ezer hektáros kvóta teljes egészét felhasználják az elkövetkező hétig.

Hatodik hetébe lép a szúnyoggyérítésHatodik hetébe lép a szúnyoggyérítés
2014. július 25. 12:47

Július huszonnyolcadika és augusztus harmadika között majdnem hatvanezer hektáron zajlik majd a vérszívók kezelése.

Ötödik hetébe lép a szúnyoggyérítés
2014. július 17. 15:45

Július huszonegyedike és huszonhetedike között majdnem kilencvennyolcezer hektáron zajlik majd a vérszívók kezelése.

Nagyobb területen irtják a szúnyogokatNagyobb területen irtják a szúnyogokat
2014. július 14. 12:39

A pénteken közzétett tervhez képest nagyobb területen zajlik szúnyoggyérítés a héten a központi program keretén belül. A módosulás részben az időjárásnak tudható be, de a repülési engedélyek megadása is befolyásolja a heti munkát. A mai naptól vasárnapig összesen több mint 130 ezer hektáron kezelik a kellemetlen rovarokat.

Jövő héten is irtják a szúnyogokat
2014. július 11. 17:50

A július 14-vel kezdődő héten tovább folytatódik a központi szúnyoggyérítési program. Hétfőtől vasárnapig összesen több mint 118 ezer 600 hektáron kezelik a kellemetlen rovarokat.

Harmadik hetébe lép a szúnyogirtás
2014. július 04. 13:42

A július hetedikével kezdődő héten tovább folytatódik a központi szúnyoggyérítési program. Hétfőtől vasárnapig összesen közel hetvenkét és félezer hektáron kezelik a kellemetlen rovarokat.

Szúnyoggyérítési bemutatót tartott a katasztrófavédelemSzúnyoggyérítési bemutatót tartott a katasztrófavédelem
2014. június 28. 17:42

Hétfőn kezdődött a központi szúnyoggyérítés, amit a tavalyihoz hasonlóan idén is a katasztrófavédelem irányít. Az első héten mintegy 120 ezer hektár kezelése történik meg. A gyérítés párhuzamosan zajlik földön, vízen és levegőben is, az alkalmazott eszközöket június huszonnyolcadikán a Farkashegyi Repülőtéren mutatta be a katasztrófavédelem és a kivitelezéssel megbízott konzorcium.

Több mint százharminckétezer hektáron irtanak a jövő hétenTöbb mint százharminckétezer hektáron irtanak a jövő héten
2014. június 27. 13:47

A központi szúnyoggyérítés második hetében légi kémiai kezeléssel 84634, földi kémiai technológiával pedig 37729 hektárnyi területen avatkoznak be a szakemberek, biológiai gyérítés pedig közel tízezer hektáron lesz. A munka első hetében a kedvezőtlen időjárás némiképp akadályozta a munkát, volt, hogy az erős szél miatt a gépek nem tudtak felszállni.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
2014. június 27. 10:17

A katasztrófavédelem irányításával a héten megkezdődött a központi szúnyoggyérítés. A gyérítéshez alkalmazott eszközök, vegyszerek és technológiák bemutatására a katasztrófavédelem sajtónyilvános bemutatót tart.

Hétfőn kezdődik a szúnyoggyérítés
2014. június 20. 13:34

A katasztrófavédelem koordinációja mellett zajló munkálatok első hetén összesen 117 ezer hektárnyi területen gyérítik a vérszívókat.

Akár hétfőn indulhat a szúnyoggyérítésAkár hétfőn indulhat a szúnyoggyérítés
2014. június 19. 12:42

Ahogy az a múlt pénteki kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott: a kormány átvállalta az önkormányzatoktól a szúnyoggyérítési feladatokat, amelyek szervezését a hivatásos katasztrófavédelemre bízta. Az ehhez szükséges közbeszerzési eljárások lezajlottak, a szerződéseket megkötötték, ha az időjárás engedi, akár hétfőn megkezdődhet a gyérítés Budapesten és még hétszáz településen.

Központi szervezéssel a szúnyogok ellenKözponti szervezéssel a szúnyogok ellen
2014. június 13. 16:22

A tavalyi évhez hasonlóan idén is központilag zajlik a szúnyoggyérítés. A 2013 júniusi árvíz után keletkezett szúnyoginváziót a katasztrófavédelem kezelte, a szúnyoggyérítés hatékonyságára tekintettel a kormány a héten úgy döntött, hogy idén is a tavalyi eljárásrend szerint történjen a szúnyogártalom kezelése.