Kapcsolódó hírek


A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben dolgoznak a héten  A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben dolgoznak a héten
2019. május 20. 10:34

Változatlanul csapadékos az időjárás, ami az elmúlt napok napsütésével párosulva optimális körülményeket biztosít a szúnyogok fejlődéséhez. A Szigetköz elárasztása miatt a területen megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása, ezért itt koncentrált kezelésekre van szükség. A lárvák számát a Duna alsó szakaszán, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is csökkentik a héten.

A Szigetközben, Komáromnál és a Körösöknél irtják a szúnyoglárvákat
2019. május 13. 14:57

Ezen a héten is csökkentik a szúnyoglárvák számát. A szakemberek eddig összesen 3600 hektárnyi vízfelületre juttatták ki azt a biológiai készítményt, amely a szúnyoglárvákat elpusztítja. A Balaton, a Duna déli szakasza, a Körösök, a Tisza-tó, a Fertő-tó, a Csepel-sziget és Sopron környéke után ezen a héten a Szigetközben, Komárom környékén, illetve a Körösöknél lépnek fel a lárvák ellen, összesen több mint 1200 hektáron.

Folytatódik a szúnyoglárvák gyérítéseFolytatódik a szúnyoglárvák gyérítése
2019. május 06. 14:40

Az elmúlt héten a Balaton térségében, a Körösök mentén, valamint a Duna alsó szakaszán csökkentették a számukat biológiai eljárással. A múlt heti sikeres védekezést ezen a héten a Tisza-tónál, a Fertő-tónál, Sopron környékén és a Csepel-szigeten folytatják.

Kezdődik a központi szúnyoggyérítés   Kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2019. április 29. 15:51

A héten kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít. Első lépésként a biológiai eljárással lépnek fel a szúnyoglárvák ellen.