Tegnap történt


Halálos baleset történt az M0-on Fótnál

2018. május 18. 09:09

Álló teherautóba rohant egy kamion, halálra gázolva ezzel a teherkocsi mögött álló embert. A baleset miatt torlódás alakult ki a körgyűrű fóti lehajtójánál. Gázolt a vonat is, a fővárosból Nyíregyházára tartó járat Hatvanban ütött el egy embert. Súlyos baleset történt az M6-oson Ercsinél, két autó karambolozott, ketten súlyosan megsérültek, egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Tegnap összesen 126 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 30 tűzesetet és a 63 műszaki mentést összesen 149 hivatásos, 9 önkormányzati és 6 létesítményi tűzoltóság, valamint 7 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 33 téves jelzés is érkezett az ügyeletekre.
 
Álló teherautóba csapódott egy kamion az M0-ás autóút fóti lehajtójánál, az M2-es autóút felé vezető oldalon. A csütörtökön kora délutáni balesetben a teherautó mögött álló ember azonnal életét vesztette. A helyszín biztosításában részt vettek a főváros hivatásos tűzoltói is. A fóti lehajtó után az M2-es autóút felé vezető oldalon torlódtak a járművek.
 
Halálra gázolt egy embert a Budapestről Nyíregyházára tartó vonat Hatvanban, a Horváth Mihály úti vasúti átjáróban. A hatvani hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt. A vonaton utazó mintegy százhúsz utas közül senki nem sérült meg.
 
Két személykocsi rohant egymásba csütörtökön délután az M6-os autópálya 44-es kilométerénél, Ercsi közelében. Az ütközés következtében két ember súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.
 
Közlekedési baleset történt csütörtök délután Abádszalókon, az István király utcában. Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és két személykocsi karambolozott. A buszon utazók közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők a helyszínen ellátták. Az egyik autó utasa súlyosan megsérült, őt a tiszafüredi hivatásos, valamint az abádszalóki és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból. A súlyos sérültért mentőhelikopter érkezett.
 
Két autó karambolozott tegnap délelőtt Hódmezővásárhely közelében, a 4415-ös út 9-es kilométerénél. A balesetben egy ember súlyosan, három pedig könnyebben megsérült. A hódmezővásárhelyi tűzoltók teljes útlezárás mellett áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.
 
Mikrobusz és két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön reggel Székesfehérváron, a Kisteleki utca és a Budai út kereszteződésénél. A balesetet látta egy autójával arra haladó szabadnapos székesfehérvári tűzoltó, aki azonnal megállt, a sérültekhez sietett és telefonon értesítette a szolgálatban lévő kollégáit. Az egyik autó vezetője nem tudott kiszállni járművéből, a szabadnapos tűzoltó kisegítette a könnyebben sérült nőt a kocsiból. A mikrobuszban nyolcvan ültek, közülük a mentők két sérültet szállítottak kórházba. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, az útburkolatról pedig eltávolították a törmeléket.
 
Két személyautó ütközött Dombóváron a III. utcában csütörtök hajnalban. A balesetben egy ember súlyos, egy könnyű sérüléseket szenvedett. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket.
 
Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi csütörtökön reggel Sülysáp és Úri település között. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki a roncsba szorult. A sülysápi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították az autóból, átadták a mentőknek, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A mentők a sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
 
Egymásba rohant két személykocsi tegnap az esti órákban a 41-es főút 26-os kilométernél, Baktalórántháza közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították. Személyi sérülés nem történt.
 
Összeütközött két autó tegnap Zuglóban, a Vezér utca és a Bonyhádi út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Nem sérült meg senki.
 
Egy kisteherautó villanyoszlopnak ütközött, amelynek következtében az oszlop a gépjárműre dőlt Kecskeméten, az Ipar utcában tegnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd daru segítségével leemelték az oszlopot a járműről. Az eset során személyi sérülés nem történt.
 
Tegnap reggel Pécsett, a Kemény Zsigmond utcában árokba csúszott egy mozgássérültet szállító autó. A pécsi hivatásos tűzoltók kiemelték a kocsiból és biztonságba helyezték, majd kézi erővel kihúzták az árokba csúszott járművet. Személyi sérülés nem történt.
 
Úttestre dőlt egy nagy méretű nyárfa az esti órákban Vállajon, a Dózsa György utcában. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.
 
Tegnap délelőtt Zalalövő közelében megdőlt az út felé egy hét-nyolc méter magas akác, a fa a közút forgalmát is veszélyeztette. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolták a növényt. Az eset kapcsán nem sérült meg senki.
 
Pénteken hajnalban tűz keletkezett Mosonszolnokon egy Kossuth Lajos utcai családi házban. A tűzesethez a mosonmagyaróvári, a lébényi és a csornai hivatásos tűzoltók mellett a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűz a családi ház hátsó részében keletkezett és átterjedt a tető egy részére is. A tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az épületből két korábban felrobbant gázpalack maradványait és egy ép gázpalackot is kivittek, utóbbit nem érte hőhatás. A tűzeset során nem sérült meg senki, a ház lakhatatlanná vált, az ott lakó család rokonokhoz költözött.
 
Csütörtökön délután Debrecenben, a Harsteinkert utcában egy harminc négyzetméteres melléképület lángolt teljes terjedelmében. A debreceni hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, közben az épületből két kutyát sikerült kimenteniük, azonban öt jószág elpusztult a tűzben.
 
Elektromos vezetékek gyulladtak meg egy kapcsolószekrényben tegnap délután Baktalórántházán, a Mankó utca egyik családi házánál, ahol a tulajdonosnak sikerült megfékeznie a lángokat. A város hivatásos tűzoltói eltávolították az izzó, parázsló részeket, átvizsgálták az épületet és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
 
Tűzifa kapott lángra Várdombon egy családi ház udvarán csütörtök délután. A lángok a szomszédos melléképületre is átterjedtek. A tűzben senki nem sérült meg, a lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg.
 
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett tegnap hajnalban egy személygépkocsi Budapest negyedik kerületében, a Dugonics utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.
 
Kigyulladt egy benzin üzemű személygépkocsi motortere csütörtökön délután Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca és az Erdősor kereszteződésében. A tüzet egy kézi tűzoltó készülékkel eloltották. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók visszahűtötték a felhevült motorteret és áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.
 
Kaposhomok-Telekhegyen fa és egyéb hulladékot égettek, ám a hirtelen feltámadt szél miatt a tűz továbbterjedt. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a félhektáros terület bérlője és a szomszédok már megkezdték az oltást kéziszerszámokkal, végül a lángokat vízzel és szikracsapókkal sikerült megfékezni. 
 
Tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében csütörtökön kétszázhatvanhárom felügyeleti ellenőrzést tartottak, ezek során százkilencvenkét szabálytalanságot találtak a szakemberek. Az ellenőrök öt hatósági felhívást és öt kötelezést adtak ki, valamint három bírságot szabtak ki.
 
A polgári védelmi tevékenység során tegnap összesen hatvanhat ellenőrzést végeztek, kötelezést nem adtak ki.
 
A katasztrófavédelem iparbiztonsági szakemberei tegnap tíz üzemazonosítást hajtottak végre, egy veszélyes ipari üzemben a biztonsági dokumentációt vizsgálták, ezek az ellenőrzések nem tártak fel szabálytalanságot. Két üzemben hatósági ellenőrzés zajlott, három szabálytalanságra derült fény. A szakemberek lefolytattak egy supervisori ellenőrzést is, ott három szabálytalanságra bukkantak.
 
Tegnap közúton százkilencven járművet ellenőriztek, negyvenöt tartozott az ADR (veszélyes áruk közúti szállításának szabálya) hatálya alá, a szakemberek két szabálytalanságot tártak fel. ADR-telephelyi ellenőrzést tizenegy helyen tartottak, egy szabálytalanságra derült fény. Tegnap négyszáztizennégy vasúti járművet vontak kontroll alá, közülük kétszáz tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabálya) hatálya alá, az ellenőrök két szabálytalanságot találtak. RID-telephelyi ellenőrzés három helyen volt, egy szabálytalanságra bukkantak a szakemberek. A katasztrófavédelem csütörtökön négy vízi járművet ellenőrzött, kettő az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá tartozott, szabálytalanságra nem derült fény. Tegnap egy légi járművet ellenőriztek a szakemberek, az is az ICAO-TI (légi veszélyesáru-szállítás szabályai) hatálya alá tartozott, szabálytalanságot nem találtak.