Kéményseprő hírek


 
Betanított kéményseprők képzése indult Pécelen
2017. január 09. 13:42
Betanított kéményseprők képzése indult Pécelen A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Kéményseprőipari Szakcsoportjának közös szervezésében január kilencedikén immár második alkalommal indult el az a tanfolyam, amely a szakképzettség nélküli jelentkezőkből betanított kéményseprőmunkásokat képez. A képzés az oktatási központ Péceli bázisán zajlik.
A katasztrófavédelem a szakképzett kéményseprők utánpótlása érdekében egymásra épülő képzéseket tart, a szakképzettséggel nem rendelkezők számára most már másodszor nyitva meg a lehetőségét annak, hogy betanított kéményseprővé váljanak.
 
A hallgatók harminchat órás elméleti felkészülés után azonnal megkezdik hathónapos szakmai gyakorlatukat, amely idő alatt a jelenlegi szakmunkások és mesterek segédjeként látnak el szakképesítést nem igénylő irodai és terepfeladatokat. Gyakorlati idejük alatt testközelből szerezhetnek tapasztalatot a kéményseprők munkájáról, a szakmai kihívásokról, a rájuk váró feladatokról.
 
Azok, akik hosszú távra tervezik karrierjüket ezen a pályán, a későbbiekben továbbtanulva szakmunkás bizonyítványt is szerezhetnek. A most indított tanfolyamon résztvevő tizenkilenc hallgató csaknem fele Nógrád megyéből érkezett, a többiek pedig az ország más-más területeiről.
 
 
Fotó: Kissné Papp Tímea - BM OKF GEK

Kapcsolódó képek:
Betanított kéményseprők képzése indult Pécelen Betanított kéményseprők képzése indult Pécelen