Kéményseprő hírek


 
Harmincnégy kéményseprőszakmunkás-jelölt az iskolapadban
2017. április 26. 12:19
Harmincnégy kéményseprőszakmunkás-jelölt az iskolapadban A katasztrófavédelem újabb nyolcszáz órás OKJ-s kéményseprő-szakmunkás tanfolyamot indított április 24-én. A képzésen azok a civilek, illetve korábban más szakmában dolgozók vesznek részt, akik már hónapokkal ezelőtt úgy döntöttek, hogy kitanulják a kéményseprés fortélyait.
A tanulmányaikat most kezdő szakmunkásjelöltek az egészségügyi alkalmassági vizsgálatok, valamint egy rövid elméleti tananyag sikeres elsajátítása után már hónapok óta betanított munkásként figyelik és tanulják a szakma fogásait. A megyei ellátási csoportok vezetőinek ajánlásával harmincnégyen ismét iskolapadba ültek, hogy eleget tegyenek az Országos Képzési Jegyzék szerinti kéményseprő-szakképesítés elméleti és gyakorlati feltételeinek. A hallgatók az ország tizennégy megyéjét képviselik, a legtöbben Nógrád, Csongrád és Pest megyéből érkeztek.
 
BM OKF Gazdasági Ellátó Központ és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Kéményseprőipari Szakcsoportja folyamatosan, több szinten szervezi a képzéseket, így hónapról hónapra növeli a megfelelő tudással rendelkező kéményseprő-szakemberek számát.
 
A jelöltek a képzés időtartama alatt is a katasztrófavédelem munkavállalói, akik tanulmányi szerződés mellett nappali munkarendben tanulnak: június végéig az elméleti tananyaggal foglalkoznak, majd további három hónapig saját megyéjükben a gyakorlatban hasznosítják a megszerzett ismereteket. A sikeres vizsgák után, várhatóan szeptember legvégén, október elején vehetik át a szakmunkás-bizonyítványt ünnepélyes keretek között.
Fotó: Boros András - BM KOK

Kapcsolódó képek:
Harmincnégy kéményseprőszakmunkás-jelölt az iskolapadban