Kéményseprő hírek


 
További négy településen dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői
2018. június 01. 08:36
További négy településen dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői Június elsejétől négy dél-alföldi településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. A Bács-Kiskun megyei Bácsalmás, Kéleshalom, Rém és Tompa lakosai ezentúl a katasztrófavédelem kéményseprőjével egyeztetnek időpontot otthonuk égéstermék-elvezetőinek időszakos felülvizsgálata és tisztítása érdekében. A változást ez alkalommal is a szolgáltatói szerződések lejárta indokolja.
A Bácsalmási járás központjának, a Jánoshalmai járásban fekvő két kisközség, Kéleshalom és Rém, továbbá a Kiskunhalasi járás második legnagyobb városának csatlakozásával a megye százöt településén ellenőrzik a katasztrófavédelem szakemberei a magánszemélyek ingatlanához tartozó égéstermék-elvezetőket, természetesen ingyenesen. A változás csaknem háromezer-ötszáz háztartást és ötezer-kétszáz kéményt érint. Ezzel a katasztrófavédelem által országszerte ellátott települések száma 2590, a magányszemélyek ingatlanához tartozó évente ellenőrizendő égéstermék-elvezetők száma pedig kicsivel több, mint két és félmillió.
 
2018 januárja óta a családi házakban – egylakásos ingatlanokban – élő magányszemélyek az ország minden településén a nekik leginkább megfelelő időpontra egyeztethetik a kéményseprővel otthonuk égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát és tisztítását. Bácsalmás, Kéleshalom, Rém, és Tompa lakosai interneten, telefonon, levélben, vagy a Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 15. szám alatt működő ügyfélszolgálaton személyesen jelezhetik igényüket a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete felé. Az igénybejelentés után a szakemberek közvetlenül is felveszik az ügyfelekkel a kapcsolatot, a pontos egyeztetés és a jó munkaszervezés érdekében. A gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőberendezésekhez kapcsolódó kémények esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente ajánlott elvégeztetni a kémények felülvizsgálatát, amely tevékenység a magányszemélyek részére ingyenes.
 
Bácsalmás és Tompa társasházban élő lakosait csak jövőre, 2019 első félévében keresik fel a katasztrófavédelem kéményseprői. A gazdálkodó szervezetek székhelyeként bejegyzett ingatlanok tulajdonosait nem érinti a változás, ők továbbra is a megyében bejegyzett kéményseprőipari szolgáltatók egyikétől kötelesek megrendelni az ellenőrzést, amely számukra díjköteles.
 
További részletekért keressék fel a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének honlapját, amelynek tájékoztató oldalain és online ügyfélszolgálatán keresztül minden kérdésükre választ találnak: www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu
 
 
 

Kapcsolódó képek:
További négy településen dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői