Kéményseprő hírek


 
Folytatódik a kéményseprő szakmunkások képzése
2018. október 16. 12:11
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli tanintézetében október 15-én újabb osztály szakképzése kezdődött meg. A nyolcszáz órás kurzuson ez alkalommal huszonhét kéményseprő vesz részt.
Az idei évben másodszor, a kéményseprőipari szervezet működése óta pedig már a hatodik alkalommal kezdődött el betanított kéményseprők szakmunkásképzése. Az országos képzési jegyzék (OKJ) előírásainak mindenben megfelelő elméleti és gyakorlati órák ez alkalommal is bentlakásos rendszerben, nappali munkarendben folynak a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében és kéményseprő tanműhelyében.
 
A szakmunkásjelöltek az ország tizenkét megyéjéből érkeztek, hogy tanulmányaik során megszerezzék a kéményellenőrzések önálló elvégzéséhez szükséges speciális szakmai ismereteket, és a felkészültségüket tanúsító képesítést. Vizsgázni várhatóan jövő március végén fognak.
 
A katasztrófavédelem továbbra is ösztönzi és támogatja, hogy egyre többen válasszák a kéményseprő szakmát, továbbá nagy hangsúlyt fektet az állományában dolgozók felkészültségére. Ehhez a folyamatos képzések és továbbképzések mellett jó munkakörülményeket, minőségi műszereket és munkaeszközöket biztosít dolgozóinak.