Kéményseprő hírek


 
Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület
2018. október 31. 14:54
Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület Alsóregmec, Felsőberecki, Füzér, Háromhuta, Mikóháza, Tolcsva, Vámosújfalu és Vilyvitány tartozik november elsejétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területéhez. A szétszórtan fekvő nyolc községben a szolgáltatói szerződések lejárta miatt ellenőrzik mostantól a katasztrófavédelem szakemberei az égéstermék-elvezetőket minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerötszáz háztartást és kétezer-nyolcszáz kéményt érint. A szervezet ellátási körébe immár összesen kétezer-hatszázegy település tartozik.
A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve két éve folyamatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, ahol a szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése lejár. A feladatot eddig ellátó piaci szolgáltatók ettől kezdve kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végeznek kéményseprőipari tevékenységet.
 
Novembertől Borsod-Abaúj-Zemplén megye településeinek hetven százalékában, a megye 358 településéből 248-ban a katasztrófavédelem kéményseprőmesterei és szakmunkásai végzik az égéstermék-elvezetők időszakos tűzbiztonsági felülvizsgálatát és tisztítását.
 
A Sátoraljaújhelyi járásában fekvő hat település – Alsóregmec, Felsőberecki, Füzér, Mikóháza, Vámosújfalu, Vilyvitány – és a Sárospataki járáshoz tartozó Háromhuta és Tolcsva lakosai maguk kezdeményezhetik, mikor keresse fel őket a kéményseprő. Attól függően, hogy szilárd tüzelésű vagy gázüzemű berendezést használnak, évente vagy kétévente szükséges a felülvizsgálat, az állampolgárok a www.kemenysepres.hu honlapon online, telefonon, levélben, vagy a Miskolc, Tárkányi Béla utca 15. szám alatt működő személyes ügyfélszolgálaton keresztül egyeztethetik a kéményseprésre számukra alkalmas időpontot.
 

Kapcsolódó képek:
Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület