Országos szakmai versenyek


 

November 3-án és 4-én Baján tartják meg a VIII. Országos Tűzoltó Szakmai és a IV. Országos Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok Szakmai Vetélkedőjének döntőjét. Az országos döntő versenyszabályzatát a részletes forgatókönyvvel és a gyakorlati feladatsorral együtt a BM OKF Tűzoltósági és a Polgári Védelmi Főfelügyelősége állította össze.

A két rokon szakterület országos megmérettetésének célja a szakmai tudás gyarapítása, a mindennapi munkában, a beavatkozások során használt technikai ismeretek, gyakorlati fogások mind teljesebb elsajátítása. Az országrészi selejtezők szeptember végén fejeződtek be, azokat négy helyszínen tartották: Szolnokon, Zalaegerszegen, Szegeden és Tatabányán. A versenyeken összesen 21 hivatásos és 19 önkéntes tűzoltó csapat, valamint 18 veszélyhelyzeti felderítő csapat vett részt. A megmérettetések kiemelt célja az országos döntőn való indulási jog megszerzése volt. A novemberi rendezvénysorozat fővédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Az országos döntőn nagy hangsúlyt kapnak a gyakorlati feladatok, azon belül pedig az, hogy a kiszabott feladatsort – az alapvető munkavédelmi, balesetvédelmi, szakmai előírások betartása mellett – ki mennyi idő alatt képes végrehajtani.

A szakterületén első helyezett két (VFCS és tűzoltó) csapat két éven át birtokolja a győztesnek járó vándorserleget, és a lehetőségek függvényében nemzetközi szakmai rendezvényeken vehet részt.

Letölthető dokumentumok:

A verseny helyszíne

Ifjúsági Szálló és Kemping, Baja, Petőfi sziget. 5