BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Az odafigyelés mellett két érzékelő is segíthet a fűtési szezonban
2018. október 17. 13:10

Ma már a hazai háztartások nagyobb részében van szén-monoxid-érzékelő, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a helyeken kevesebben sérülnek meg. Ahhoz, hogy a lakástüzek esetében is csökkenteni lehessen a sérülések számát, minél több otthonban lenne célszerű füstérzékelőt elhelyezni, hiszen egy időben jelző készülék emberéleteket és anyagi javakat menthet meg.

Folytatódik a kéményseprő szakmunkások képzése
2018. október 16. 12:11

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli tanintézetében október 15-én újabb osztály szakképzése kezdődött meg. A nyolcszáz órás kurzuson ez alkalommal huszonhét kéményseprő vesz részt.

Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület
2018. október 13. 10:14

Csütörtökön a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartotta meg idei utolsó ülését a grémium. Ezen az eddig elvégzett munkát összegezték, majd megvitatták az állományt érintő, jelenleg aktuális témákat.

A katasztrófavédelem tisztjelölt hallgatói a legkiválóbbak között
2018. október 13. 07:52

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) huszonkét legkiválóbb hallgatója között a Katasztrófavédelmi Intézet (KVI) négy hallgatója is részesül az idei tanévben nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. Az elismerésről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az intézmény Orczy úti kollégiumában.

Hazaérkezett a magyar mentőcsapat
2018. október 12. 18:27

Október hetedikén indultak útnak, és tizenkettedikén értek haza a HUNOR hivatásos mentőszervezet tagjai Szerbiából, a SRBIJA 2018 elnevezésű katasztrófakövetkezmény-kezelési törzsvezetési és terepgyakorlatról. A negyvenkét tagú magyar csapat kinti teljesítményét a gyakorlat ítészei kiválóra értékelték.

A negyedik napon is bizonyította felkészültségét a HUNOR
2018. október 12. 07:39

Csütörtökön délelőtt megkapta utolsó feladatát a HUNOR mentőszervezet a szerbiai Mladenovácban október 7-12. között megtartott NATO katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlaton.

A kritikus infrastruktúrák biztonsági kihívásai és a lehetséges válaszok
2018. október 11. 17:37

Ezzel a címmel tartott konferenciát október tizenegyedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen a létfontosságú rendszerek és létesítmények üzemeltetői, a digitális szolgáltatást nyújtók, az információbiztonsági hatóságok, valamint a partner szervezetek képviselői vettek részt.

Földrengés sérültjeit mentette a HUNOR a harmadik napon
2018. október 11. 07:43

A HUNOR mentőszervezet negyvenkét tagja szerda kora délután kapta meg következő feladatát a Szerbiában október 7-12. között zajló NATO katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlaton: az Arandelovac település közelében fekvő samotgyár területén egy földrengés következtében romosodott csarnoképületből kellett kimenteniük a bent rekedt sérülteket.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet