BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
„Miénk a feladat és nagy a felelősség…”
2017. június 28. 16:37

Így fogalmazott a tűzoltó szakképzésben végzettek ünnepélyes kibocsátóján a hallgatói válaszbeszédet tartó tűzoltó őrmester június 28-án, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A most esküt tett hetvenöt tiszthelyettessel együtt már nagyjából ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe.

Együttműködési megállapodást kötött a BM OKF és a Testnevelési Egyetem
2017. június 27. 16:50

A sportszakmai kapcsolatok hosszútávú erősítése és fejlesztése érdekében, a Nemzeti Sportstratégia célkitűzéseivel összhangban együttműködési megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Testnevelési Egyetem.

Tizenkét új tiszt a katasztrófavédelem állományában
2017. június 27. 12:00

Június huszonhetedikén tizenketten vehették át elsőtiszti kinevezésüket, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén számosan kerek születésnapjuk miatt kaptak ajándéktárgyat, rajtuk kívül többen – köztük a mentőszolgálat öt tagja – elismerő oklevelet vehettek át a HUNOR újraminősítésében végzett munkájukért.

Továbbképzést tartott az erdőtűzoltási operatív csoport
2017. június 27. 07:50

A nyári szabadtéri tüzek kezelésére felkészülés jegyében tartott továbbképzést június 26-án az erdőtűzoltási operatív csoport. A speciális szaktudású tűzoltókból álló csoport tavaly alakult meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége szervezésében. A mostani képzésen az erdő-, a vegetáció- és a szabadtéri tüzek felszámolásában nagy tapasztalattal rendelkező tűzoltók vettek részt az ország öt megyéjéből, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságról. A rendezvény apropóját az adta, hogy az idei nyár az elmúlt évek átlagánál várhatóan melegebb lesz, kevesebb csapadékkal.

Ötödik hete tart a szúnyoggyérítés
2017. június 26. 13:18

A központi szúnyoggyérítési programban eddig 263 ezer hektárt kezeltek a szakemberek, ezek során 566 településen léptek fel a vérszívók ellen. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron permeteznek majd, ez 290 települést érint.

Múzeumok Éjszakája a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában
2017. június 26. 13:17

A nagy hőség ellenére is több százan látogattak el szombaton az éjfélig tartó izgalmas, érdekes programokra.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján
2017. június 23. 11:08

A hagyományoknak megfelelően a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma az idén is részt vesz a Múzeumok Éjszakája programsorozatban. Nemcsak Budapesten, hanem vidéken is, például Szolnokon szerveznek változatos programokat a kiállítóhelyek.

A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát
2017. június 22. 16:08

Másodszor rendezték meg Nógrád megyében, a Karancs-hegy és a Medves-fennsík völgyében fekvő Salgótarjánban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának keretében a kispályás labdarúgótornát. A június 21-22. között megtartott verseny a szabolcsi csapat győzelmét hozta.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet