BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Felavatták Zala megye harmadik katasztrófavédelmi őrsét
2018. november 14. 15:39

Ünnepélyes keretek között adták át Letenyén november tizennegyedikén az ország negyvenhatodik, Zala megye harmadik katasztrófavédelmi őrsét. Az egység munkába állásával a megyében tovább csökkent a hivatásos egységek vonulási ideje és még nagyobb biztonságban érezheti magát a térségben élő több mint tizenhatezer ember.

Lezuhant egy repülőgép Gyula és Békéscsaba között
2018. november 14. 15:22

Mindez természetesen csak egy gyakorlat során történt meg. A feltételezett szituáció szerint ötvenhét emberrel a fedélzetén lezuhant Békéscsabán egy ATR 72 típusú repülőgép. A bajba jutott légi jármű utasainak felkutatására és mentésére a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség és a mentőszolgálat egységei indultak.

Az ötödik önállóan beavatkozó önkéntes egyesület kezdte meg működését
2018. november 12. 16:24

November elsejétől egy újabb csapat, a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is hivatásos tűzoltók közreműködése nélkül, önállóan avatkozhat be. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkéntesei öt település körülbelül tizenháromezer lakójának biztonságát erősítik.

Látogatás a nemzetközi segítségnyújtás koordinációs központjaiban
2018. november 10. 07:57

A NATO Euroatlanti Katasztrófareagálási Koordinációs Központjában (NATO EADRCC) és az Európai Unió Veszélyhelyzet-kezelési Koordinációs Központjában (EU ERCC) tett látogatást november 8-án dr. Hesz József tűzoltó ezredes, a BM OKF Központi Főügyeleti Főosztály vezetője és Hozbor Zoltán tűzoltó százados, főügyeletes.

Vizsgáztak az ellenőrök
2018. november 09. 07:52

Immár tizenegyedik alkalommal szerveztek olyan képzést, amelyen a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésére készítették fel a katasztrófavédelem szakembereit. A négynapos kurzust Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartották meg, annak végeztével huszonkét hallgató tett sikeres vizsgát. Az írásbeli és szóbeli megméretés a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon zajlott.

Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
2018. november 09. 07:11

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

Szabadkán találkozott a magyar és a szerb főigazgató
2018. november 08. 16:13

November nyolcadikán a szerbiai Szabadkán tartották a soron következő magyar-szerb kétoldalú katasztrófavédelmi főigazgatói találkozót. A tárgyaláson mindkét ország szakmai vezetője beszámolt a legutolsó ülés óta végbement változásokról és szó esett a tervekről is.

Képzéssel a naprakész tudásért
2018. november 07. 14:50

Második féléves továbbképzését tartotta Balatonföldváron az országos tűzoltósági főfelügyelőség. A két nap alatt a katasztrófavédelmi igazgatóságok tűzoltósági felügyelői áttekintették a tűzoltósági szakterület aktuális feladatait.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet