BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Tovább bővült a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző szakemberek köre
2019. április 18. 20:27

Tizedik alkalommal tartottak képzést a vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A négynapos képzés végén huszonhét hallgató tett sikeres vizsgát.

Idén is Országos Tudományos Diákköri Konferencia
2019. április 18. 15:02

Az Óbudai Egyetemen rendezték meg április 16-18. között az Országos Tudományos Diákköri Konferencia had- és rendészettudományi szekcióját. A rendezvényen összesen százhatvannégy hallgató mérte össze tudását, köztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének diákjai is.

Vízsugarak viadala a Vértesben
2019. április 18. 13:40

Gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Verseny résztvevői április 18-án a Fejér megyei Csókakőn. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. A versenyen idén is a Hajdú-Bihar megyei csapat diadalmaskodott, így a püspökladányi hivatásos tűzoltók megvédték tavalyi bajnoki címüket.

Pernyesiló tetejéről, üzemcsarnokról és óriáskerékről is mentett a HUNOR
2019. április 17. 12:17

Április harmadik hetében ismét kötéltechnikai továbbképzésen vettek részt a HUNOR mentőszervezet tagjai. Hétfőn Pécsett, a Pannon Hőerőműben, kedden Mohácson egy csarnok épületén, szerdán pedig a fővárosban, a Budapest Eye-on tréningeztek.

Közérthetően a tűzvédelemről
2019. április 16. 15:05

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzési kampányának egyik fontos elemeként szociális koordinátoroknak tartott szakmai napot április tizenhatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az ország minden részéről érkezett, a leginkább rászoruló állampolgárokkal kapcsolatot tartó szakemberek a lakástüzek megelőzéséről kaptak ismereteket.

Magyar siker a romániai gyakorlaton
2019. április 15. 13:56

Sikeresen szerepelt a HUNOR hivatásos mentőszervezet a Romániában április 1-15. között megrendezett, Vigorous Warrior 2019 elnevezésű NATO-gyakorlaton. A magyar mentőcsapat 8. és 13-a között nehéz városi kutató mentő kategóriával vett részt a tréningen.

Önkéntes tűzoltóságokról nemzetközi szinten
2019. április 15. 11:49

Az önkéntes tűzoltóságok európai helyzetével kapcsolatban szervezett szakmai fórumot a holland IFV, azaz a Fizikai Biztonság Intézet. Az intézet egyebek között a katasztrófahelyzetekben történő segítségnyújtással vagy a polgári krízishelyzetekkel foglalkozik, a fórum az első lépcsőt jelentette egy olyan tanulmány elkészítéséhez, amely az önkéntes tűzoltóságok európai helyzetét méri fel.

Háromnapos veszélyesáru-szállítási ellenőrzési akció volt az ország közútjain
2019. április 15. 09:29

A korábbi évekhez hasonlóan idén tavasszal is országos közúti (ADR) ellenőrzési akciót tartott a katasztrófavédelem a társszervek területi és helyi szerveinek részvételével. A DISASTER 2019 ADR I. elnevezésű háromnapos ellenőrzéssorozatra április 9. és 11. között került sor.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet