BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Tűzmegelőzés európai szinten is
2018. szeptember 18. 14:11

Az elmúlt héten Brüsszelben ülésezett az Európai Tűzvédelmi Információcsere Platform (FIEP) lakosságtájékoztatási munkacsoportja. Az ülésen a magyar katasztrófavédelem is képviseltette magát.

Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat
2018. szeptember 17. 15:23

Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amellyel a cél elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire. Az egyhetes rendezvényhez idén is csatlakozott a katasztrófavédelem, a szervezet az ország huszonöt helyszínére települ ki sátrakkal, bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival. Minderről dr. Bérczi László tű. dandártábornok beszélt szeptember 17-én a Biztonság hetét útnak indító közös nyitó sajtótájékoztatón, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Kihirdették az iparbiztonsági versenyek eredményét
2018. szeptember 14. 13:31

A vasúti veszélyesáru-szállítás ellenőrzésének vetélkedőjét a házigazda Szabolcs-Szatmár-Bereg megye versenyzői nyerték, a katasztrófavédelmi sugárfelderítő egységek között pedig a Terrorelhárítási Központ szakemberei bizonyultak a legjobbnak.

A katasztrófavédelem ismét népszerű volt a Nagy Sportágválasztón
2018. szeptember 14. 13:30

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság immár visszatérő vendég a szeptember 14-én kezdődött huszonharmadik Nagy Sportágválasztón. A szervezetet az eseményen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság képviseli, a bizottság két napon keresztül füstsátorral, tálcatűz oltásával, tűzoltó akadálypályával hevíti fel a gyerekek hangulatát, ezen kívül tűzmegelőzéssel foglalkozó ismertető kisfilmekkel, szóróanyagokkal, kvízjátékokkal várja az érdeklődőket a Merkapt Sportközpontban.

Újabb huszonhat kéményseprő vette át a bizonyítványát
2018. szeptember 14. 13:24

Sikeresen befejezte tanulmányait és vizsgáit az ötödik kéményseprő-szakmunkás osztály. A hallgatók még március elején kezdték meg a nyolcszáz órás felnőttképzést a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében, és bizonyítványukat szeptember 13-án vették át.

Három, kettő, egy, RAJT!
2018. szeptember 13. 17:10

Ezzel a felkiáltással startolt el szeptember 13-án délelőtt a II. Országos Terepkerékpár-verseny mezőnye, a kerékpárnyergeken nyolc megyei katasztrófavédelemi igazgatóság munkatársaival. A viadalon összesen huszonnyolcan indultak, női és férfi, korcsoportonkénti, amatőr és haladó kategóriában.

Újabb őrssel bővült a katasztrófavédelmi rendszer
2018. szeptember 13. 15:05

Ünnepélyes keretek között adta át Borsod-Abaúj-Zemplén megye hatodik katasztrófavédelmi őrsét az országos katasztrófavédelmi főigazgató Tolcsván szeptember 13-án.

Elméleti tudás, gyakorlati rutin, alaposság
2018. szeptember 13. 14:19

Sok egyéb mellett ezekre a kompetenciákra volt szükségük azoknak a kollégáknak, akik szeptember 12-13-án részt vettek a katasztrófavédelmi sugárfelderítő egységek országos vetélkedőjén. Az első napon Hajdú-Bihar, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Zala, a másodikon Békés, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata, valamint a Terrorelhárítási Központ egysége teljesítette a feladatokat.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet