BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
A Katasztrófavédelmi Intézet is ott van az EDUCATIO 2018 kiállításon
2018. január 19. 14:05

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a teljes képzési kínálatával várja az érdeklődőket a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelynek kapui csütörtöktől szombatig állnak nyitva a pályaválasztás előtt álló érdeklődők előtt, a HUNGEXPO G. pavilonjában.

Osztrák szakemberek a tűzoltómúzeumban
2018. január 19. 13:57

Háromnapos látogatást tett a héten a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában a CTIF Történeti és Dokumentációs Albizottságának három tagja. A szakemberek jártak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is, ahol a szervezet működésével ismerkedtek.

Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón
2018. január 17. 12:28

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. Az elektronikus időpontfoglalás amellett, hogy gyorsabb, a hibalehetőséget is csökkenti.

Újabb kéményseprőmesterek képzése kezdődött
2018. január 16. 15:03

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ közös szervezésében kéményseprőmesterek képzése kezdődött január 15-én. Ez a harmadik olyan kéményseprői mesterkurzus, amelyre a megyei ellátási csoportvezetők ajánlása alapján kerülhetnek be a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete legkiemelkedőbb kéményseprő-szakmunkásai.

FUVOSZ-díj a katasztrófavédelem két vezetőjének
2018. január 15. 16:12

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője és egy főosztályvezetője eddigi tevékenységét is díjazásra érdemesnek találta a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ), amely a múlt héten tartotta kibővített elnökségi ülését.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 07:41

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Megújult környezetben a központi főügyelet
2018. január 09. 11:31

Csaknem hét évvel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főépületéből való átköltözés után megújult a központi főügyeletnek otthont adó helyiség a Mogyoródi úti objektum úgynevezett őrépületében.

Vasárnap három alkalommal is időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő
2018. január 08. 11:42

Noha az idei tél eddig meglehetősen enyhének mutatkozik, csaknem minden napra jut egy-két szén-monoxid-szivárgásos eset. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű berendezés, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozza. 2017-ben a tűzoltókat több mint hatszáz szén-monoxidos esethez hívták, az érintett háztartások több mint felében volt érzékelő.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet