BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
„A múlt a jövendőnek tükre.”
2019. március 14. 15:56

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március 14-én délután. Az ünnepségen többen elismerésben részesültek.

A magyar szabadság mindennél többet ér
2019. március 14. 15:52

Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen. A katasztrófavédelem több munkatársa vehetett át valamilyen elismerést.

Ellenőrzésekkel a biztonságért
2019. március 14. 13:21

Kétnapos vasúti ellenőrzést tartottak március 12-13-a között a hatóságok országszerte. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásával szervezett ellenőrzésbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei is bekapcsolódtak.

Sikeresen vizsgáztak a leendő ellenőrök
2019. március 13. 08:26

Március 12-én vizsgázott le az a huszonöt katasztrófavédelmi szakember, aki február 18-án kezdte meg a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésével kapcsolatos képzést. Az írásbeli és szóbeli vizsgának a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adott otthont.

Károkat okoz az erős szél
2019. március 11. 12:19

Ma délig országszerte 192 alkalommal volt szükség a tűzoltók munkájára az erős szél okozta károk miatt. A legtöbb helyen fákat döntött ki a szél vagy ágakat tört le, de több épület tetejét, vakolatát, kéményét is megbontotta a helyenként viharos erejű szél.

Rekord számú versenyző az ergométeres versenyen
2019. március 11. 09:49

Március kilencedikén, Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával megszervezett bajnokságon több mint nyolcvanan vettek részt. A verseny történetében még soha nem álltak ennyien rajthoz. A biztonságról a házigazda szolnoki hivatásos tűzoltóság disaster medic képzésben részesült tűzoltói gondoskodtak.

Nőnap prózában és zenében
2019. március 08. 12:19

Péntek délelőtt ünnepi műsorral kedveskedtek az idén is, csakúgy, mint a korábbi években a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a hölgyeknek. A rendezvényen a Katasztrófavédelem Központi Zenekara erre a napra összeállított slágereket adott elő, a szervezet gazdasági igazgatóhelyettese pedig az állomány nevében mondott köszöntőt a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

Földrengés volt Somogy megyében
2019. március 07. 20:59

A Richter-skála szerinti 4,0-es erősségű földmozgást a lakosság is érzékelte, károkról azonban egyelőre nem érkezett bejelentés.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet