BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
A Mátrában készültek a téli időszak veszélyeire
2017. november 18. 16:21

A téli időszak veszélyeire való felkészülés jegyében tartottak országos gyakorlatot a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet szakemberei Mátraszentimre térségében november 18-án, az önkéntes tűzoltók és a mentőszervezetek képviselőinek bevonásával.

Több ország is érdeklődik a magyar tűzoltóautók iránt
2017. november 17. 10:07

Angola, Szaúd-Arábia, Irak, Vietnam, Banglades, Mongólia és több kelet-európai ország tűzoltóságának érdeklődését is felkeltette a magyar gyártású tűzoltógépjármű. Az érdeklődés nem véletlen: az új magyar gyártású tűzoltógépjárművet a magyar vonulós tűzoltók gyakorlatilag saját maguknak találták ki. A sorozatgyártást több mint egyéves tesztidőszak előzte meg, a tűzoltók beavatkozás közben szerzett tapasztalatait a gyártó figyelembe vette a jármű végleges kialakításához. A magyar tűzoltógépjármű a tűzoltók szakmai véleménye alapján készült el.

Fekvenyomó bajnokság – újra Miskolcon
2017. november 16. 19:53

Ismét Miskolc adott otthont november 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságának. Az idei megmérettetést az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével rendezték meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

Fókuszban a polgári védelem
2017. november 16. 17:23

Katasztrófavédelem 2017 elnevezéssel nemzetközi tudományos konferenciát tartottak november 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet szervezte rendezvényen több mint százhúszan vettek részt, azon az aktuális szakmai kérdéseken kívül a Légoltalmi Liga és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség több évtizedes múltjáról, a két szervezet kapcsolatáról is szó esett.

A víz volt a téma két napon át
2017. november 16. 07:53

Országos Csapadékvíz-gazdálkodási Konferenciát tartottak a tudomány hónapjában, november 14-15-én Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának szervezésében. A rendezvényt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is támogatta. A tanácskozás két napja alatt plenáris ülésen, majd négy szekcióban, ötven előadáson vitatták meg a résztvevők a települési csapadékvíz-gazdálkodás aktuális kérdéseit.

Összeült a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ
2017. november 15. 15:04

Télies időjárás, fél méteres hó, -10 Celsius-fok, a hó súlya miatt kidőlt fák, több ezer áram nélkül maradt lakás, elakadt gépkocsik, vonatok, az erős széltől megrongálódott tetők és rengeteg baleset. Mindez annak a gyakorlatnak a része volt, amelyet a katasztrófavédelem és a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ tartott november 15-én.

Hidraulikus mentőeszközöket kapott a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
2017. november 14. 15:56

A WEBER-HYDRAULIK GmbH. magyarországi képviselőjeként a Pirotext Védőruházat Kft. november 14-én speciális mentőeszközöket adott át használatba a Katasztrófavédelmi Oktatási Központnak, hogy ezzel is segítse a szakemberek műszaki mentésekre való felkészítését.

A magyar katasztrófavédelmet tanulmányozza a macedón igazgató
2017. november 14. 14:20

Adnan Dzaferoski, a Macedón Köztársaság Védelmi és Mentési Igazgatóságának vezetője hivatalos látogatáson tartózkodik Magyarországon november 12. és 15. között. Az igazgató részleteiben tanulmányozza a magyar katasztrófavédelmet.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet