BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
A Nemzetközi Polgári Védelmi Napra emlékezett a katasztrófavédelem
2017. március 01. 12:54

A hagyományoknak megfelelően idén is megemlékezett a világnapról a katasztrófavédelem, valamint a polgári védelem országos vezetői. A koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlésen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket is átadott.

Hatósági ellenőrzésekkel a szabadtéri tüzek megelőzéséért
2017. március 01. 12:19

Az elmúlt napokban beköszöntött szárazabb és melegebb időjárás miatt ugrásszerűen megemelkedett a szabadtéri tüzek száma, az előző napok mindegyikén kétszáznál is többször riasztották ilyen esethez a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit. A statisztikák szerint a vegetációtüzek legnagyobb része emberi gondatlanságra vezethető vissza, vagyis felelős megtartással és odafigyeléssel a károk megelőzhetőek, a tűzoltói beavatkozások költségei pedig megtakaríthatóak lennének.

Köszöntő
2017. március 01. 08:02

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából

A klíma dermesztő, a munka folyamatos
2017. március 01. 07:40

A hétfő hajnalban útnak indított HUSZÁR mentőegység még aznap este megérkezett Faultland-be, vagyis Észtország „földrengéssel sújtott” részére. A táborépítéssel egy időben a magyar csapat azonnal munkához is látott és azóta is folyamatosan dolgozik. A HUSZÁR a gyakorlaton önállóan, és az észt, cseh, osztrák és svéd egységekkel együttműködésben is tevékenykedik.

Országos tekeversenynek adott otthont Nyíregyháza
2017. február 28. 15:54

A Nyíregyházi Városi Stadion tekepályája adott otthont kedden az országos tekebajnokságnak, ahol nyolc katasztrófavédelmi igazgatóság csapata mérte össze a tudását. A szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazták.

Huszonötödször is ifjúsági verseny
2017. február 28. 10:35

Ebben az esztendőben immár huszonötödször hirdetik meg a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. Az 5-13. évfolyamos diákok két korcsoportban, négyfős csapatokban indulnak el az országos elsőségért, a végső döntőt hagyományosan a tűzoltó-rendőr napi rendezvényen tartják majd.

Újabb tizennyolc kéményseprő vette át szakmunkás-bizonyítványát
2017. február 27. 12:03

A kéményseprőiparban korábban betanított munkásként foglalkoztatott huszonegy jelentkezőből tizennyolc vehette át a kéményseprő szakképzettséget igazoló bizonyítványát február 27-én a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ által szervezett oklevélátadó ünnepségen. A rendezvénnyel éppen egy időben kezdődött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett kéményseprőmester-vizsgára felkészítő második tanfolyam is, amelyre ez alkalommal húsz, a katasztrófavédelemnél július óta dolgozó szakmunkás jelentkezett.

Elindult Észtországba a HUSZÁR
2017. február 27. 12:02

Vasárnap reggel kapták a riasztást az országos rendeltetésű önkéntes mentőszervezet tagjai, alig több mint huszonnégy óra elteltével pedig már el is indultak a 7,2-es erősségű földrengés sújtotta „Faultland”-be. A HUSZÁR közepes kategóriájú városi kutató-mentő csapat negyvenkét fővel és négy keresőkutyával február 27. és március 2. között Észtországban vesz részt egy nemzetközi gyakorlaton.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet