BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Több mint hárommilliárdért adtak át gépjárműfecskendőket
2017. szeptember 21. 16:40

Huszonöt vadonatúj, hazai gyártású gépjárműfecskendőt, valamint öt, korábban hivatásos tűzoltóságokon szolgálatot teljesítő tűzoltóautót adtak át szeptember 21-én Budapesten, a Hősök terén. Ez az esemény adott alkalmat arra is, hogy a magyar fecskendőket gyártó cég bemutassa az általuk tervezett vízszállító jármű prototípusát.

Szudáni rendvédelmi szakemberek Pécelen
2017. szeptember 19. 07:34

Szeptember 18-22. között szudáni rendvédelmi szervezetek delegáltjainak egyhetes szakmai képzése zajlik a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában.

Megtartotta őszi ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2017. szeptember 18. 15:16

A grémium szeptember tizennyolcadikán ülésezett, a testület tagjai a kéménysepréssel és gázszolgáltatással kapcsolatos előírásokkal és a vonatkozó szabályokkal, valamint az ügyeleti munkával és a műveletirányítással foglalkoztak.

Versenyfutás a nagyerdőben
2017. szeptember 18. 11:22

A helyi futók által szívesen látogatott debreceni nagyerdőben rendezték meg vasárnap délelőtt a Nagyerdei Terepmaraton elnevezésű futóversenyt, amelyre az ország több pontjáról érkeztek a katasztrófavédelem munkatársai is. A versenyzők három távon mérték össze erejüket.

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon – még nem késő ellenőriztetni a fűtőeszközét!
2017. szeptember 16. 09:39

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Újabb eszközök segítik a tűzoltók felkészülését
2017. szeptember 15. 14:56

Négymillió forint értékben vehettek át füstgépet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok. A forrást a Generali a Biztonságért Alapítvány biztosította, a támogatásból az Országos Tűzmegelőzési Bizottság vásárolt húsz füstgépet. A berendezéseket szeptember tizenötödikén adták át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Tisztes helytállás az első nemzetközi megmérettetésen
2017. szeptember 15. 09:17

Hagyományteremtő szándékkal, a Visegrádi csoport tagországai közötti jó kapcsolatok elmélyítése érdekében, megalakulásának tizenöt éves évfordulója alakalmából rendezett eseménysorozat részeként, szeptember 12-13. között barátságos labdarúgó tornát rendezett a Szlovák Belügyminisztérium Tűz és Mentőszolgálata. A barátságos verseny a magyar csapat számára az első nemzetközi megmérettetés volt, ahol a csaknem ezerfős szlovák szurkolótábor előtt játszott mérkőzés a házigazdák győzelmét hozta.

Országos íjászversenynek adott otthont a sötétvölgyi rengeteg
2017. szeptember 14. 08:19

Második alkalommal rendezte meg idén az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben. A megmérettetésre a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, illetve a vízügytől is érkeztek versenyzők.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet